Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt intrigų prieš 24-ąjį turą

Iš pažiūros visos pirmąsias šešias vietas „Premier“ lygoje šiuo metu užimančios komandos žais su silpnesniais klubais, tačiau neretai būtent tokiose rungtynėse paslystama. Ypatingas pavojus – Londono „Chelsea“ ekipai, kurios pagrindinę sudėtį išretino ir traumos, ir raudonos kortelės Futbolo asociacijos taurės turnyre. 15min pristato dešimt didžiausių 24-ojo turo intrigų.
„Premier“ lygos 24-ojo turo intrigos
„Premier“ lygos 24-ojo turo intrigos / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienis

14:30 „Brighton & Hove Albion“ – Londono „Chelsea“

Galbūt sunku patikėti, bet abu klubai šiuo metu tikriausiai turi daugiausia problemų puolime. „Brighton“ 7 iš 10 pastarųjų mačų baigė neįmušęs įvarčio, o „Chelsea“ iki trečiadienio rungtynių su „Norwich City“ buvo nepasižymėjęs tris susitikimus iš eilės.

Svečiams šis mačas labai svarbus – po praėjusio turo klubas nukrito į ketvirtąją vietą turnyro lentelėje, o „aristokratams“ į nugarą kvėpuoja „Tottenham Hotspur“.

Lengva nebus, kadangi nebus nei trečiadienį iš aikštės išvytų Pedro ir Alvaro Moratos, nei traumą patyrusio Cesco Fabregaso.

Antonio Conte dar nesurado pastiprinimo puolimui, nors žiniasklaidoje sklando gandai ir apie Andy Carrollą, ir apie – tai gana komiška – 36-erių Peterį Crouchą. Tad Braitone „Chelsea“ strategas į priekį greičiausiai pasiųs Edeną Hazardą.

17:00 Londono „Arsenal“ – Londono „Crystal Palace“

Arsene'as Wengeras oficialiai dar nėra praradęs Alexio Sanchezo, tačiau prancūzas treneris jau pripažino, kad čilietis paliks klubą – jis keliauja į „Manchester United“, o „kanonierių“ gretas papildys armėnas Henrikhas Mkhitaryanas.

Kadangi penktadienį apie sandorį iki vidurdienio pranešta nebuvo, naujovių komandos sudėtyje nebus – aišku, kaip ir A.Sanchezo, kuris, kaip skelbiama, laukdamas perėjimo treniruojasi su „Arsenal“ jaunimu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas

Bet kokiu atveju A.Wengero auklėtiniams, nuo kurių tolsta „Top 4“ svajonė, laimėti būtina. Varžovas tarsi palankus – „Arsenal“ per pastaruosius 16 mačų „Crystal Palace“ pralaimėjo tik kartą.

Tačiau Roy Hogdsono kariauna pastaruoju metu įsibėgėjusi: iš 12 pastarųjų rungtynių varžovams buvo nusileista irgi tik sykį. Svečiai tikrai gali parodyti dantis.

17:00 „Burnley“ – „Manchester United“

Taip, kaip „Arsenal“ sudėtyje dar nebus H.Mkhitaryano, taip „Manchester United“ dar turės apsieiti be A.Sanchezo. Tačiau žaidėjai, į kurių vietą startinėje vienuolikėje ir net ant suolo beveik neabejotinai kėsinsis čilietis, tikrai stengsis parodyti, ką moka.

Viena tokių žvaigždžių – kažin ar ženkliai už A.Sanchezą prastesnis prancūzas Anthony Martialis, kuris, beje, irgi mėgsta rungtyniauti kairėje. Jis puikiai žaidė praėjusio turo rungtynėse su „Stoke City“.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Martialis
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Martialis

Prancūzą „raudonųjų velnių“ gerbėjai tikrai mėgsta, tačiau Jose Mourinho, regis, juo pasitiki tik iš dalies. Kalbama, kad portugalas norėtų iš A.Martialio spartesnės pažangos – ją parodyti šis 22-ejų talentas galės parodyti svarbiame mače su „Burnley“.

17:00 Liverpulio „Everton“ – „West Bromwich Albion“

Kadangi „Spurs“ praėjusį savaitgalį tiesiog numovė kelnes „Everton“, Liverpulio klubas stengsis atsitiesti, o tai darys dar labiau pasistiprinęs. Priekyje prie jau žaidusio turko puolėjo Cenko Tosuno prisijungs iš „Arsenal“ įsigytas amžinai perspektyvus Theo Walcottas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Theo Walcottas su „Everton“ strategu Samu Allardyce'u
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Theo Walcottas su „Everton“ strategu Samu Allardyce'u

Svarstoma, kad Th.Walcottas šeštadienį jau žais ir kad jis kartu su Gylfi Sigurdssonu bei Wayne'u Rooney sudarys atakuojančių saugų trijulę po C.Tosunu. Šis puolėjas mače su „Tottenham Hotspur“ buvo izoliuotas nuo komandos draugų.

O aistros, fantazijos ir tiesiog didesnio efektyvumo puolime „Everton“ tikrai stinga. Trijuose iš penkių pastarųjų mačų ekipos žaidėjai nesugebėjo nė sykio pataikyti į varžovų vartų plotą.

17:00 „Leicester City“ – „Watford“

„Watford“ iš paskutinių dešimties mačų laimėjo tik vieną – antrąją Kalėdų dieną klubas įveikė būtent „Leicester City“. Bet nuo to laiko Lesterio ekipa ženkliai sustiprino gynybą ir per trejas rungtynes praleido tik du įvarčius – abu juos įmušė fantastiškai šį sezoną rungtyniaujantis „Liverpool“ snaiperis Mohamedas Salah.

Ženklai „Leicester City“ geri ir puolimo prasme: Riyadas Mahrezas, apie kurio išvykimą kalbama ir per šį žaidėjų perėjimo langą, įvarčius mušė keturiuose pastaruosiuose klubo susitikimuose su „Watford“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Leicester City“ ir „Watford“ mačas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Leicester City“ ir „Watford“ mačas

Be to, jei tikėtume statistika, greičiausiai sulauksime nemažai įvarčių, o tai – jau „Watford“ nuopelnai. Per 23 šio sezono mačus, kuriuose žaidė „Watford“, buvo įmušti 75 įvarčiai – klubą lenkia tik lyderis „Manchester City“ ir „Liverpool“.

17:00 „Stoke City“ – „Huddersfield Town“

Nebus jokio stebuklo, jei naujasis „Stoke City“ treneris Paulas Lambertas išlaikys klubą „Premier“ lygoje. Tačiau klysti ir toliau rinkti pralaimėjimus erdvės vis mažiau – iki čempionato pabaigos liko tik 15 rungtynių.

Po pralaimėjimo „Man Utd“ praėjusį pirmadienį „Stoke City“ kapanojasi vos 18-ojoje vietoje, o ji reikštų pasitraukimą iš lygos. P.Lambertas jau pripažino, kad pirmiausia reikia sutvarkyti skylėtą gynybą.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Paulas Lambertas bandys išgelbėti „Stoke City“
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Paulas Lambertas bandys išgelbėti „Stoke City“

Iš visų 92 keturiuose Anglijos futbolo divizionuose žaidžiančių klubų daugiau įvarčių nei „Stoke City“ (50) yra praleidę vos du – „League One“ atstovas „Oldham“ ir „League Two“ rungtyniaujantis „Chesterfield“.

17:00 Londono „West Ham United“ – „Bournemouth“

Abu klubai į savaitgalį ir dar vieną „Premier“ lygos turą žengia pakilios nuotaikos, nes abu praėjusiame ture šventė gražias pergales.

„Plaktukai“ išvykoje elegantišku stiliumi susitvarkė su „Huddersfield Town“ (4:1), o „Bournemouth“ namuose palaužė vieną didžiųjų klubų „Arsenal“.

„West Ham United“ visuose turnyruose nepralaimėjo jau septynis mačus iš eilės, o raktu į sėkmę neabejotinai galima vadinti Marko Arnautovičių. Jis per pastarąsias septynerias „Premier“ lygos rungtynes įmušė šešis įvarčius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Callumas Wilsonas rungtynėse prieš „Arsenal“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Callumas Wilsonas rungtynėse prieš „Arsenal“

Argumentų, žinoma, turi ir „Bournemouth“. Šio klubo puolėjas Callumas Wilsonas per trejas lygos rungtynes su „West Ham United“ įmušė keturis įvarčius ir, kaip ir komandos draugai, norės padovanoti pergalę treneriui Eddie Howe'ui, kuriam tai bus 100-osios rungtynės čempionate.

19:30 „Manchester City“ – „Newcastle United“

Žvelgdamas į pirmąją klubų akistatą, kurią 1:0 laimėjo „miestiečiai“, „Newcastle United“ strategas Rafa Benitezas turės nuspręsti, kurią iš dviejų tąkart naudotų taktikų pasirinkti šį sykį.

Pirmajame kėlinyje „šarkos“ aklai gynėsi, bet vis tiek neatsilaikė – Raheemas Sterlingas išvedė svečius į priekį. Bet po pertraukos R.Benitezas savo auklėtiniams įsakė pulti ir jie vos neišlygino rezultato – „Man City“ buvo prispaustas ne juokais.

„Scanpix“/AP nuotr./Rafaelis Benitezas
„Scanpix“/AP nuotr./Rafaelis Benitezas

O tuomet tiek „Crystal Palace“, tiek „Bristol City“ (Lygos taurėje), tiek „Liverpool“ įrodė, kad būsimąjį čempioną nubausti tikrai įmanoma. Visas šias rungtynes tikrai matė ir R.Benitezas, kurio ekipai būtina žaisti geriau norint atsiplėšti nuo pavojingos zonos turnyro lentelės apačioje.

Sekmadienis

18:00 „Southampton“ – Londono „Tottenham Hotspur“

„The Guardian“ taikliai pastebi, kad „Spurs“ treneris Mauricio Pochettino pastaruoju pamėgo naudoti schemą 4-2-3-1, nors anksčiau šį sezoną dažniau rinkdavosi 3-4-3. Trimis gynėjais ekipai žaisti sunkiau, kai į rikiuotę dar nėra sugrįžęs turbūt geriausias klubo centro gynėjas Toby Alderweireldas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Toby Alderweireldas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Toby Alderweireldas

Manytina, kad iki belgo sugrįžimo (jo laukiama jau kitą savaitę Futbolo asociacijos taurės rungtynėse) toliau bus rungtyniaujama keturiais gynėjais – daugelio žaidėjų sportinė forma ir taip nuosekliai gerėja, ką parodė „Everton“ sutriuškinimas (4:0).

Priekyje puikiai rungtyniauja ne vien Harry Kane'as, bet ir Heung-min Sonas bei galvą iškelti pagaliau galintis Dele Alli. Kartu su Christianu Eriksenu šie žaidėjai sudaro DESK jau pramintą puolamąjį ketvertą.

Pirmadienis

22:00 „Swansea City“ – „Liverpool“

„Liverpool“, praėjusiame ture įveikusio lyderį „Manchester City“, aistruoliai džiūgavo taip, tarsi klubas būtų laimėjęs „Premier“ lygą.

Nieko panašaus – iki pirmenybių pabaigos dar liko 15 turų. Ir nors „raudonųjų“ forma išties puiki, jie jau ne kartą yra įrodę, kad po įspūdingų pergalių įmanoma sulaukti netikėtų kluptelėjimų rungtynėse prieš kur kas silpnesnį varžovą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Virgilas van Dijkas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Virgilas van Dijkas

Juolab kad svečiams šiame vėlyvo pirmadienio vakaro mače gali tekti verstis be rezultatyviausio ekipos žaidėjo M.Salah, kuris susirgo. Dar daugiau abejonių – dėl Dejano Loverno. Kita vertus, greičiausiai startuos ir „Liverpool“ gretose „Premier“ lygoje debiutuos Virgilas van Dijkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius