-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt išvadų po 17-ojo turo

Pirmasis „Premier“ lygos ketvertas maždaug parą turėjo naujoką – kuo ramiausiai pergales rezultatu 1:0 skinantis nykštukas „Burnley“ laimėjo dar kartą ir bent jau surinktais taškais niekuo nenusileidžia „Liverpool“ ir „Tottenham Hotspur“, o „Arsenal“ net lenkia. 15min pristato dešimt įžvalgų po jau 17-ojo čempionato turo.
„Premier“ lygos 17-ojo turo apžvalga
„Premier“ lygos 17-ojo turo apžvalga / „Scanpix“ nuotr.

S.Dyche'as džiaugiasi istoriniu skrydžiu

„Burnley“ – „Stoke City“ 1:0

Kad ir parai – vis tiek smagu. Kai Ashley Barnesas pačioje mačo su „Stoke City“ pabaigoje įmušė pergalingą įvartį, „Burnley“ pakilo į ketvirtąją vietą „Premier“ lygos lentelėje, o tai tapo aukščiausia klubui pozicija per 42 metus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ashley Barnesas švenčia įvartį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ashley Barnesas švenčia įvartį

Ir nors ekipa nukrito į šeštąją vietą, kai „Spurs“ trečiadienį iškovojo pergalę, o „Liverpool“ sužaidė lygiosiomis, „Burnley“ sezonas kol kas iš tiesų įspūdingas ir iš dalies net primena „Leicester City“ skrydį 2015/2016 m. pirmenybėse.

Šeimininkų strategas Seanas Dyche'as tikrai gali didžiuotis ir savimi, ir komandos futbolininkais. Po mačo jis pastebėjo: „Praėjo tik kiek mažiau nei 43 metai. Didžiuojuosi visa tuo, kas vyksta.“

„Chelsea“ atsitiesė greitai

„Huddersfield Town“ – Londono „Chelsea“ 1:3

Po netikėto pralaimėjimo „West Ham United“ praėjusį savaitgalį čempionas „Chelsea“ atsitiesė stebėtinai greitai, nors klubo treneris italas Antonio Conte ir pripažino, kad dėl titulo ekipa jau nekovoja.

Toks pripažinimas žaidėjams dažnai gali pakenkti – galėjo būti nesunku įsivaizduoti, kad „aristokratai“ nejaus jokio apetito pernelyg stengtis Vakarų Jorkšyre. Tačiau futbolininkai žaidė čempioniškai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ saugas Willianas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ saugas Willianas

Nesutrukdė ir Alvaro Moratos netektis – be nominalaus puolėjo žaidusio „Chelsea“ gretose žibėjo brazilas Willianas, kuris ir pats pasižymėjo, ir atliko du rezultatyvius perdavimus. Londono ekipa įsitvirtinusi trečiojoje turnyro lentelės vietoje.

Ar įkvėps neįtikėtinas finišas?

Londono „Crystal Palace“ – „Watford“ 2:1

16-ajame ture „Crystal Palace“ tiesiog nepasisekė – prieš 11 m žymos savavališkai stojęs Christianas Benteke įmušti nesugebėjo, ir teko tenkintis lygiosiomis. Šįkart rungtynės „Selhurst Park“ susiklostė kur kas geriau.

„Watford“ beveik visą mačą pirmavo po 3 minutę pasiekto įvarčio, tačiau „Crystal Palace“ perrašė rungtynių scenarijų jų pabaigoje.

Iš pradžių iš aikštės už antrąjį įspėjimą buvo išvytas Tomas Cleverley, tuomet rezultatą išlygino Bakary Sako, o galiausiai pergalę išplėšė Jamesas McArthuras.

Šeimininkų strategas Roy Hogdsonas, žinoma, džiaugėsi 3 taškais ir dar vienu atsispyrimu nuo dugno „Premier“ lygos lentelėje, tačiau aistruolius įspėjo, kad kova dėl pasilikimo čempionate greičiausiai tęsis iki pat paskutiniųjų turų pavasarį.

W.Rooney ir „Everton“ atgimimas

„Newcastle United“ – Liverpulio „Everton“ 0:1

Dar prieš mėnesį „Everton“ murkdėsi turnyro lentelės apačioje, bet dabar, surinkęs 10 taškų per ketverias rungtynes, pakilo į dešimtąją vietą, o atstovą turi ir tarp rezultatyviausių „Premier“ lygos futbolininkų. Šis žaidėjas, žinoma, – Wayne'as Rooney, nulėmęs svečiams pergalę Šiaurės Anglijoje.

Apžvalgininkai tai, kas vyksta mėlynojoje Liverpulio dalyje, vadina Samo Allardyce'o efektu. Panašu, kad šiuo etatinių į krizę įpuolusių klubų gelbėtoju tiki ir „Everton“ žaidėjai, ir aistruoliai. Tiesa, treneris po pergalės paskubėjo patikinti, kad kalėdinis vakarėlis tikrai nebus rengiamas – esą kol kas nėra ką švęsti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney po įvarčio į „Liverpool“ vartus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney po įvarčio į „Liverpool“ vartus

Tuo tarpu „Newcastle United“, regis, pateko į į itin klampią duobę. Per pastaruosius aštuonis mačus pralaimėta net septynis sykius, o komanda nusirito į 16-ąją vietą. Kitame ture laukia išvyka į „Arsenal“ tvirtovę Londone, tad pozicijos kol kas pagerinti nepavyks.

„Lapės“ skuta visu greičiu

„Southampton“ – „Leicester City“ 1:4

„Lapes“ nuo 7-ojoje vietoje žengiančio „Arsenal“ dabar skiria tik 4 taškai, o kitame ture laukia susitikimas su vienu autsaiderių „Crystal Palace“.

Abi ekipos prieš mačą turnyro lentelėje buvo beveik kaimynės, tačiau aikštėje pasimatė šiuo metu akivaizdus lygių skirtumas. Claude'as Puelis į Sautamptoną grįžo tam, kad išsivežtų įtikinamą pergalę, o „Leicester City“, regis, rodo ambicijas pabandyti pasivyti pirmąjį septynetą.

„Lapes“ nuo 7-ojoje vietoje žengiančio „Arsenal“ dabar skiria tik 4 taškai, o kitame ture laukia susitikimas su vienu autsaiderių „Crystal Palace“.

Prie klubo vairo stojus C.Pueliui, kuris, beje, trečiadienį išliko mandagus ir nekandžiojo jį atleidusio „Southampton“, ypač ryškiai spindi 2015/2016 m. geriausiu „Premier“ lygos futbolininku pripažintas Riyadas Mahrezas.

Jis šį sezoną įmušė jau keturis įvarčius, o trečiadienį siutino varžovus gudriais perdavimais ir žaibiškais prasiveržimais.

„Miestiečiai“ pro petį nebesižvalgo

„Swansea City“ – „Manchester City“ 0:4

Kone tobulas svečių pasirodymas Velse žiūrovams nieko naujo nepasakė. Tik patvirtino tai, ką daugelis jau žino, – kad „Manchester City“ pasišokinėdamas artėja „Premier“ lygos titulo link. Klubas trečiadienį iškovojo jau 15 pergalę iš eilės čempionate ir pasiekė Anglijos rekordą.

Sekmadienio derbyje su „Manchester United“ „miestiečių“ startinėje vienuolikėje buvo keturi kiti žaidėjai, tačiau žudančio tempo ir išradingumo rungtyniaujant prieš „gulbes“ buvo ne ką mažiau nei įprastai.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Josepas Guardiola
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Josepas Guardiola

Beje, priekaištų dėl pernelyg audringo šventimo savaitgalį prisiklausę „Man City“ treneriai šįsyk elgėsi. Taip, Josepas Guardiola šiltai apsikabino savo asistentus Domenecą Torrentą ir Mikelį Artetą, tačiau spaudos konferencijoje nusišypsojęs patikino: „Šįkart, regis, nėra jokių problemų.“

Smogiamasis ketvertas šaudė tuščiais šoviniais

„Liverpool“ – „West Bromwich Albion“ 0:0

„Liverpool“ gretose nuo mačo pradžios žaidė visi smogiamojo ketverto nariai – Philippe'as Coutinho, Roberto Firmino, Sadio Mane ir Mohamedas Salah, tačiau šeimininkams trūko ne tiek sėkmės, kiek susikaupimo ir energijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nusivylęs Mohamedas Salah
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nusivylęs Mohamedas Salah

Situacija keistoka: „Liverpool“ nepralaimėjo jau 11 kartą iš eilės, tačiau turnyro lentelėje po dviejų iš eilės lygiųjų iškrito iš pirmojo ketverto.

Kritikos šįkart netrūksta ir Jurgenui Kloppui, kuris dėl įtempto tvarkaraščio gal ir privalo kaitalioti startines sudėtis, tačiau tai, atrodo, daro nesėkmingai. „Liverpool“ trečiadienį tikrai nepriminė komandos, kuri per 11 mačų įmušė 40 įvarčių.

J.Mourinho kandžiojasi

„Manchester United“ – „Bournemouth“ 1:0

„Raudonųjų velnių“ strategas Jose Mourinho, regis, negali atleisti „Man City“ žaidėjams ir treneriui už neva įžūlų pergalės derbyje šventimą po konfeti lietumi.

J.Mourinho: „Jei kova baigta jau dabar, tuomet aš vykstu atostogų į Braziliją ar Los Andželą.“

Po kukloko pasirodymo mače su „Bournemouth“ portugalas per spaudos konferenciją buvo paklaustas apie 11 taškų, skiriančių jo vadovaujamą ekipą nuo „miestiečių“, ir nukirto: „Jei kova baigta jau dabar, tuomet aš vykstu atostogų į Braziliją ar Los Andželą.“

Nors Romelu Lukaku pagaliau pasižymėjo (tai buvo trečiasis jo įvartis per 15 pastarųjų rungtynių), „Man Utd“ komandoje gerai ne viskas: svečiai iš Bornmuto trečiadienį mačo pabaigoje net drįso šturmuoti šeimininkų vartus.

Šešių svarbių taškų savaitė

Londono „Tottenham Hotspur“ – „Brighton & Hove Albion“ 2:0

Svečių strategas Chrisas Hughtonas prieš rungtynes negailėjo liaupsių „Spurs“ ir šio klubo treneriui Mauricio Pochettino, tačiau į „Wembley“ atvyko kibiai ir nuobodžiai gintis. Taktika galėjo ir pasiteisinti, jei ne šeimininkams nusišypsojusi sėkmė.

Pirmojo kėlinio pabaigoje krašto gynėjo Serge'o Aurier į baudos aikštelę siųstas kamuolys perskriejo vartininką ir atsidūrė vartų tinkle. Jau baigiantis mačui antrąjį įvartį į akivaizdžiai nepersistengusių „Spurs“ futbolininkų sąskaitą įrašė Heung-min Sonas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./S.Aurier perdavimas virto tiksliu smūgiu į vartus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./S.Aurier perdavimas virto tiksliu smūgiu į vartus

Po dviejų iš eilės pergalių prieš tai buksavęs „Tottenham Hotspur“ vėl pakilo į pirmąjį ketvertą – pasinaudota „Liverpool“ ir „Arsenal“ kluptelėjimais. Tiesa, šeštadienį laukia bene didžiausias išbandymas šį sezoną – mačas išvykoje su lyderiu „Manchester City“.

„Arsenal“ fanų galvose – karuselė

Londono „West Ham United“ – Londono „Arsenal“ 0:0

Ką ir begalvoti? Kai jau atrodo, kad „kanonieriai“ įjungia aukštesnę pavarą ir pagaliau rodo tokį žaidimą, kokio iš jų tikisi aistruoliai, komanda gerbėjams padovanoja dvi iš eilės lygiąsias ir 7-ąją vietą turnyro lentelėje. Aukščiau – net „Burnley“.

„Plaktukai“ tikrai žaidė blankiai, bet svečiams trūko aštrumo – aistruoliai po mačo bumbėjo, kad ir vėl nuo rungtynių pradžios nerungtyniavo puolėjas Alexandre'as Lacazette'as.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./J.Hernandezas vos neišplėšė pergalės prieš „Arsenal“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./J.Hernandezas vos neišplėšė pergalės prieš „Arsenal“

Šeimininkai pačioje susitikimo pabaigoje net galėjo išplėšti ne visai pelnytą pergalę, tačiau Javiero Hernandezo smūgiuotas kamuolys sudrebino skersinį. Tai buvo geriausia proga pasižymėti per visas rungtynes, o tai savo ruožtu daug pasako apie „Arsenal“ efektyvumą.

Vieta

Komanda

R

+

=

-

Įm.

Pral.

Skirt.

Taškai

1

Manchester City

17

16

1

0

52

11

+41

49

2

Manchester United

17

12

2

3

37

11

+26

38

3

Chelsea

17

11

2

4

31

14

+17

35

4

Tottenham Hotspur

17

9

4

4

30

14

+16

31

5

Liverpool

17

8

7

2

34

20

+14

31

6

Burnley

17

9

4

4

16

12

+4

31

7

Arsenal

17

9

3

5

30

20

+10

30

8

Leicester City

17

7

5

5

27

23

+4

26

9

Watford

17

6

4

7

26

29

−3

22

10

Everton

17

6

4

7

21

29

−8

22

11

Southampton

17

4

6

7

17

23

−6

18

12

Huddersfield Town

17

5

3

9

12

29

−17

18

13

Brighton & Hove Albion

17

4

5

8

14

23

−9

17

14

Bournemouth

17

4

4

9

15

20

−5

16

15

Stoke City

17

4

4

9

19

36

−17

16

16

Newcastle United

17

4

3

10

16

26

−10

15

17

West Bromwich Albion

17

2

8

7

12

22

−10

14

18

Crystal Palace

17

3

5

9

12

28

−16

14

19

West Ham United

17

3

5

9

14

32

−18

14

20

Swansea City

17

3

3

11

9

22

−13

12

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius