Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Akmuo į teisėjo daržą: L.Messi įvartis finale neturėjo būti įskaitytas

Lionelis Messi pelnė du įvarčius ir atvedė Argentiną link triumfo pasaulio futbolo čempionato finale, bet įspūdingos rungtynės galėjo pasibaigti ir kitaip, jei arbitras būtų pastebėjęs pažeidimą argentiniečių žvaigždei mušant vieną iš įvarčių.

Pietų Amerikos čempionai tapo stipriausiais ir pasaulyje finale per baudinių seriją nugalėję titulą gynusią Prancūziją.

Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi rezultatu 3:3, o trečiąjį Argentinos įvartį pratęsime 108-ą minutę pelnė L.Messi, kuriam atšoko kamuolys po vartininko atmušto Lautaro Martinezo smūgio.

Vis dėlto Prancūzijos sporto žiniasklaidos gigantas „L'Equipe“ teigia, kad pagal taisykles teisėjas iš Lenkijos Szymonas Marciniakas įvarčio įskaityti neturėjo.

To priežastis – į aikštę dar prieš kamuoliui kertant vartų liniją pasileidę Argentinos rinktinės atsarginiai futbolininkai.

Veikiausiai pamanę, kad įvartis jau pelnytas, jie link aikštėje rungtyniavusių žaidėjų pasileido jau po pirmojo L.Martinezo smūgio, nesulaukę pakartotinio L.Messi bandymo.

„L'Equipe“ teigia, kad futbolo taisyklės draudžia atsarginiams žengti į aikštę vykstant žaidimui.

„Jei įmušus įvartį teisėjas pamato, kad mušant įvartį aikštėje buvo pašalinių asmenų, teisėjas privalo atšaukti įvartį tuo atveju, jeigu: į aikštę nelegaliai įžengė įvartį įmušusios komandos žaidėjas, atsarginis žaidėjas, pakeistas žaidėjas, išvarytas iš aikštės žaidėjas arba bet kuris komandos personalo narys. Tokiu atveju žaidimas turi būti pratęstas iš vietos, kurioje užfiksuotas pažeidimas“, – futbolo taisykles cituoja „L'Equipe“.

Visgi įspūdingų rungtynių metu Sz.Marciniakas pažeidimo nepastebėjo ir įvartį įskaitė, taip leisdamas Argentinai išsiveržti į priekį 3:2. Jau po kelių minučių baudinį uždirbo ir jį realizavo prancūzas Kylianas Mbappe, išplėšdamas pratęsimą, tačiau baudinių serijoje pranašumą vis tiek įrodė Argentina, tapusi čempione po 36 metų laukimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius