Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos futbolo asociacijos teisėjų komitetas: 98 proc. sprendimų dėl nuošalių yra teisingi

Anglijos Futbolo asociacijos (FA) teisėjų komiteto pirmininkas Davidas Elleray tikina, jog arbitrai „Premier“ lygoje susilaukia itin daug nepelnytos kritikos.
Emocijos po neįskaityto įvarčio
Emocijos po neįskaityto įvarčio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Komentuodamas legendinio italo teisėjo Pierluigi Collinos pasisakymą, kuriame jis teigė, jog perdėta kritika gali apsunkinti arbitrų ugdymo procesą, D.Elleray sakė: „Praėjusį sezoną Anglijos čempionate 98% sprendimų, susijusių su nuošalės fiksavimu, buvo teisingi“.

„Joks treneris manęs neįtikintų, kad sugebėjo 98% kartų idealiai surikiuoti startinę sudėtį. Taip pat neatsirastų futbolininkų, kurie tiksliai atliko 98% perdavimų ar tokiu tikslumu smūgiavo į vartus. Bet tie likę 2% neteisingų nuošalės fiksavimo atvejų susilaukia be galo daug dėmesio“, – teigė D.Elleray.

P.Collina taip pat buvo linkęs įžvelgti grėsmę: „Jei kiekvieną savaitę žudysime teisėjus, galiausiai jie bus pribaigti. Reikia daug metų, kad parengtum žmogų šiam darbui, tačiau užtenka vienos sekundės visam tam sunaikinti. Privalome saugoti arbitrus, nes jų parduotuvėje taip paprastai nenusipirksi.“

Italas kritiškai vertino galimybę įgyvendinti vartų linijos technologiją, kuri padėtų priimti sprendimą, ar kamuolys kirto vartų liniją.

„Manau, kad su šia užduotimi gali puikiai susidoroti papildomi du teisėjo asistentai“, – sakė 2005 metais karjerą baigęs P.Collina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius