Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrijus Ševčenka baigė futbolininko karjerą ir pasuko į politiką

Ukrainos futbolo legenda Andrijus Ševčenka pranešė kabinantis futbolo batelius ant vinies.
Andrijus Ševčenka
Andrijus Ševčenka / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Politika

Apie profesionalaus futbolininko karjeros pabaigą oficialiu pranešimu paskelbęs 35-erių žaidėjas užsiminė, kad ketina imtis politinės veiklos.

„Tai gali kai ką šokiruoti, bet nesieju savo ateities su futbolu, – teigė A.Ševčenka. – Mėginsiu save politikoje. Tikiuosi visų jūsų palaikymo.“

Gimtinėje itin garbinamas ukrainietis nedetalizavo ar prieš rudelį laukiančius šalies parlamento rinkimus prisijungs prie vienos iš jau egzistuojančių partijų ar kurs savo.

Ukrainietis yra laikomas vienu geriausių praėjusio dešimtmečio Europos puolėjų. Pradėjęs karjerą Kijevo „Dinamo“ klube, jis ryškiausiai sužibėjo „AC Milan“ (Italija) vienuolikėje, kur per 322 mačus įmušė 175 įvarčius, laimėjo Italijos čempionatą bei UEFA Čempionų lygą.

2006 metais už 43,8 milijono eurų puolėjas persikėlė į Londono „Chelsea“, tačiau Anglijoje nesužibėjo ir per 77 rungtynes įmušė „vos“ 22 įvarčius. Vėliau A.Ševčenka kurį laiką vėl vilkėjo „Milan“ marškinėlius, o karjerą baigė pirmajame savo, kaip profesionalo, klube – „Dinamo“.

Paskutiniame sezone per 16 mačų jis pasižymėjo šešis kartus.

Traumų paskutiniais karjeros metais išvargintas A.Ševčenka sėkmingai pasirodė šią vasarą Ukrainoje ir Lenkijoje vykusiame Europos futbolo čempionate, kur per tris mačus pelnė du įvarčius. Ukrainietis sulaukė ne vieno pelningo pasiūlymo tęsti karjerą JAV, tačiau vietoje futbolo nusprendė pasukti į politiką.

A.Ševčenkos karjeros akimirkos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius