Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos futbolo sirgalių širdis pravirkdžiusiam J.Defoe draugui gyventi liko nedaug

Anglijos futbolo padangę apgaubė dar vienas juodas debesis. Šį sezoną „Sunderland“ klubo talismanu buvęs ir daugybės žmonių širdis pravirkęs šešiametis vėžiu sergantis Bradley Lowery artėja prie savo kovos pabaigos. Apie tai pranešė berniuko artimieji.
Bradley Lowery su savo geriausiu draugu Jermainu Defoe
Bradley Lowery su savo geriausiu draugu Jermainu Defoe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bradley buvo vos 18 mėnesių amžiaus, kai gydytojai prie jo kairiojo inksto rado auglį, o vėliau nustatė jam neuroblastomą – retą vėžio rūšį, kuri dažniausiai kankina kūdikius arba labai jaunus vaikus.

Pradžioje medikai suteikė 50 proc. šansą, kad berniukas gyvens, tačiau jis sugebėjo vėžį trumpam nugalėti. Iki 2016 metų, kai liga sugrįžo. Visą savo trumpą gyvenimą Bradley buvo futbolo sirgalius ir mėgo vietos „Sunderland“ klubą.

Berniuko tėvai įkūrė paramos savo sūnui fondą ir su „Sunderland“ klubo pagalba rinko pinigus vaiko gydymui Jungtinėse Valstijose. Klubas kiekvienose savo namų rungtynėse į aikštę žengdavo kartu su Bradley, kuris tapo komandos talismanu.

Žinoma, didelį postūmį davė ir socialiniai tinklai, paskatinę žmones aukoti Bradley fondui. Pavyzdžiui praėjusių metų pabaigoje berniukas gavo daugiau nei 300 tūkst. sveikinimų paštu su Kalėdomis.

Pagalbą fondui teikė ir kitos „Premier“ lygos komandos, rengusios įvairias akcijas, kai tekdavo žaisti su „Sunderland“ komanda. Berniuko istoriją ypač palietė „Sunderland“ lyderį Jermainą Defoe, kuris lankydavo Bradley ligoninėje, visada kartu su juo žengdavo į aikštę, itin palaikė berniuko šeimą.

Kai kovo pabaigoje Londono „Wembley“ stadione svečiavosi Lietuvos rinktinė, mažasis Bradley irgi ėjo kartu į aikštę su Anglijos rinktine, įsikibęs J.Defoe rankos.

Vis dėlto medikai neseniai nustatė, kad šįkart berniukui vėžio nugalėti nepavyks – bet koks gydymas tik trumpam padėtų prailginti šešiamečio gyvenimą.

„Scanpix“ nuotr./Bradley Lowery rungtynėse tarp Lietuvos ir Anglijos
„Scanpix“ nuotr./Bradley Lowery rungtynėse tarp Lietuvos ir Anglijos

Šios savaitės pradžioje Bradley šeima pranešė, kad jų sūnui liko nebedaug. Vėžys pastaruoju metu ėmė itin greitai plisti, kūne atsirado daugiau auglių.

„Daugelis žmonių klausia, kiek gyventi jam liko. Negalime tiksliai atsakyti į šį klausimą, tačiau žinome,kad nedaug. Darome viską, kad sumažintume jo fizinį skausmą ir jam padėtume“, – rašoma šeimos išplatintame pranešime.

Šeima pažadėjo, kad po Bradley mirties jo fondas toliau veiks, o visi vaiko gydymui surinkti pinigai pasieks kitus vaikus. Tėvai pažadėjo, kad po to, kai sulaukė tiek daug pagalbos ir palaikymo iš kitų žmonių, jie tęs fondo veiklą ir padės kitiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius