Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijoje – karas dėl žaidėjų: neišleisti į rinktinę, nežais ir „Premier“ lygoje

Anglijos futbolo čempionate kyla karas dėl žaidėjų. Futbolo federacijoms pasiskundus FIFA, į nacionalines rinktines neišleisti futbolininkai negalės žaisti ir artimiausiose „Premier“ lygos rungtynėse.
Brazilijos futbolo federacija pasiskundė FIFA.
Brazilijos futbolo federacija pasiskundė FIFA. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Brazilijos futbolo federacija trečiadienį oficialiai kreipėsi į FIFA su prašymu suspenduoti aštuonis savo šalies futbolininkus, kurių į rinktinę neišleido „Premier“ lygos klubai.

FIFA pritaikius sankcijas, minėti žaidėjai negalės rungtyniauti penkias dienas, skaičiuojant nuo rinktinių lango pabaigos – rugsėjo 10-14 dienomis.

Ypač kentės „Manchester United“ ir Londono „Chelsea“ klubai, nes Fredas ir Thiago Silva praleis ne tik šio savaitgalio „Premier“ lygos kovas, bet ir startą UEFA Čempionų lygoje antradienį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Thiago Silva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Thiago Silva

Jau anksčiau su tokiu pačiu skundu į FIFA kreipėsi ir Meksikos, Paragvajaus bei Čilės futbolo federacijos. Jų futbolininkų – Raulio Jimenezo, Miguelio Almirono ir Francisco Sierraltos – taip pat neišleido „Premier“ lygos klubai.

Anglų klubai išvykti žaidėjams į nacionalines rinktines uždraudė dėl griežtų COVID-19 taisyklių šalyje. Pagal jas, futbolininkams, sugrįžusiems iš pandemijos paveiktų šalių – tokių, kaip Brazilija – reikia izoliuotis 10 dienų.

„Premier“ lyga prašė britų Vyriausybės padaryti išimti aukšto meistriškumo sportininkams, tačiau nesėkmingai. FIFA prezidentas Giannis Infantino jau anksčiau įspėjo „Premier“ lygos klubus, kad neišleidę žaidėjų jie sulauks sankcijų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Firmino
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Roberto Firmino

Dėl Brazilijos federacijos skundo šį savaitgalį „Premier“ lygoje net 3 futbolininkų neturės „Liverpool“ klubas, negalėsiantis registruoti Roberto Firmino, Fabinho ir Alissono.

Dviejų žaidėjų neteks „Manchester City“ – Edersono ir Gabrielio Jesuso, o „Leeds“ teks verstis be Raphinhos, kuris į Brazilijos rinktinę buvo pakviestas pirmą kartą. Tiesa, „Leeds“ klubo teigimu, Raphinha kvietimo į rinktinę atsisakė pats.

Įdomu, kad Brazilijos futbolo federacija FIFA vadovams neskundė Liverpulio „Everton“ klubo, kuris vasarą buvo išleidęs Richarlisoną į Tokijo olimpines žaidynes, nors neprivalėjo to padaryti.

„Premier“ lygos klubai žada skųsti FIFA sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius