-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt išvadų po 26-ojo turo

Anglijos „Premier“ lygoje jau sužaisti du trečdaliai pirmenybių. Favoritas po 26-ojo turo, žinoma, nesikeičia – tiesa, „Manchester City“ šįkart nelaimėjo. Visgi visų dėmesys krypo į centrinę akistatą „Anfield“. Ne be reikalo – dėl vietos pirmajame ketverte kovojantys „Liverpool“ ir „Tottenham Hotspur“ klubai, švelniai tariant, nenuvylė. 15min pristato dešimt svarbiausių turo akcentų.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga

J.Kloppas džiaugėsi per anksti

„Liverpool“ – Londono „Tottenham Hotspur“ 2:2

Kai Mohamedas Salah jau 3 minutę išvedė šeimininkus į priekį, atrodė, kad „Spurs“ rungtynes „Anfield“ baigs taip, kaip buvo įpratę – pralaimėjimu. Tokiu, kad apie viltis išplėšti bent lygiąsias negalėtų būti jokios kalbos.

Tačiau, nors pirmajame kėlinyje svečiams pavyko tik perimti kamuolio kontrolę, po pertraukos jie įjungė dar ir aštrumą bei pelnytai išlygino rezultatą po įspūdingo Victoro Wanyamos šūvio.

„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ – „Tottenham Hotspur“
„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ – „Tottenham Hotspur“

Dar kelios minutės, ir prasidėjo tai, apie ką iki šiol kalba visa Anglija ir ne tik. Pirmiausia Harry Kane'as uždirbo 11 m baudinį ir jo nerealizavo, tuomet tas pats M.Salah pranoko V.Wanyamą ir Lionelio Messi stiliumi persvėrė rezultatą „Liverpool“ naudai.

Jurgenas Kloppas jau buvo pradėjęs džiūgauti, tačiau tada teisėjų komanda skyrė dar vieną baudinį į šeimininkų vartus, o H.Kane'as jau nebesuklydo.

Nors apie teisėjų sprendimus diskutuoti turbūt galima iki pasaulio pabaigos, bent jau profesionalai pirmadienį paskelbė, kad klaidų padaryta nebuvo. Šiaip ar taip, rezultatas 2:2 yra dėsningas.

Lyderius prispaudė nuovargis?

„Burnley“ – „Manchester City“ 1:1

„Miestiečių“ lyderis Kevinas de Bruyne po lygiųjų Bernlyje buvo atviras – intensyvus tvarkaraštis prigesina net tokias žvaigždes, kurios rungtyniauja „Man City“.

„Nuovargį jaučiau nuo pat pirmosios minutės. Jau esu sakęs, kad „Premier“ lygoje 10 mačų jautiesi puikiai, 10 mačų – gerai, o vėliau – jau sušiktai“, – pareiškė belgas, pridūręs, kad šiuo metu sveiki yra tik 15-16 pagrindinės sudėties žaidėjų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas de Bruyne
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas de Bruyne

Pepui Guardiolai šiuo metu trūksta 7 traumuotų žaidėjų, o visi kiti turi arti kaip arkliai. Pavyzdžiui, tas pats K.de Bruyne'as Bernlyje sužaidė 42-asis mačas nuo sezono pradžios. Jei „Man City“ seksis UEFA Čempionų lygoje, o Belgijos rinktinei – pasaulio čempionate, rungtynių kiekis gali pasiekti net 70.

Aišku, „Man City“ turi ir užtektinai aukšto lygio futbolininkų, ir 13 taškų persvarą prieš antrąją vietą užimantį „Manchester United“, tad ypatingos dramos net ne dėl pralaimėjimo kelti nereikėtų.

A.Conte kenčia ir jaučia spaudimą

„Watford“ – Londono „Chelsea“ 4:1

Kone nuo pat praėjusios vasaros dėl esą per trumpo suolo burbantis „aristokratų“, kurie šį sezoną žaidžia kur kas daugiau rungtynių nei pernai, strategas Antonio Conte pastarosiomis dienomis susiraukęs.

Priežastys aiškios. „Chelsea“ pralaimėjo jau trečią kartą per ketverias pastarąsias rungtynes, o vidutiniokams „Bournemouth“ ir „Watford“ nusileista bendru rezultatu 1:7. Tai toli gražu nėra čempioniškas žaidimas, kurį apkartino dar vienas tragiškas 40 mln. svarų vasarą kainavusio Tiemoue Bakayoko pasirodymas.

Akivaizdu, kad A.Conte pozicijas pavojuje. Vasaris visada buvo žiauriausias mėnuo ruso oligarcho Romano Abramovičiaus be sentimentų valdomo klubo treneriams: būtent tokiu metu kažkada buvo atleistas ir Luizas Felipe Scolari, ir Andre Villas-Boas.

Jei toliau bus žaidžiama taip, kaip dabar, „Chelsea“ gali iškristi iš pirmojo ketverto bei netekti galimybės kitą sezoną žaisti UEFA Čempionų lygoje. Tad R.Abramovičius gali nuspręsti nesnausti – čempionas A.Conte ar ne.

„Everton“ jau laidoja sezoną

Londono „Arsenal“ – Liverpulio „Everton“ 5:1

„Kanonieriai“ Pierre-Emericko Aubameyango debiutą klubo gretose pažymėjo ir gražia pergale, ir pirmuoju Gabono rinktinės žaidėjo įvarčiu Anglijoje – nors ir iš nuošalės. Dar tris įvarčius į svečių vartus pasiuntė Aaronas Ramsey.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pierre-Emerickas Aubameyangas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pierre-Emerickas Aubameyangas

Aišku, „Arsenal“ pergalė prieš „Everton“ – jokia staigmena. Ir pats svečių vyriausiasis treneris Samas Allardyce'as po mačo ne tik pavadino savo komandos žaidimą necenzūriniu būdvardžiu, bet ir leido suprasti, kad 2017-2018 metų čempionatą klubui geriausia pamiršti – jau dabar.

„Šie žaidėjai patyrė daug permainų ir spaudimo. Tad kuo greičiau nurašykime šį sezoną pasistengdami pasilikti „Premier“ lygoje ir susitvarkykime iki kitų pirmenybių pradžios“, – pareiškė S.Allardyce'as.

Verti atsisveikinimo su lyga?

„Manchester United“ – „Huddersfield Town“ 2:0

Po prasto pasirodymo rungtynėse prieš „Tottenham Hotspur“ „Manchester United“ futbolininkai reabilitavosi savų žiūrovų akivaizdoje ir įveikė čempionato naujoką „Huddersfield Town“. Negana to, panašu, kad Davido Wagnerio auklėtiniai čempionate gali neužsibūti.

Bent jau vertinant pagal pastarųjų mėnesių žaidimą, „Huddersfield Town“ pelnytai rikiuojasi vos 19-ojoje vietoje turnyro lentelėje – vadinamojoje iškritimo zonoje.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Huddersfield Town“ futbolininkai
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Huddersfield Town“ futbolininkai

D.Wagneriui tiesiog reikėtų drąsos – ir sėkmės. Svečiai šeštadienį pirmajame kėlinyje nežaidė blogai ir pertrauką pasitiko švieslentėje degant nuliams, tačiau savotiška baimė pulti pakišo jiems koją – „Man Utd“ gintis nė nereikėjo, o antrajame kėlinyje užteko truputėlio spaudimo.

Jei pulti ir tiesiog žaisti įvairiau bus toliau bijoma, į aukščiausią futbolo divizioną po daugiau nei 40 metų pertraukos grįžęs „Huddersfield Town“ turės sugrįžti į „Championship“.

Ch.Benteke vėl nepasitiki savimi?

Londono „Crystal Palace“ – „Newcastle United“ 1:1

Vienu metu jau atrodė, kad „Crystal Palace“ puolėjas Christianas Benteke atsigauna ir jau tuoj pradės žaisti galingai, kaip senais gerais laikais „Aston Villa“ ekipoje. Tačiau mačas su „Newcaste United“ paliudijo, kad belgui iki optimalios formos dar toli.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christianas Benteke
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christianas Benteke

9-ąją minutę po tikslaus Patricko van Aanholto perdavimo Ch.Benteke atsidūrė vienas prieš svečių vartininką. Bet pastarieji sezonai puolėjui tokie, kad buvo galima lengvai nuspėti, kas įvyks – kad Karlas Darlow atmuš smūgį.

Šeimininkų strategas Roy Hodgsonas pabrėžė, kad Ch.Benteke šiaip žaidžia neblogai. Tiesa, puolėjams svarbūs įvarčiai, o jų per 20 rungtynių belgas įmušė vos du. „Crystal Palace“ trenerį guodžia tai, kad sausį buvo pasirašyta sutartis su Alexanderiu Sorlothu – alternatyvų jau yra.

E.Howe gali iškelti galvą

„Bournemouth“ – „Stoke City“ 2:1

Dar per Kalėdas „Bournemouth“ kamavo gili krizė. Klubas, rezultatu 0:4 nusileidęs ir „Liverpool“, ir „Manchester City“, buvo atsidūręs iškritimo zonoje, o ir žaidė labai jau neįkvepiančiai.

Ką gi, praėjo šešios savaitės. Ekipa sužaidė septynerias rungtynes, iškovojo 15 taškų ir dabar yra ne tik septyniais taškais atitrūkusi nuo apatinio trejeto, bet ir atsidūrusi pirmajame dešimtuke. Dar pora pergalių, ir būtų pakilta iki septintosios vietos.

Kas pasikeitė? Visų pirma, trenerio Eddie Howe požiūris. Pirmojoje sezono pusėje strategas buvo atsargus ir purtėsi idealistiško, improvizacijomis papuošto futbolo, bet dabar, regis, atlaisvino vadeles. Žaidėjai treneriui dėkoja pergalėmis.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Eddie Howe
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Eddie Howe

Pagirtina tai, kad žaidimą komanda ženkliai pagerino net apsieidama be pirkinių per sausio perėjimo langą. E.Howe skiria daug dėmesio darbui su futbolininkais – toks požiūris malonus laikais, kai, regis, svarbiausia – vien pinigai ir vis nauji žaidėjai.

„Brighton“ viltys atgyja

„Brighton & Hove Albion“ – Londono „West Ham United“ 3:1

„Plaktukų“ treneris Davidas Moyesas jau ruošėsi įleisti į aikštę sausį iš „Championship“ klubo „Preston North End“ atvykusį puolėją Jordaną Hugillą, tačiau svečių viltis išlyginti rezultatą 75 mačo minutę nubraukė Pascalis Grossas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pascalis Grossas ir Chrisas Hughtonas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pascalis Grossas ir Chrisas Hughtonas

Puikus šio saugo smūgis galbūt padės jam atsigauti ir vėl pradėti demonstruoti tokį žaidimą, kokiu jis spindėjo sezono pradžioje. Bent jau „Brighton“ strategas Chrisas Hughtonas neabejoja, kad P.Grossas gali daugiau.

Galbūt daugiau gali ir pats klubas? Ši pergalė ekipai buvo labai svarbi, nes leido atitrūko nuo apatinio turnyro lentelės trejeto. Kiti du mačai – su „Stoke City“ ir su „Swansea City“. Varžovai tikrai įveikiami – ypač jei P.Grossas neatleis gazo pedalo.

Kaip mažas vaikas

„Leicester City“ – „Swansea City“ 1:1

„Leicester City“ žvaigždė Riyadas Mahrezas ne juokais užsispyrė. Sausį jis klubo vadovybei įteikė prašymą būti parduotam, tačiau savininkai taip užkėlė alžyriečio kainą, kad „Manchester City“ atsisakė įsigyti futbolininką.

Nuo to laiko, jei konkrečiai – nuo sausio 20-osios, R.Mahrezas nerungtyniauja. Skelbiama, kad žaidėjas net nedalyvauja treniruotėse.

„Scanpix“ nuotr./Riyadas Mahrezas
„Scanpix“ nuotr./Riyadas Mahrezas

O juk jis tikrai galėjo padėti Lesterio klubui namuose įveikti „Swansea City“. Tiesa, Velso ekipos nepagirti negalima – visuose turnyruose komanda nepralaimėjo jau septynerių mačų iš eilės, o „Premier“ lygoje pakilo iš iškritimo zonos. Plojimai – treneriui Carlosui Carvalhaliui.

WBA mato šviesą tunelio gale

„West Bromwich Albion“ – „Southampton“ 2:3

Kai lapkritį buvo atleistas treneris Tony Pulisas, „West Bromwich Albion“ rikiavosi 17-ojoje vietoje. Dabar – dugne, o nuo artimiausių varžovų klubą skiria jau keturi taškai.

Vis dėlto ekspertai kalba, kad WBA vadovybė, atsisveikindama su T.Pulisu, pasielgė teisingai – atėjus Alanui Pardew ekipa žaidžia gražiau ir įdomiau.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Sturridge'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielis Sturridge'as

Taip, rezultatų kol kas nėra, tačiau jau šią savaitę į rikiuotę grįš ir Jonny Evansas, ir Grzegorzas Krychowiakas, be to įsibėgės iš „Liverpool“ pasiskolintas Danielis Sturridge'as. Bus įdomu pamatyti jo ir Jay Rodriguezo duetą.

Turnyro lentelė

Vieta Komanda R + = - Įm. Pral. Skirt. Taškai
1 Manchester City 26 22 3 1 74 19 +55 69
2 Manchester United 26 17 5 4 51 18 +33 56
3 Liverpool 26 14 9 3 59 31 +28 51
4 Chelsea 26 15 5 6 46 23 +23 50
5 Tottenham Hotspur 26 14 7 5 51 24 +27 49
6 Arsenal 26 13 6 7 51 35 +16 45
7 Burnley 26 9 9 8 21 23 −2 36
8 Leicester City 26 9 8 9 38 35 +3 35
9 Bournemouth 26 8 7 11 30 37 −7 31
10 Everton 26 8 7 11 29 45 −16 31
11 Watford 26 8 6 12 37 45 −8 30
12 West Ham United 26 6 9 11 32 46 −14 27
13 Brighton & Hove Albion 26 6 9 11 21 35 −14 27
14 Crystal Palace 26 6 9 11 24 39 −15 27
15 Southampton 26 5 11 10 28 38 −10 26
16 Newcastle United 26 6 7 13 24 36 −12 25
17 Swansea City 26 6 6 14 19 37 −18 24
18 Stoke City 26 6 6 14 26 52 −26 24
19 Huddersfield Town 26 6 6 14 19 46 −27 24
20 West Bromwich Albion 26 3 11 12 21 37 −16 20

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius