-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analizė: Ar Paulo Scholeso sugrįžimas atgaivins „Manchester United“?

Sekmadienį FA taurėje vykusiame Mančesterio derbyje tarp „City“ ir „United“ susirinkusius „raudonųjų velnių“ sirgalius nudžiugino liepą profesionalo karjerą baigęs Paulas Scholesas. 37-erių metų futbolininkas grįžo į aikštę ir padėjo savo ekipai laimėti prieš nuožmiausius savo varžovus. Tačiau ar šis Scholeso sugrįžimas pusmečiui padės „United“ atsigauti po šiokios tokios krizės, užklupusias šventiniu laikotarpiu.
Paulas Scholesas
Paulas Scholesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Žinojau, kad tai tinkamas metas baigti karjerą. Negali žaisti amžinai. Žinau, kaip jaučiasi mano kūnas. Kai esi aukščiausio lygio klube su aukščiausio lygio futbolininkais, supranti, kad nebespėji žaisti tokiu tempu, kokiu žaidžia jie“, – taip Paulas Scholesas šnekėjo 2011 metų liepą.

Tačiau kažkas praėjusios savaitės pabaigoje privertė Scholesą pasibelsti į trenerio Sero Alexo Fergusono duris ir paskelbti, kad jis persigalvojo. Galbūt mintis apie sugrįžimą jam kilo per paskutinias kelias savaites, kuomet jis žaisdavo su „Man Utd“ rezervų komanda? O galbūt jis suprato, kad „United“ reikia pagalbos, kai pamatė krašto gynėją Rafaelį da Silva ir krašto saugą Parką Ji Sungą Kūčių vakarą rungtynėse prieš „Blackburn“ žaidžiančius vidurio saugo pozicijose?
 

Reuters/Scanpix nuotr./Paulas Scholesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas Scholesas

Visgi, kad ir kokia bebūtų Scholeso sugrįžimo priežastis, jis išgirdo „Manchester United“ pagalbos šauksmą ir nusprendė grįžti iš uždirbto poilsi. Komanda, galima sakyti, neturi puikią formą demonstruojančių vidurio saugų, ir nusprendė grįžti iš uždirbto poilsio. Gerai žaidęs Tomas Cleverley‘us – traumuotas.

Žinios apie Scholeso sugrįžimą iš pradžių atrodė pokštas, tačiau didžioji dalis sirgalių, aišku, labai apsidžiaugė. Scholeso sugrįžimas buvo tarsi paskutinis brūkšnelis scenarijuje, kurio trūko, jog sekmadienį vykęs Mančesterio derbis būtų puikus reginys.

Scholesas, gal net ir to nenorėdamas, pasirinko idealų variantą sugrįžimui. Paskutiniai keli mačai buvo sužaisti ne kaip, o prieš akis laukė „Manchester City“, kurie rudenį sutriuškino „raudonuosius velnius“ jų pačių stadione rezultatu 1-6.

Nuo jo paskutinio pasirodymo, vilkint „United“ marškinėlius praėjo 225 dienas. Paskutinėse jo žaistose rungtynėse, praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos finale, mančesteriečiai pralaimėjo 1-3 „Barcelona“ futbolininkams.

AFP/Scanpix nuotr./Wayne'as Rooney  ir Paulas Scholesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney ir Paulas Scholesas

Ir štai didžiam sirgalių džiaugsmui Scholesas žengė į aikštę 59 minutę pakeisdamas portugalą Nani. Scholeso aštuonioliktasis marškinėlių numeris, po jo karjeros baigimo, atiteko vasarą įsigytam Ashley Youngui, todėl į aikštę jis įžengė vilkėdamas marškinėlius su 22 numeriu.

„Tiesiog nuostabu, jog Paulas priėmė tokį sprendimą. Visad liūdna stebėti, kai puikūs futbolininkai baigia profesionalo karjerą, o ypač, kai tai padaro per anksti. Baigdamas karjerą Scholesas buvo puikios formos“, – po pergalės prieš „City“ rezultatu 3-2 kalbėjo Seras Alexas Fergusonas.

Ir, visgi, keista. Kol tokie „Man Utd“ jaunimo akademijos žaidėjai, kaip Paulas Pogba ar Ravelis Morrisonas laukia savo progų sužibėti, tokiose svarbiose rungtynėse prieš „Man City“ aikštėje pasirodo žmogus, kuris nežaidė oficialių rungtynių jau septynis mėnesius.

Kadangi Scholeso marškinėlius Nr. 18 užėmė Youngas, dabar jis vilkės Nr. 22

Tačiau, kaip neilgam komandai padėti sugrįžęs futbolininkas, Scholesas yra tikrai puiki paspirtis klubui. Bet Scholesas nėra tas žmogus, kuris šį sezoną turėjo padėti „United“ komandai kopti į Europos turnyrų viršūnes ar varžytis dėl Anglijos čempionų titulo su „Man City“.

„United“ komanda dabar tetrokšta rasti tokį futbolininką, koks būtų panašaus lygio, kaip Scholesas prieš dešimt metų. Tačiau kas to nenorėtų? Penktadienio rytą vykusioje spaudos konferencijoje Fergusonas pirmą kartą prasitarė, jog „Man Utd“ komandai reikia naujų žaidėjų. „Ir ką mes galime įsigyti šį sausį? Žaidėjų, kurių norime, įsigyti nesigaus. Išeitis yra įsigyti ne aukščiausio lygio žaidėją, tačiau mes nenorime to daryti“.

Gero vidurio saugo įsigijimui dabar „United“ teikia pirmenybę. Praėjusią vasarą gandais apipintas saugo Wesley Sneijderio perėjimas iš Milano „Inter“ ekipos neįvyko. Net ir pats futbolininkas nenorėjo keltis į „United“. Vėliau mančesteriečių skautai, kaip gerą variantą, nusižiūrėjo Londono „Tottenham“ klubo saugą Luka Modričių, kuris net ir pats to norėdamas nebuvo parduotas Londono „Chelsea“ komandai.

Fergusonas, kuris anksčiau kalbėjo, jog yra visiškai patenkintas dabartine komandos sudėtimi ir nežada nieko pirkti, dabar pakeitė nuomonę. Strategas teigia, jog pinigų naujiems žaidėjams yra, bet niekaip neišsirenka ką gi čia įsigijus, mat prasto futbolininko „velniams“ nereikia.

Tuo tarpu Scholeso pasiekimai kalba patys už save – 10 „Premier“ lygos titulų, UEFA Čempionų lygos trofėjus, trys FA taurės ir du Anglijos lygos taurės („Carling cup“) titulai. Taip pat nepamirškime ir 66 rungtynių Anglijos nacionalinėje komandoje. Žinant, jog Scholesui 37-eri metai ir jau septynis mėnesius jis nežaidė oficialių rungtynių, sugrįžimas tikrai nebuvo prastas.

Scanpix nuotr./P.Scholesas ir L.Messi
„Scanpix“ nuotr./P.Scholesas ir L.Messi

Scholesas grįžo pajutęs, kad gali padėti „velniams“ išbristi iš krizės, užklupusios švenčių laikotarpiu. Jis negrįžo pasimaivyti, jis grįžo padėti sugrąžinti senas geras dienas savo mylimoje komandoje, kurioje žaidė visą savo karjerą. Scholesas niekad negalvojo apie kitus klubus, todėl niekad neturėjo agento.

Sekmadienio rungtynėse prieš „Man City“ futbolininkus Scholesas atliko 71 perdavimą, iš kurių netikslūs buvo vos du ar trys. Nors jam išbėgus į aikštę „United“ ir praleido du įvarčius, tačiau svarbiausią tos dienos tikslas jis tikrai pasiekė – padėjo „velniams“ iškovoti pergalę. Scholesas neišbėgo tam, jog pademonstruotų kažką įspūdingo, jis aikštėje pasirodė, jog būtų pasiekta pergalė ir FA taurėje „Man Utd“ žygiuotų toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius