Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Anglai įvertino: Lietuvos rinktinė atrodė lyg buhalteris šokių aikštelėje

Lietuvos futbolininkai nenuveikė ko nors daugiau, nei statydami žmonių barikadas aplink savo vartus nuo pat pirmosios minutės – taip pasaulio čempionato atrankos rungtynes Londone įvertino Anglijos futbolo apžvalgininkai. Užtat jie gyrė sirgalius, tarp kurių buvo nemažai lietuvių.
Egidijus Vaitkūnas
Anglija – Lietuva / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį planetos atrankos varžybose lietuviai išvykoje 0:2 nusileido Anglijos rinktinei, kuri liko F grupės viršūnėje.

Nors mūsų šalies futbolininkai sužaidė kiek geriau nei prieš dvejus metus, kai Londone pralaimėjo 0:4, tačiau ir praėjusį sekmadienį Edgaro Jankausko treniruojama komanda nepaliko įspūdžio šeimininkams.

„Tai buvo dar viena pergalė prieš varžovus, kurie atrodė pakankamai laimingi išlaikydami garbingą rezultatą“, – rašė „The Guardian“.

Populiarusis britų portalas sekmadienį priminė: „Lietuva atrodė tokia, kokia yra: 107-oji FIFA reitinge, prieš pat Mauritaniją ir Mozambiką.“

Lietuvos vienintelės pergalės per pastaruosius trejus metus buvo prieš San Mariną, Maltą, Estiją ir Suomiją, o kai tiek tėra, jie geriau lygino rungtynes su praėjusiu vizitu į Vemblį, kai pralaimėjo 0:4.

„Turėjome progą įmušti įvartį tokiai stipriai komandai, – sakė jų treneris Edgaras Jankauskas, nors tuo galima būtų abejoti. – Sužaidėme visai geras rungtynes pagal savo standartus.“

Iš tiesų jie tris kartus pagrasino Anglijos vartams – dviem sykiais daugiau nei prieš dvejus metus, o vartininkas Joe Hartas sutrypė tik kelis kuokštelius vejos, išsaugodamas sausus vartus.

„Scanpix“ nuotr./Anglija – Lietuva
„Scanpix“ nuotr./Anglija – Lietuva

Gynybinį Lietuvos komandos futbolą pabrėžė ir „The Telegraph“.

„Lietuva efektyviai naudojo 9-1 formatą ir nebuvo nieko prieš klinikines pražangas“, – rašė britų populiarus naujienų portalas, pabrėžęs, kaip lengvai prieš pat pirmąjį įvartį Raheemas Sterlingas aplenkė Egidijų Vaitkūną.

„The Telegraph“ laisvu stiliumi aprašinėjo rungtynes ir nevengė gyvų palyginimų: „Lietuva, kaip buhalteris, pasileidęs plaukus per Kalėdų vakarėlį ir įžengęs į šokių aikštelę – taip pat bandė įžengti į Anglijos aikštės pusę, bet ten liko sutrikęs ir tada stengėsi sugrįžti į labiau priimtiną aplinką.“

„Simonas Paulius skamba lyg būtų iš Biblijos“, – į nuo atsarginių suolo į aikštę išleistą Lietuvos futbolininką atkreipė dėmesį britai.

„Scanpix“ nuotr./Anglija – Lietuva
„Scanpix“ nuotr./Anglija – Lietuva

Nė vienas žurnalistas nepavadino šio mačo įdomiu.

„Kai knygose bus aprašytos 1000 000 000 000 000 rungtynės futbolo istorijoje, ateis eilė ir šiam mačui“, – antrojo kėlinio pabaigoje parašė rungtynes aprašinėjęs „The Guardian“ apžvalgininkas.

Net ir santūrusis BBC neliko sužavėtas Lietuvos komandos žaidimu.

„Anglija išpildė savo norus žaisdama prieš užsispyrusius varžovus, kurie atsitraukė ir kvietė į savo aikštės pusę rungtynių pradžioje, o paskui neturėjo jokios vilties grįžti iš šių atrankos rungtynių su viltimi“, – rašė BBC.

Kai knygose bus aprašytos 1000 000 000 000 000 rungtynės futbolo istorijoje, ateis eilė ir šiam mačui.

„Eilinė Anglijos pergalė prieš ribotą varžovą. Tai vienas iš tų pamirštamų mačų, kuriuos dažnai matome tarptautinėse varžybose šiais laikais“, – reziumavo „The Guardian“.

Britai skaičiavo, jog vienintelę progą Lietuvos futbolininkai gavo pirmojo kėlinio paskutinę minutę, kai Vykintas Slivka galva permušė kamuolį per netvirtai žaidusį J.Hartą ir tik gynėjas paskutinę akimirką išmušė kamuolį iš vartų. Bet ir prie šios progos prisidėjo teisėjas: „Slivka buvo per mylią nuošalėje, bet linijos teisėjas kažkodėl ignoravo tai.“

„Blausus pasirodymas, labiau įsiminęs tobulomis tylos minutėmis, kuriomis buvo pagerbtos Westminsterio atakų aukos, ir drąsiuoju Bradley Lowery (sunkiai sergančiu penkiamečiu berniuku), vedusiu komandą į rungtynes“, – mačą apibūdino „The Sun“.

Šis bulvarinis leidinys irgi priminė, kad Lietuva pasaulio reitinge yra 107-a ir atvyko į Londoną tiesiog gintis. „Kai Jamie Vardy pelnė antrą įvartį, svečių aštuoni žaidėjai buvo baudos aikštelėje ar jos prieigose, – rašė „The Sun“. – Galbūt tai nebuvo įdomiausias reginys, bet vis tiek susirinko 77 690 žiūrovų. Visiškai nuostabu.“

„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato atrankos rungtynės: Anglija – Lietuva
„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato atrankos rungtynės: Anglija – Lietuva

Ir kitiems Anglijos portalams patiko atmosfera tribūnose.

„Vemblyje bent jau nebuvo karinių šūksnių ir kitų nesąmonių per Lietuvos nacionalinį himną, kurį šeimininkai pagarbiai palydėjo plojimais, – rašė „The Guardian“. – Tylos minutė Westminsterio aukoms buvo visiškai įspūdinga, kaip ir pagarba pasaulį palikusiam Grahamui Taylorui.“

Praėjusį trečiadienį per kontrolines rungtynes Dortmunde su Vokietija dalis anglų sirgalių triukšmavo per varžovų nacionalinį himną, bet šįkart viskas praėjo korektiškai.

„The Sun“ pažymėjo, kad Lietuvos sirgaliai oficialiai kreipėsi dėl 800 bilietų (per Lietuvos futbolo federaciją), bet iš tiesų aistruolių buvo daugiau – apie 2 tūkst.

Karolinos Stažytės nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės fanai „Wembley“ stadione
Karolinos Stažytės nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės fanai „Wembley“ stadione

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius