-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt intrigų prieš 27-ąjį turą

Laukiamiausia 27-ojo „Premier“ lygos turo dvikova vyks „Wembley“ stadione, kur Šiaurės Londono derbyje susitiks „Tottenham Hotspur“ ir „Arsenal“ klubai. Lyderių laukia lengvesni susitikimai, o pirmadienį paaiškės, kokio gilumo krizėje atsidūrę „Chelsea“ futbolininkai. 15min pristato dešimt didžiausių turo intrigų.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga

Šeštadienis

14:30 Londono „Tottenham Hotspur“ – Londono „Arsenal“

Šį sezoną to dar nebuvo: prieš mačą „Spurs“ paskelbė, kad sveiki yra absoliučiai visi klubo žaidėjai: traumas išsigydė ir Toby Alderweireldas, ir Victoras Wanyama, ir Harry Winksas, ir Danny Rose'as. Žaisti jau gali ir naujasis pirkinys Lucas Moura.

Platesnis futbolininkų pasirinkimas treneriui Mauricio Pochettino šiuo metu labai reikalingas. Derbis derbiu – kas nenori jo laimėti? Tačiau jau po trijų dienų „Spurs“ laukia svarbios UEFA Čempionų lygos rungtynės išvykoje su garsiuoju Turino „Juventus“.

Pirmojoje klubų akistatoje lapkritį T.Alderweireldas nežaidė, o dabar, sužaidęs 90 minučių FA taurės mače su „Newport County“, atvirai sako norintis išbėgti į aikštę šeštadienį ir sustabdyti „Arsenal“ naujoką Pierre'ą-Emericką Aubameyangą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Toby Alderweireldas grįžo į rikiuotę
AFP/„Scanpix“ nuotr./Toby Alderweireldas grįžo į rikiuotę

Bet ar ne geriau pataupyti belgą antradienio kovai su „Juventus“, o „Premier“ lygoje šįkart starto sudėtyje palikti kolumbietį Davinsoną Sanchezą? Aišku, prieš „Liverpool“ jis žaidė prastokai. Dilema M.Pochettino išties rimta.

17:00 Liverpulio „Everton“ – Londono „Crystal Palace“

„Everton“ strategas Samas Allardyce'as po beviltiško pralaimėjimo „Arsenal“ praėjusį savaitgalį iškart nusiplovė bet kokią kaltę dėl prasto žaidimo – esą čia tik futbolininkai rungtyniavo prastai.

Tokia laikysena atrodė išties keistai, juolab kad kažkodėl nežaidė pakankamai kūrybingi Gylfi Sigurdssonas ir Wayne'as Rooney, nors iš šešerių rungtynių, kai abu jie buvo išleisti aikštę, „Everton“ pralaimėjo tik vienas, o nugalėjo ketveriose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gylfi Sigurdssonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gylfi Sigurdssonas

Jei abu šie futbolininkai nėra traumuoti, S.Allardyce'as, norėdamas nesusilaukti dar daugiau kritikos, tikrai turi leisti jiems žaisti prieš „Crystal Palace“.

17:00 „Stoke City“ – „Brighton & Hove Albion“

„Stoke City“ trenerio pareigas iš Marko Hugheso perėmęs Paulas Lambertas netrukus konstatavo, kad žaidėjų fizinis pasiruošimas labai prastas. Dabar klubo futbolininkai treniruojasi šešias dienas per savaitę, įskaitant vakarus po mačų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas Lambertas (viduryje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas Lambertas (viduryje)

Bet komanda praėjusį savaitgalį vis tiek pralaimėjo „Bournemouth“. P.Lambertą tai nustebino, bet stebėtis laiko jau nėra – ekipos laukia ketverios iš eilės vadinamosios „šešių taškų“ rungtynės, o kadangi šiuo metu užimama vos 18-oji vieta, pergalių reikia čia ir dabar.

17:00 „Swansea City“ – „Burnley“

Carlosas Carvalhalis neabejotinai pakeitė „Swansea City“ veidą: ilgai šį sezoną jis atrodė niūrus, tačiau dabar, po penkių pergalių per 10 mačų, giedrijasi – vien dėl to, kad Velso klubas jau pakilo iš iškritimo zonos.

Pratęsti sėkmingą seriją šeimininkams bus nelengva – į svečius atvažiuoja du taškus iš favorito „Manchester City“ atėmęs „Burnley“.

Kita vertus, savaitės viduryje „Swansea City“ įmušė net 8 įvarčius FA taurės turnyre, tad atakoje pasirinkimų turėtų nepristigti.

17:00 Londono „West Ham United“ – „Watford“

Prieš rungtynes „plaktukų“ gerbėjai, regis, turi vienintelį klausimą: ar žais naujokas Patrice'as Evra? Prancūzui „Premier“ lyga puikiai pažįstama – jis 2006–2014 metais rungtyniavo „Manchester United“.

Treneriai dažniausiai neskuba leisti į aikštę ką tik komandas papildžiusių futbolininkų. Tačiau Davidas Moyesas, žinodamas, kad „West Ham United“ kolektyvą kamuoja daugybė traumų, gali būti tiesiog priverstas rizikuoti.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Patrice'as Evra
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Patrice'as Evra

P.Evrai lengva nebus. Iš Marselio „Olympique“ lapkritį atleistas kairiojo krašto gynėjas turi ką įrodyti, tačiau galimybės aikštėje priklauso ir nuo amžiaus, o prancūzui – jau 36-eri.

19:30 „Manchester City“ – „Leicester City“

Anglija jau buvo pradėjusi svarstyti, kaip naujajam „Manchester City“ centro gynėjui Aymericui Laporte seksis stabdyti kontratakų meistrą Jamie Vardy, tačiau į antraštes penktadienį vėl įsiveržė Riyadas Mahrezas.

26-erių saugas nutraukė savanorišką tremtį ir grįžo į „Leicester City“ treniruotes, kuriose nesirodė nuo pat sausio pabaigos, kai klubas atsisakė parduoti jį „Man City“. R.Mahrezas praleido mačus su „Everton“ ir „Swansea City“.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Riyadas Mahrezas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Riyadas Mahrezas

Tiesa, strategas Claude'as Puelis dar ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė, kad alžyrietis Mančesteryje tikrai nežais – pažiūrėsime.

Sekmadienis

14:00 „Huddersfield Town“ – „Bournemouth“

Lygos naujokui „Huddersfield Town“, kuris pastarosiomis savaitėmis ne juokais buksavo, šios rungtynės be galo svarbios. Ar pavyks nutraukti penkių iš eilės pralaimėjimų seriją? Pats laikas, nes ekipa jau nusirito į iškritimo zoną ir išsigelbėjimui teturi 12 likusių mačų.

Turint omenyje, kad trejose iš ketverių paskutinių pirmenybių rungtynių bus kovojama su „Manchester United“, „Tottenham Hotspur“ ir „Chelsea“, nutraukti krizę geriau anksčiau negu vėliau.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Davidas Wagneris
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Davidas Wagneris

Davido Wagnerio auklėtiniai šią savaitę prisiminė pergalės skonį, kai FA taurės varžybose įveikė „Birmingham City“. Tačiau kova su „Bournemouth“ bus rimtesnė – svečiai laimėjo ketverias iš penkerių pastarųjų rungtynių.

16:15 „Newcastle United“ – „Manchester United“

Pirmojoje šio sezono akistatoje lapkritį „Newcastle United“ svečių stadione netgi pirmavo, bet galiausiai pralaimėjo 1:4.

Nepaisant to, Rafa Benitezas tikriausiai turi vilčių pasipriešinti galingiesiems „raudoniesiems velniams“, juolab kad Mančesteryje tik per plauką nepirmauta ir 2:0.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulis Pogba
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulis Pogba

Kita vertus, Jose Mourinho galbūt jau bus atleidęs klubo žvaigždei Pauliui Pogbai, kuris po itin blankaus pasirodymo mače su „Spurs“ rungtynes su „Huddersfield Town“ pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolo. O su „Newcastle United“ prancūzas pernai žaidė puikiai.

18:30 „Southampton“ – „Liverpool“

Virgilas van Dijkas sugrįžta į Sautamptoną. Pasitiktas šis „Liverpool“ naujokas bus, žinoma, nesvetingai – „Southampton“ aistruoliai jau priprato prarasti žaidėjus būtent šiai Liverpulio ekipai, bet olandas, regis, taip norėjo ištrūkti, kad per pirmąją sezono pusę specialiai nepersistengė.

Šeimininkų sirgaliai tikrai švilps – bet ir dėl to, kad „Southampton“ pastaruoju metu įgijo gerą formą. Per keturis pastaruosius mačus iškovoti aštuoni taškai. O V.van Dijkas kol kas neįtikina.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Virgilas van Dijkas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Virgilas van Dijkas

Neskaitant debiuto FA taurės mače su „Everton“, kai jis pelnė įvartį, olandas žaidė trejose rungtynėse, kurių vienas „Liverpool“ sužaidė lygiosiomis, dvejas pralaimėjo ir praleido šešis įvarčius. „Southampton“ tikrai bandys patikrinti V.van Dijko nervus.

Pirmadienis

22:00 Londono „Chelsea“ – „West Bromwich Albion“

Visų akys pirmadienio vakarą, žinoma, kryps į „Chelsea“ suolelį ir klubo strategą Antonio Conte. Italas negali nejausti vis didesnio spaudimo dėl prasto komandos žaidimo ir vis realesnės galimybės, kad ekipa netrukus iškris iš pirmojo ketverto turnyro lentelėje, garantuojančio vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ buksuoja
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ buksuoja

Dvejas pastarąsias rungtynes su čempionato vidutiniokais „Bournemouth“ ir „Watford“ „aristokratai“ pralaimėjo bendru rezultatu 2:7.

Tokia atmosfera gali būti naudinga WBA treneriui Alanui Pardew, irgi sulaukiančiam nemažai kritikos. Klubas rikiuojasi paskutinėje vietoje ir yra pagrindinis pretendentas po sezono atsisveikinti su „Premier“ lyga, bet „Chelsea“ žaidimas dabar toks, kad viskas įmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius