Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglai atskleidė, kaip rengėsi pergalingai baudinių serijai: „Tai ne loterija“

Anglijos futbolo rinktinė pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje laimėjo baudinių seriją ir pateko į ketvirtfinalį. Po pergalės treneris Garethas Southgate'as teigė, kad 11 metrų baudinių serija nėra loterija ir jai galima pasirengti.
Kolumbija – Anglija
Kolumbija – Anglija / „Scanpix“ nuotr.

Pats G.Southgate'as puikiai žino, ką reiškia pralaimėti baudinių seriją. Būdamas futbolininku jis neįmušė lemiamo baudinio 1996 metų Europos čempionato pusfinalyje su Vokietija.

„Deja, bet aš to niekada nepamiršiu. Tai yra kažkas, kas bus su manim visą gyvenimą“, – kalbėjo anglų treneris.

Tada G.Southgate'as buvo pajuokiamas net picerijos tinklo reklamoje, tačiau nusprendė pasimokyti iš savo klaidos: „Kai kas nors gyvenime nepasiseka, tai tavęs nesužlugdo, bet pamoko būti stipresniu.“

Treneris pabrėžė, kad baudinių serijos nėra tik loterija: „Kelis dešimtmečius apie tai mąsčiau. Tai nėra sėkmė. Tai nėra tikimybė. Tai yra tiesiog atlikimas kažkokio veiksmo, patiriant spaudimą.“

Anglai gerai išstudijavo baudinių mušimo technikas ir dirbo su žaidėju psichologija.

G.Southgate'as neįmušė lemiamo baudinio 1996 metų Europos čempionato pusfinalyje su Vokietija.

„Tikėjau, kad mūsų vartininkas gali atmušti vieną baudinį, o kiti žaidėjai turi pakankamai meistriškumo įmušti. Turiu padėkoti visai komandai, kuri dirbo pastaruosius kelis mėnesius“, – apie įdėtą darbą kalbėjo G.Southgate'as.

Anglai jau seniai buvo pasirengę sąrašą žaidėjų, kurie muš baudinius. Jame rungtynėse su Kolumbija buvo tik vienas pokytis. Dėl keitimo baudinio stojo mušti Ericas Dieris, kuris ir atliko lemiamą smūgį.

„Scanpix“ nuotr./Kolumbija – Anglija
„Scanpix“ nuotr./Kolumbija – Anglija

Žaidėjai buvo atrinkti pagal pasirodymą treniruotėse ir savo muštų baudinių statistiką.

Taip buvo išvengta praeities klaidų. 1998 metais aštuntfinalio rungtynėse su Argentina lemiamą baudinį pramušė Davidas Batty, kuris iki tol niekada nebuvo mušęs baudinio rungtynėse.

Žaidėjai buvo atrinkti pagal pasirodymą treniruotėse ir savo muštų baudinių statistiką.

Beje, anglų žaidėjai baudinius mušti treniruotėse praktikavosi po alinančio darbo. Taip jie turėjo būti pasirengę mušti po sunkių rungtynių su pratęsimu.

Vartininkas Jordanas Pickfordas išanalizavo Kolumbijos žaidėjų mušamus baudinius. Jis atspėjo visų smūgius, išskyrus Radamelio Falcao.

Sunku patikėti, bet toks nuoseklus pasirengimas baudinių serijoms anksčiau niekada nebuvo atliktas Anglijos rinktinės trenerių štabo. Atrodo, kad dabar tai taps įstatymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius