Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt 14-ojo turo intrigų

„Premier“ lygoje įsisuka „beprotiškojo gruodžio“ rungtynių maratonas, dažnai net negrįžtamai išryškinantis pagrindinius čempionato favoritus. Šią savaitę Anglijoje laukia net du turai, o iš savaitės viduryje vyksiančių mačų įdomiausios rungtynės laukia Votforde, kur atvyksta „Manchester United“. 15min tradiciškai pateikia 10 didžiausių turo intrigų.
Dešimt „Premier“ lygos 14ojo turo intrigų
Dešimt „Premier“ lygos 14-ojo turo intrigų / „Scanpix“ nuotr.

Antradienis

21:45 „Watford“ – „Manchester United“

Greičiausiai centrinėje 14-ojo turo dvikovoje bus labai įdomu tai, kaip žaisti savo komandos futbolininkams pasakys „raudonųjų velnių“ treneris Jose Mourinho.

Viena vertus, „Watford“ tikrai nėra vienas Anglijos futbolo milžinų. Tačiau Marco Silva Votforde šį sezoną išdarinėja tikrus stebuklus ir yra subūręs išties sklandžiai veikiantį mechanizmą – apžvalgininkai jau kalba, kad klubas gali pretenduoti į europines pozicijas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Watford“ saugas Richarlisonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Watford“ saugas Richarlisonas

Aišku, jei J.Mourinho nuspręs nerizikuoti ir žaisti konservatyviau, vėl burbės „Man Utd“ gerbėjai – šiuo metu atrodo, kad tik ši komanda dar gali pabandyti pavyti lyderį „Manchester City“, todėl pulti ir stengtis laimėti tiesiog būtina.

21:45 „Leicester City“ – Londono „Tottenham Hotspur“

Šios rungtynės irgi kelia nemenką susidomėjimą – visų pirma, nedaug kas pamiršo, kaip įspūdingai ir ilgai 2015/2016 metų sezoną dėl čempionų titulo kovėsi šie du klubai. Tiesa, kovėsi taip, kad dviejų žirgų lenktynėse „Spurs“ galiausiai liko treti, į priekį paskutiniame ture praleidę Londono „Arsenal“.

Nuo to čempioniško „lapėms“ sezono ekipos juda skirtingomis kryptimis. „Tottenham Hotspur“ įsitvirtino tarp stipriausių Anglijos klubų elito ir praėjusį sezoną užėmė jau antrąją vietą, o „Leicester City“ ne tik grįžo į „Premier“ lygos lentelės vidurį, bet ir dukart keitė trenerį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„West Ham United“ – „Leicester City“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„West Ham United“ – „Leicester City“

Dabartinis „lapių“ strategas Claude'as Puelis sako, kad komanda žaidžia vis geriau – tiesą sakant, penktadienio rungtynes su „West Ham United“ (1:1) svečiai tikrai turėjo laimėti. Tačiau kol kas per trejas pastarąsias rungtynes pergalių nebuvo.

22:00 „Brighton & Hove Albion“ – Londono „Crystal Palace“

„Kai labai gerai žaidi 5 rungtynes iš eilės, bet taškų prasme gauni nedaug, o tada žaidi prastai ir susirenki 3 taškus“, – taip po savaitgalio pergalės prieš „Stoke City“ (2:1) tviteryje parašė autsaiderio „Crystal Palace“ krašto puolėjas Androsas Townsendas.

Londono ekipa bando kilti iš turnyro lentelės dugno, tačiau antradienį Braitone jų laukia tikrai sunkus išbandymas. Šeimininkų komanda šeštadienį išties gerai žaidė „Old Trafford“, o „Man Utd“ pergalę 1:0 nulėmė 3 taškų vertas rikošetas po Ashley Youngo smūgio.

Tarp kitko, šių klubų tarpusavio mačai Anglijoje vadinami „M23 derbiu“. Jie taip praminti, kad abiejų ekipų namų stadionus jungia automagistralė M23.

„Twitter“ nuotr./Automagistralė M23 Anglijos pietuose
„Twitter“ nuotr./Automagistralė M23 Anglijos pietuose

Tiesa, kaip derbio dalyvės šios ekipos stadione susitinka retokai. Antradienio mačas bus pirmoji tarpusavio akistata per puspenktų metų, o „Premier“ lygoje bus kaunamasi apskritai pirmą sykį.

22:00 „West Bromwich Albion“ – „Newcastle United“

WBA žaidimas išties varo į depresiją. Komandų, kurios susiduria su primityviu šio etatinio vidutinioko futbolu, aistruoliai dievagojasi, kad tą dieną, kai „West Bromwich Albion“ iškris iš „Premier“ lygos, minės kaip nacionalinę šventę.

Kai kurie aistruoliai dievagojasi, kad tą dieną, kai „West Bromwich Albion“ iškris iš „Premier“ lygos, minės kaip nacionalinę šventę.

O jei anksčiau tiesmukas, fizine jėga pagrįstas futbolas duodavo rezultatų, tai dabar nėra ir jų.

Šeštadienį WBA ir vėl neiškovojo pergalės – jau 11 kartą iš eilės, o Tony Pulisas buvo atleistas dar prieš tai.

Laikinasis šeimininkų klubo treneris Gary Megsonas tikisi, kad sausra baigsis rungtynėse su „Newcastle United“ – juolab kad taškas žaidžiant su „Spurs“ (1:1) svečiuose yra visai nemažai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„West Bromwich Albion“ futbolininkai nepralaimėjo „Tottenham Hotspur“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„West Bromwich Albion“ futbolininkai nepralaimėjo „Tottenham Hotspur“

Trečiadienis

21:45 „Bournemouth“ – „Burnley“

Gal ir gerai, kad 14-asis „Premier“ lygos turas vyksta praėjus vos kelioms dienoms po 13-ojo – „Burnley“ futbolininkai neturėjo laiko ilgai graužtis dėl to, kaip namuose pralaimėjo „Arsenal“.

Šeimininkai sekmadienį žaidė labai neblogai, tačiau juos pražudė baudos aikštelėje nugriuvęs Aaronas Ramsey – teisėjas Lee Masonas skyrė baudinį, kurį realizavo Alexis Sanchezas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./A.Ramsey nukritus baudos aikštelėje, į „Burnley“ vartus buvo skirtas baudinys
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./A.Ramsey nukritus baudos aikštelėje, į „Burnley“ vartus buvo skirtas baudinys

Bet dabar jau reikia galvoti apie mačą su „Bournemouth“. Nykštukai iš pietinės Anglijos pakrantės šiuo metu čempionate žengia 13 vietoje ir įvarčio nėra praleidę jau 309 minutes – paskutinį kartą jiems spalio 28-ąją įmušė „Chelsea“ žvaigždė Edenas Hazardas.

21:45 Londono „Arsenal“ – „Huddersfield Town“

Bernlyje nugalėjęs „Arsenal“ trečiadienį grįžta į namų tvirtovę – „Emirates“ stadioną.

Sezono pradžioje „Arsenal“ sulaukė nemažai kritikos, tačiau pastarosiomis savaitėmis skina pergales ir pakilo į ketvirtąją vietą turnyro lentelėje.

Namuose „kanonieriai“ laimėjo jau 11 kartų iš eilės ir artėja prie rekordo – ilgiausia pergalių „Arsenal“ namų stadione serija (13) užfiksuota 2005-aisiais.

Pagrindo optimizmui Arsene'o Wengero treniruojamoje ekipoje yra nemažai. Sezono pradžioje „Arsenal“ sulaukė nemažai kritikos, tačiau pastarosiomis savaitėmis skina pergales ir pakilo į ketvirtąją vietą turnyro lentelėje.

„Huddersfield Town“ šeimininkų, ko gero, nenustebins. Per penkis pastaruosius mačus išvykoje šis lygos naujokas neįmušė nė vieno įvarčio ir namo parsivežė vienintelį taškelį.

21:45 Londono „Chelsea“ – „Swansea City“

Skirtumas tarp praėjusio sezono nugalėtojo „Chelsea“ ir sparnų niekaip neišskleidžiančio Velso klubo šiose pirmenybėse didžiulis. Londono ekipos puolėjas Alvaro Morata yra įmušęs daugiau įvarčių (8) nei visa „Swansea City“ komanda (7).

Negana to, trečiadienį „Stamford Bridge“ stadione žaisti negalės svečiams atstovaujantis puolėjas Tammy Abrahamas, kurį „gulbėms“ paskolino būtent „Chelsea“. Tad „Swansea City“ puolime argumentų turės dar mažiau nei įprasta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tammy Abrahamas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tammy Abrahamas

„Chelsea“ aistruolių forumuose internete skamba prašymai į starto sudėtį išleisti brazilą Willianą. Jis puikiai žaidė UEFA Čempionų lygos rungtynėse Azerbaidžane ir šeštadienį gražiu smūgiu-perdavimu į vartų tinklą iškovojo „Chelsea“ tašką rungtynėse prieš „Liverpool“.

22:00 Liverpulio „Everton“ – Londono „West Ham United“

Po beviltiško pralaimėjimo „Southampton“ (1:4) į radijo stotį „BBC 5 live Sport“ paskambinęs „Everton“ gerbėjas Pete'as žodžio kišenėje ilgai neieškojo. Jis pareiškė: „Šiuo metu „Premier“ lygoje nematau blogesnės komandos nei mūsiškė.“

Pete'as klysta tik nežymiai. „Everton“ nėra paskutinis turnyro lentelėje, nors nuo iškritimo zonos klubą skiria tik du taškai. Per 13 mačų ekipa surinko tik 13 įvarčių, o praleido net 28.

Geros žinios dvi: kad visas tris pergales šį sezoną „Everton“ iškovojo namų stadione, kur rungtyniaus ir trečiadienio vakarą, ir kad susitinkama su irgi labai prastai rungtyniaujančiu „West Ham United“.

22:00 „Manchester City“ – „Southampton“

Pepas Guardiola kaip visada mandagiai atsargus ir apie čempionų titulą pernelyg garsiai dar nekalba. Vis dėlto tai, kaip įspūdingai šį sezoną rungtyniauja „miestiečiai“, rodo faktas, kad per 13 mačų klubas surinko jau 37 taškus. „Premier“ lygos istorijoje tokio pasiekimo dar nėra buvę.

Per 13 mačų „Manchester City“ klubas surinko jau 37 taškus – „Premier“ lygos istorijoje tokio pasiekimo dar nėra buvę.

Aišku, įtemptas gruodžio tvarkaraštis tikrai gali pakišti „Manchester City“ futbolininkams koją – Johnas Stonesas jau iškrito, o traumų gali būti ir daugiau. Tačiau tvarkaraštis sudėtingas ir varžovams, o ilgą suolą turinčio Mančesterio klubo persvara prieš artimiausius persekiotojus jau dabar siekia 8 taškus.

Bukmekeriai neabejoja „Man City“ sėkme ir kol kas vienintelis rimtesnį pavojų šeimininkams galintis sukelti žaidėjas yra formą atgavęs puolėjas Charlie Austinas, dukart mušęs į „Everton“ vartus. Vėlgi, kažin ar jis dažnai gaus kamuolį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charlie Austinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charlie Austinas

22:00 „Stoke City“ – „Liverpool“

Skylėta gynyba prieš puikų puolimą. „Stoke City“ šį sezoną sužaidė tik dvejas rungtynes, per kurias nepraleido įvarčio, o aštuoniuose mačuose iš vartų tinklo kamuolį traukė du ir daugiau kartų.

Greičiausiai panašus ritualas laukia ir trečiadienio vakarą, nes bus žaidžiama su galingą priekinę liniją nutiesusiu „Liverpool“.

Šios ekipos gretose ypač žiba egiptietis Mohammedas Salah, kuris per pastarąsias 8 rungtynes visuose turnyruose įmušė net 9 įvarčius.

„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ – „Chelsea“
„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ – „Chelsea“

Tiesa, praėjusį sezoną, kai M.Salah dar rungtyniavo Romoje, „Liverpool“ analogiškoje dvikovoje buvo sunku – po Roberto Firmino ir Philippe Coutinho įvarčių nugalėta 2:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius