Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus meras: „Jei „Dainavai“ pavyktų įšokti į A lygą, naudos turėtų ir miestas“

Alytaus DFK „Dainavai“ sužibo viltis naująjį (2020 m.) sezoną pradėti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) aukščiausios (A) lygos čempionate.
Alytaus „Dainava“ ir Nerijus Cesiulis
Alytaus „Dainava“ ir Nerijus Cesiulis / nuotr. Domanto Aleksyno/dfkdainava.lt ir 15min

Po Lietuvos futbolą sukrėtusio sutartų rungtynių skandalo, pašalinus Klaipėdos „Atlanto“ ir FK „Palanga“ vienuolikes A lyga ėmė žvalgytis į antrųjų pagal pajėgumą pirmenybių (I lygos) komandas.

Tam, kad DFK „Dainava“ galėtų žaisti A lygoje, klubas turi atitikti tris pagrindinius LFF keliamus reikalavimus: ugdyti jaunuosius futbolininkus, turėti (valdyti) tinkamą stadioną, o sezono biudžetas neturėtų būti mažesnis nei 300 tūkst. eurų.

VIDEO: Alytaus DFK „Dainavai“ siūloma žaisti aukščiausioje futbolo lygoje

Pirmuosius du kriterijus dzūkai atitinka: DFK „Dainavai“ priklauso jai jaunuosius žaidėjus auginanti futbolo akademija (FA „Dainava“), o miestas garsėja geru, savivaldybės nuosavybėje esančiu stadionu.

Deja, praėjusiais sezonais, kai I lygoje buvo užimta 3 ir 4 vietos, DFK „Dainavos“ biudžetas buvo maždaug dukart mažesnis nei A lygos minimumas. Dėl šių priežasčių LFF prezidentas Tomas Danilevičius kartu su klubo vadovais palaiko mero Nerijaus Cesiulio mintį dėl Alytaus komandos A lygoje tik su sąlyga, kad savivaldybė prie komandos prisidėtų panašiai kaip kitos futbolą aukščiausiu lygiu palaikančios Lietuvos savivaldybės.

„Manau, kad DFK „Dainava“ struktūriška ir infrastruktūriška – labai gera. Klubas vysto LFF patvirtintą jaunimo ugdymo programą pagal Europoje vieną sėkmingiausių Briuselio (Belgija) „Anderlecht“ programą“, – įsitikinęs LFF prezidentas T.Danilevičius. Jis mano, kad progai pasitaikius dainaviškiai privalo būti aukščiausioje lygoje.

„Klubas dirba profesionaliai ir, manau, užsitarnavo būti A lygoje. Buvau susitikęs su Alytaus miesto meru N.Cesiuliu, jis palaiko šitą mintį. Vienas iš trijų kriterijų, kurio klubas nepasiekė – biudžetas (300 tūkst. Eur), bet su miesto pagalba gali tai įgyvendinti“, – portalui Alytausgidas.lt sakė LFF prezidentas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis

„Gavome iš LFF pasiūlymą kitais metais rungtyniauti A lygoje, kas yra labai džiugu. Kažkada parašiau internete postą, kad norėčiau, jog DFK „Dainava“ nugalėtų Marijampolės „Sūduvą“, ir iš tikrųjų gavome pasiūlymą žaisti tarp stipriausių. Lygos netenkina tiktai mažas komandos biudžetas, todėl apsvarstysime su politikais, kalbėsime, kaip galime padėti“, – apie DFK „Dainava“ galimybes žaisti A lygoje kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės meras.

„LFF dar vyksta klubų licencijavimas, todėl neaišku, kiek komandų čempionatą pradės A lygoje. Sportiniu principu vietas išsikovojo I lygos čempionas Telšių „Džiugas" ir vicečempionė Gargždų „Banga". Apeliacijas padavęs ir Klaipėdos „Atlantas" bei FK „Palanga“ vienuolikė. Jei DFK „Dainavai“ pavyktų įšokti į A lygą, naudos turėtų ir miestas“, – viliasi N.Cesiulis, kurio gimtojo miesto komandai aukščiausioje lygoje tektų susitikti su sportiniu keliu į ją iš I lygos patekusiomis komandomis ir su A ešelono senbuviais lyderiais („Sūduva“, Vilniaus „Žalgiriu“ ir „Riteriais“), taip pat su vidutiniokais („Kauno Žalgiriu“ ir „Panevėžiu“).

Beje, A lygos licencijos taip pat siekia bankrutavusį Kauno „Stumbrą“ joje pakeisti siekianti 7-oji I lygos komanda Kauno „Hegelmann Litauen“ ir I Iygos bronzos medalininkas „Vilniaus vytis“.

DFK „Dainava“ A lygoje suinteresuotas ne tik meras ir prezidentas, tačiau ir pats klubas. Reprezentacine futbolo ekipa tapę dainaviškiai keletą metų iš eilės demonstruoja pastovius rezultatus ir pastaruosius dvejus metus nuo patekimo į A lygą liko tik per „plauką“.

Jeigu DFK „Dainava" surinktų bent minimalią LFF nustatytą 300 tūkst. eurų sumą, jau kovo mėnesį sezoną pradėtų tarp pajėgiausių šalies vienuolikių. Pasak klubo vadovo Žydrūno Lukošiūno, turėdami minimalų biudžetą alytiškiai pradžioje mėgintų neiškristi iš aukščiausio diviziono, o vėliau planuotų augti ir kilti.

Pastarąjį kartą aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje Alytaus komanda (FK „Dainava“) žaidė nuo 2011 m. iki 2014 m., kai užėmė 10 vietą ir iš aukščiausio ešelono iškrito.

Po FK „Dainava“ iškritimo iš A lygos ir bankroto Alytaus futbolo grįžimą į Lietuvos klubinį elitą pradėjo Alytaus FM „Auska“, 2015 m. debiutavusi LFF I lygoje ir nuo 2016 m. pasirodymą joje pratęsusi jau Dzūkijos futbolo klubo (DFK) „Dainava“ pavadinimu.

Kol kas vienintelį kartą aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje dainaviškiai yra nugalėję 1975 m., treniruojami Jono Kubilevičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius