Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos futbolininko pareiškimas: „Rasizmas yra vienintelė liga, su kuria kovojame“

JAV prasidėję protestai dėl policijos brutalumo ir rasinės nelygybės persikėlė ir į Europą, o juos palaiko ir vienas žymiausių Anglijos futbolininkų Raheemas Sterlingas. Jis pareiškė, kad „vienintelė liga, su kuria šiuo metu kovojame, yra rasizmas“.
Raheemas Sterlingas
Raheemas Sterlingas / „Scanpix“ nuotr.

„Manchester City“ atstovaujantis 25-erių puolėjas palaiko tūkstančių žmonių protestus Jungtinėje Karalystėje, nors šie vyksta vyriausybei patariant vengti masinių susibūrimų dėl išliekančios koronaviruso grėsmės.

„Tai – svarbiausias dalykas šiuo metu. Tai vyksta metų metus“, – BBC aiškino futbolininkas.

Dideli protestai buvo surengti daugybėje Jungtinės Karalystės miestų – Londone, Bristolyje, Mančesteryje, Vulverhamptone, Notingame, Glazge ir Edinburge, o juos paskatino tamsiaodžio George'o Floydo žūtis dėl pareigūnų kaltės Minesotoje.

„Kaip ir per pandemiją, norime rasti sprendimą tai sustabdyti. To nori visi protestuotojai. Jie bando rasti sprendimą, kuris leistų sustabdyti neteisybę, kurią jie patiria. Kol jie tai daro taikiai ir saugiai bei nieko neužgauna ir neniokoja jokių parduotuvių, tai yra taikūs protestai“, – kalbėjo R.Sterlingas.

Jis prisijungė prie daugybės sportininkų, tarp jų ir futbolininkų, kalbančių šia tema. Kiek anksčiau žinutę perdavė ir R.Sterlingo komandos draugas Anglijos rinktinėje Jadonas Sancho, kuris per Vokietijos čempionato rungtynes pademonstravo teisingumo reikalaujantį užrašą ant marškinėlių.

„Scanpix“ nuotr./Jadonas Sancho
„Scanpix“ nuotr./Jadonas Sancho

„Kai vyksta tokie dalykai, aš net negalvoju apie savo darbą. Aš mąstau tik apie tai, kas teisinga. Tai vyksta jau šimtus metų ir žmonės yra pavargę bei pasiruošę pokyčiams. Nenustosiu sakyti šio žodžio, nes matau daugybę tai palaikančių žmonių socialiniuose tinkluose. Tačiau tai reikalauja daugiau nei tik kalbų – mes privalome iš tiesų įgyvendinti pokyčius ir ir pabrėžti vietas, kurios turi keistis“, – sakė „Man City“ puolėjas.

Jis su komanda ant vejos grįš antroje birželio pusėje – „Premier“ lyga bus atnaujinta birželio 17-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius