-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus futbolo komandos turės modernius namus

Alytaus futbolo komandos ir visi sportininkai nuo šiol turės modernius namus – penktadienį oficialiai atidarytas rekonstruotas miesto stadionas, kuris duris atvėrė po trejų metų pertraukos, praneša LFF.
Žiūrovai Alytaus stadione
Žiūrovai Alytaus stadione / LFF nutor.

Penktadienį stadiono atidarymo šventėje simbolinę juostą kartu su Alytaus meru Česlovu Daugėla ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pirmininku Artūru Poviliūnu perkirpo ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis direktorius Juliumi Kvedaru.

Jis dėkojo Alytaus miesto valdžiai už įdėtas pastangas sukurti geras sąlygas sportininkams.

„Prieš kelis dešimtmečius teko žaisti šiame stadione. Dabartinis atnaujintas stadionas – kaip stebuklas. Tai geras pavyzdys sostine ir kitiems miestams“, – sakė J.Kvedaras.

Stadionas atnaujintas iš pagrindų

Universaliame Alytaus stadione jau įgyvendinti du pagrindiniai rekonstrukcijos etapai – įrengtos naujos 3728 vietų tribūnos, švieslentė, apšvietimas, rekonstruotas stadiono pastatas, įrengti bėgimo takai ir lengvosios atletikos sektoriai, inžineriniai tinklai, lietaus surinkimo įranga, pakeista aikštės danga.

Trečiajame etape taip pat planuojama pastatyti mažą sporto salę, sumontuoti įėjimo ir įėjimo sistemą, įrengti stovėjimo aikštelę. Stadiono rekonstrukcija kainavo beveik 20 milijonų litų. Lėšų rekonstrukcijai gauta pasinaudojant Europos Sąjungos struktūrine parama.

Infrastruktūra gerėja nepaisant sunkmečio Lietuvos futbolo federacijos licencijavimo skyriaus vadovo Lauryno Zibolio teigimu, Alytus yra tik vienas iš įrodymų, kad nepaisant užsitęsusio sunkmečio, toliau gerėja stadionų infrastruktūra.

„Gargžduose ir Kėdainiuose šiemet įrengtos naujos aukštos kokybės dirbtinės dangos, Pakruojyje įrengta nauja dengta tribūna bei naujas administracinis pastatas, Šiauliuose atnaujintos VIP vietos, Mažeikiuose pagerintos sąlygos žiūrovams“, – vardijo L.Zibolis.

Jis pasakojo, kad stadionų atnaujinimo estafetę nuo vasaros pradžios iš Alytaus perėmė Tauragė, kurioje pradėta naujo 3000 vietų stadiono statyba. Planų atnaujinti stadionus turi Kaunas, Utena, Šilalė, Jonava, kiti miestai.

Artimiausiame Kauno miesto savivaldybėje tarybos posėdyje turėtų būti sprendžiamas klausimas dėl sutarties tarp LFF ir miesto, kurioje numatoma S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija siekiant UEFA 3 ar net 4 kategorijos statuso.  LFF investiciją į pagrindinį Kauno miesto stadioną siektų 2,7 mln. Litų.

Padėtis regionuose keičiasi

LFF atstovų teigimu, nors pagrindiniuose šalies miestuose, ypač sostinėje, trūksta tiek treniruotėms, tiek varžyboms skirtų futbolo aikščių, regionuose padėtis iš esmės keičiasi.

Vienas didžiausių pastarųjų metų LFF projektų – pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštės 10 šalies regionų – įgauna pagreitį. 2 mln. eurų vertės projekto aikštėmis jau naudojasi Gargždai ir Kėdainiai, kur duris atvėrė rekonstruoti stadionai. Kituose miestuose – Panevėžyje, Kaune ir Tauragėje – vyksta parengiamieji darbai. Nuo jų nedaug atsilieka Mažeikiai ir Alytus. Visą projektą planuojama užbaigti iki 2012 metų.

Šiuo metu pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštės jau yra Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune, Vilniaus „Sportimos“ universalioje arenoje ir Marijampolės naujajame futbolo centre, o taip pat Šiauliuose ir Druskininkuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius