Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglas bandė nukirsti galvą D.Maradonai

43-ejų anglas Ianas Wellworthas buvo sulaikytas už pasikėsinimą mačete nukirsti galvą argentiniečių futbolo vienuolikės strategui Diego Maradonai.
I.Wellwortho keršto taikiniu pirmosiose savo varžybose už rinktinės vairo tapęs D.Maradona draugiškame mače prieš škotus šventė pergalę rezultatu 1:0.
I.Wellwortho keršto taikiniu pirmosiose savo varžybose prie rinktinės vairo tapęs D.Maradona draugiškame mače su škotais šventė pergalę rezultatu 1:0. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Diego Maradona

Argentinos spaudos priemonės trimituoja, jog pasikėsinimas į šalies futbolo legendą ir dabartinį rinktinės trenerį buvo organizuojamas lapkričio 19-ąją Glazge. Tą pačią dieną, kai draugiškame mače ginklus surėmus Argentinos ir Škotijos vienuolikėms, įvyko D.Maradonos debiutas vyriausiojo stratego poste.

Įprastą į varžybas patekti norinčių sirgalių apžiūrą atlikę „Hampden Park“ stadiono apsaugininkai I.Wellwortho užantyje netikėtai aptiko mačetę. Anglas nedelsiant buvo sulaikytas. Tačiau apsaugos darbuotojai tuomet dar net neįtarė, kad nutraukė baisaus nusikaltimo užuomazgas.

Vykdė keršto planą

Mačetę į futbolo varžybas įsinešti mėginusio I.Wellwortho motyvai paaiškėjo, tik jam prakalbus.

„Norėjau nukirsti mažą D.Maradonos galvą ir taip priversti jį susimokėti už visas apgaules. 1986-aisiais Meksikoje vykusiame pasaulio čempionate pastačiau už Anglijos vienuolikės pergalę 500 svarų sterlingų (beveik 2000 Lt) ir būčiau laimėjęs penkis kartus daugiau“, – įtūžęs dėstė anglas.

Tačiau I.Wellwortho svajonėms išsipildyti nebuvo lemta. Anglai suklupo jau turnyro ketvirtfinalyje 1:2 nusileidę argentiniečiams, kuriems du įvarčius, vieną iš jų ranka, pelnė D.Maradona. I.Wellwortho teigimu, blogiausia, jog „pinigus jis buvo pasiskolinęs iš vietos mafijos atstovų, todėl pralaimėjęs lažybas jis prarado viską. Taip pat ir žmoną, kuri jį paliko“. Taigi nukirsdamas galvą D.Maradonai I.Wellworthas manė „atkeršysiantis argentinietiškam sukčiui“.

Laimei kraupaus nusikaltimo planas iš Middlesbrough kilusiam ir, anot pranešimų, psichinių problemų kankinamam anglui neišdegė, o už pasikėsinimą jam dabar gresia penkeri metai kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius