-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anglijos futbolo žvaigždės – prieš alkoholį

Panašu, kad Anglijoje prasideda kampanija prieš sportininkų girtuokliavimą. Apie tai, kad profesionalus sportas ir alkoholis – sunkiai suderinami, prabilo ir Anglijos futbolo rinktinės gynėjas Rio Ferdinandas.
Rio Ferdinandas
Rio Ferdinandas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu Didžiosios Britanijos žiniasklaida vis dažniau rašo, kad sporto garsenybės piktnaudžiauja alkoholiu. „Kai aš buvau jaunesnis, alkoholis buvo natūraliai suprantamas dalykas – daugelis jaunų futbolininkų būtinai dalyvaudavo vakarėliuose ir juose išgerdavo. Ir nemažai. Tačiau dabar suprantu, kad alkoholis ir sportas – nesuderinami. Tikrai nėra kada linksmintis, kai rungtynių kalendorius yra labai įtemptas. Be to, kiekvieną kartą tenka kovoti su varžovais, esančiais pačios geriausios sportinės formos. O alkoholiniai gėrimai sportinės formos tikrai nepagerina, organizmui jie labai kenkia. Be abejo, nebūtina gyventi kaip vienuoliui, tačiau profesionalus sportininkas privalo suvokti, kad alkoholis sezono metu yra nevartotinas. Man atrodo, kad jaunieji sportininkai dar dažnai to nesuvokia ir todėl dažnokai gyvenime daro klaidų“, – teigė 32 metų futbolininkas.

Panašios pozicijos, kad rinktinės žaidėjai per sezoną negali vartoti alkoholio, laikosi Anglijos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Fabio Capello. Anglijos futbolininkai trečiadienį vakare „Wembley“ stadione žais draugiškas rungtynes su Prancūzijos atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius