Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt 10-ojo turo išvadų

Dar nė vienas klubas „Premier“ lygos istorijoje po 10 turų nebuvo iškovojęs tiek taškų, kiek dabar turi „Manchester City“ ekipa – net 28. Dalis apžvalgininkų jau kabina šiai Abu Dabio šeichų šimtais milijonų svarų apipiltai komandai aukso medalius, tačiau kiti įžvelgia, kad galingo „miestiečių“ žaidimo banga slopsta. 15min tradiciškai pristato dešimt svarbiausių 10-ojo pirmenybių turo išvadų.
Dešimt „Premier“ lygos 10-turo išvadų
Dešimt „Premier“ lygos 10-turo išvadų / „Scanpix“ nuotr.

Kai laimi protinga taktika

„Manchester United“ – Londono „Tottenham Hotspur“ 1:0

„Manchester United“ strategas Jose Mourinho tikriausiai puikiai žinojo, kad savo auklėtiniams įsakydamas kuo veržliau pulti „Tottenham Hotspur“ gynybą gali skaudžiai nudegti. Taip degė ir „Spurs“ varžovė UEFA Čempionų lygoje – Dortmundo „Borrusia“, ir „Liverpool“ futbolininkai.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Martialis – pergalingo įvarčio į „Tottenham Hotspur“ vartus autorius
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Martialis – pergalingo įvarčio į „Tottenham Hotspur“ vartus autorius

Vis dėlto portugalas pasirodė pernelyg gudrus. Jis atidavė kamuolio kontrolę svečiams, kurie jį tiesiog bejėgiškai stumdė ir sukūrė vienintelę realią progą pasižymėti. Tuo metu „raudonieji velniai“ bent jau antrajame kėlinyje atakavo išties pavojingai.

Viena tokių atakų po ilgo vartininko perdavimo ir sumanaus Romelu Lukaku kamuolio numetimo galva baigėsi tiksliu Anthony Martialio smūgiu. „Spurs“ žaidėjai, į Mančesterį atvykę be susižeidusio Harry Kane'o, griebėsi už galvų, bet J.Mourinho ir vėl pranoko Mauricio Pochettino.

„Manchester City“ atrodo pažeidžiami

„West Bromwich Albion“ – „Manchester City“ 2:3

Be jokios abejonės, „Manchester City“ vėl laimėjo ir bent jau kol kas užtikrintai ne tik žengia turnyro lentelės viršūnėje, bet ir artėja prie per sezoną įmuštų įvarčių rekordo.

Ne vienas ir ne du Anglijos ir visos Europos klubai gali paliudyti, kad pernelyg ankstyvos kalbos apie triumfą čempionatą komandai gali padaryti meškos paslaugą.

Svečiai, žinoma, laimėjo pelnytai, tačiau, kaip ir nesenose „Man City“ rungtynėse UEFA Čempionų lygoje su „Napoli“ ekipa, atrodė neužtikrintai – puldamos Mančesterio mėlynosios pusės žvaigždės švaistė progas, o šeimininkai kelis kartus stebėtinai lengvai „atrakino“ Josepo Guardiolos išstatytą gynybą.

Ne vienas ir ne du Anglijos ir visos Europos klubai gali paliudyti, kad pernelyg ankstyvos kalbos apie triumfą čempionatą komandai gali padaryti meškos paslaugą.

Šią savaitę „Man City“ laukia susitikimas su „Napoli“ Europoje ir su Londono „Arsenal“ „Premier“ lygoje. „Miestiečių“ vargai Vest Bromviče šių klubų žaidėjams tapo puikiu priminimu, kad J.Guardiolos kariauna nėra neįveikiama.

Dilema dėl Mesuto Ozilo

Londono „Arsenal“ – „Swansea City“ 2:1

„Arsenal“ fanai komandos žaidimu prieš svečius iš Velso galbūt ir nebuvo labai patenkinti, tačiau svarbiausia – pergalė. O dabar žvilgsniai krypsta į sekmadienį, kai „kanonieriai“ keliaus į lyderių „Man City“ tvirtovę – stadioną „Etihad“.

Kaip įveikti favoritus, ir dar svečiuose? Regis, Arsene'ui Wengerui gali tekti paaukoti vieną iš puolamosios trijulės narių, ir juo taps ne Alexis Sanchezas ar Alexandre'as Lacazette'as, o vokietis Mesutas Ozilas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mesutas Ozilas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mesutas Ozilas

Nėra jokių abejonių, kad „Man City“ futbolininkai namų stadione beveik visą laiką kontroliuos kamuolį, o M.Ozilas jo gainiotis labai nemėgsta. Į aikštę šis kūrybiškas saugas galėtų žengti po pertraukos – „miestiečiai“, galimas daiktas, bus pavargę po sunkaus mačo su „Napoli“ savaitės viduryje.

Edeno Hazardo sugrįžimas

„Bournemouth“ – Londono „Chelsea“ 0:1

„Chelsea“ startas „Premier“ lygoje nėra labai įtikinantis, tačiau vyriausiasis klubo treneris Antonio Conte gali pagrįstai teigti, kad pradėti galingiau sutrukdė traumos ir – ypač – užstrigusi E.Hazardo reabilitacija.

Belgas per trejas pastarąsias rungtynes pasižymėjo tris sykius, o tai – ženklas, kad jis jau pradeda pamiršti dar birželį patirtą traumą, nebesisaugo ir žaidžia visa jėga.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Edenas Hazardas po įvarčio į „Bournemouth“ vartus
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Edenas Hazardas po įvarčio į „Bournemouth“ vartus

E.Hazardo meistriškumo tikrai prireiks 11-ajame ture, kai į „Stamford Bridge“ atkeliaus „Manchester United“ futbolininkai. J.Mourinho ir vėl išstatys solidžią gynybą, bet mažylis iš Belgijos gali prasmukti ir pro mažiausias skylutes. Be to, į rikiuotę jau bus sugrįžęs prancūzas N'Golo Kante.

Kuriam liverpuliečiui mušti baudinius?

Liverpool“ – „Huddersfield Town“ 3:0

„Liverpool“ į pergalių kelią grįžo solidžiai, 3:0 įveikdamas naujokus iš Hadersfildo ir taip pakildamas ten, kur ir turėtų būti, – į pirmąjį šešetą. Tiesa, Jurgenui Kloppui galvą gali įsiskausti ne dėl prastos gynybos (juk įvarčio nepraleista), o dėl dar vieno, šį sezoną jau trečiojo, namų stadione neįmušto baudinio nuo 11 m žymos.

Pirmuosius du kartus „Anfield“ stadione vartininko nenuginklavo Jamesas Milneris ir Roberto Firmino, o šeštadienį Jonas Losslas atmušė Mohamedo Salah bandymą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mahomedas Salah neįmušė baudinio
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mahomedas Salah neįmušė baudinio

J.Kloppui turbūt geriausia grįžti prie veterano J.Milnerio. Nors šis anglas ne visada pradeda rungtynes pagrindinėje sudėtyje, jis, žaisdamas „Liverpool“, įmušė 10 iš 11 baudinių.

Kai yra Wilfriedas Zaha, viltis nedings

Londono „Crystal Palace“ – Londono „West Ham United“ 2:2

Slaveno Biličiaus auklėtiniai su varžovais iš to paties Londono kovėsi išties gerai ir jau ruošėsi švęsti pergalę, tačiau „Crystal Palace“ turi po traumos sugrįžusį ir puikiai rungtyniaujantį W.Zahą, kuris pačioje mačo pabaigoje išlygino rezultatą.

Būtent W.Zaha leidžia Roy Hodgsonui kol kas pernelyg nesijaudinti dėl fakto, kad tenka žaisti be nominalaus puolėjo.

„Scanpix“ nuotr./Roy'us Hodgsonas
„Scanpix“ nuotr./Roy'us Hodgsonas

Dramblio Kaulo Kranto talentas įmušė pergalingą įvartį susitikime su čempionais „Chelsea“, o prieš nuginkluodamas Joe Hartą galėjo pelnyti dar mažiausiai du įvarčius. Aišku, „Crystal Palace“ iš tikrųjų nekantriai laukia Christiano Benteke sugrįžimo, tačiau W.Zahos kol kas gana.

Kodėl nežaidė Demarai Gray'us?

„Leicester City“ – Liverpulio „Everton“ 2:0

Prie „Leicester City“ vairo stojęs Claude'as Puelis išgirdo komandos aistruolių prašymus ir į startinę sudėtį išleido 21-erių krašto puolėją D.Gray'ų.

Techniškas, greitas ir įžūlus jaunuolis nenuvylė – pirmiausia lengvai atitrūko nuo net trijų „Everton“ futbolininkų ir nubėgęs 55 metrus atidavė rezultatyvų perdavimą Jamie Vardy, o netrukus ir pats pelnė įvartį.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Demarai Gray'us
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Demarai Gray'us

D.Gray'ų tiek Claudio Ranieri, tiek pastarąjį pakeitęs Craigas Shakespeare'as į aikštę beveik visada leisdavo tik nuo atsarginių suolelio, tad jis tikrai turėjo ką įrodyti. Jei ir toliau bus žaidžiama taip įspūdingai, įmanoma tikėtis pakvietimo į Anglijos rinktinę – bent draugiškoms rungtynėms.

Puolėjai, įvarčiai, kur jūs?

„Brighton Hove & Albion“ – „Southampton“ 1:1

Mauricio Pellegrino tikriausiai negali labai liūdėti dėl šiuo metu turnyro lentelėje „Southampton“ užimamos pozicijos – dešimtoji vieta po 10 turų nėra labai blogas rezultatas.

Kur kas blogiau tai, kad klubas šį sezoną žaidžia bene nuobodžiausią futbolą lygoje – per tuos pačius 10 turų pelnyti tik devyni įvarčiai. Taip, vis dar nėra Charlie Austino, bet nežiba nei nestabilus Manuelis Gabbiadini, nei Nathanas Redmondas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Atakuoja Dušanas Tadičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Atakuoja Dušanas Tadičius

Bent jau „The Guardian“ apžvalgininkai siūlo argentiniečiui pabandyti ilgesniam laikui apsistoti ties M.Gabbiadini ir serbo Dušano Tadičiaus duetu. Šis saugas „Premier“ lygoje žaidžia jau ilgai, tad jis galėtų įkvėpti italui pasitikėjimo savimi.

Gal pagaliau pagerės gynyba?

„Watford“ – „Stoke City“ 0:1

„Stoke City“ niekada nebuvo klubas, kuriam labai paprasta įmušti – negana to, įmušti daug. Vis dėlto šio sezono statistika stebina – praleista jau 20 įvarčių. Daugiau kartų kamuolį iš vartų tinklo ėmė tik autsaiderių „Crystal Palace“ vartininkas, tiek pat – „Everton“ vartininkas Jordanas Pickfordas.

Galbūt pergalingos rungtynės svečiuose prieš šiose pirmenybėse išradingai puolime žaidžiantį „Watford“ Marko Hugheso auklėtinius įkvėps pradėti gintis geriau?

Vidutiniškai du praleidžiami įvarčiai per rungtynes – prastas rodiklis, bet šį sykį vartai buvo išsaugoti sausi.

Penkerius darbo metus pažymėjo pergale

„Burnley“ – „Newcastle United“ 1:0

„Burnley“, nugalėjusi svečius iš Niukaslo ir padovanojusi pergalę jau lygiai penkerius metus prie klubo vairo sėdinčiam Seanui Dyche'ui, pakilo į septintąją vietą turnyro lentelėje. Jei būtų nugalėjęs „Newcastle United“, ekipa būtų pakilusi į šeštąją poziciją.

Vis dėlto abi ekipos vėlų pirmadienio vakarą žaidė taip, tarsi joms dėl netikėtai aukštų vietų čempionate būtų net gėda. „Burnley“ tikriausiai net nenusipelnė laimėti, tačiau vienintelis Jeffo Hendricko tikslus smūgis nulėmė mačo baigtį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Seanas Dyche'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Seanas Dyche'as

Rungtynės buvo tokios blankios, kad natūraliai kyla klausimas, ką abu klubai veikia pirmajame „Premier“ lygos dešimtuke. O tuomet kyla ir dar vienas klausimas: galbūt išskyrus pirmąjį šešetą čempionato lygis yra išties prastokas?

Turnyro lentelė:

V.

Komanda

R

+

=

-

Įm.

Pr.

Skirt.

Taškai

1

Manchester City

10

9

1

0

35

6

+29

28

2

Manchester United

10

7

2

1

23

4

+19

23

3

Tottenham Hotspur

10

6

2

2

19

7

+12

20

4

Chelsea

10

6

1

3

18

10

+8

19

5

Arsenal

10

6

1

3

19

13

+6

19

6

Liverpool

10

4

4

2

17

16

+1

16

7

Burnley

10

4

4

2

9

9

0

16

8

Watford

10

4

3

3

15

19

−4

15

9

Newcastle United

10

4

2

4

10

9

+1

14

10

Southampton

10

3

4

3

9

10

−1

13

11

Leicester City

10

3

3

4

14

14

0

12

12

Brighton & Hove Albion

10

3

3

4

10

11

−1

12

13

Huddersfield Town

10

3

3

4

7

13

−6

12

14

Stoke City

10

3

2

5

11

20

−9

11

15

West Bromwich Albion

10

2

4

4

9

13

−4

10

16

West Ham United

10

2

3

5

10

19

−9

9

17

Swansea City

10

2

2

6

7

12

−5

8

18

Everton

10

2

2

6

7

20

−13

8

19

AFC Bournemouth

10

2

1

7

6

14

−8

7

20

Crystal Palace

10

1

1

8

4

21

−17

4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius