-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lygos 15-asis turas: dešimt išvadų

Ar šį „Premier“ lygos sezoną jau galima vadinti dviejų žirgų lenktynėmis, ar į dviejų Mančesterio klubų kovą dar gali įsiterpti kitos ekipos? 15min tradiciškai pateikia dešimt įžvalgų po eilinio, šįkart – 15-ojo pirmenybių turo.
„Premier“ lygos 15-ojo turo apžvalga
„Premier“ lygos 15-ojo turo apžvalga / „Scanpix“ nuotr.

Pergalę apkartino kortelė

Londono „Arsenal“ – „Manchester United“ 1:3

Paulis Pogba – išties svarbus žaidėjas šį sezoną solidžiai rungtyniaujančiam „Manchester United“. Po traumos neseniai į rikiuotę grįžęs prancūzas šeštadienio vakarą dviem rezultatyviais perdavimais suplėšė ir taip palaidą „Arsenal“ gynybą.

Jose Mourinho vėl pasirinko žaidimą dėl rezultato – svečiai mažiau kartų smūgiavo į vartus, atidavė „kanonieriams“ kamuolio kontrolę. Ir dabar gali triumfuoti – pagrindiniams konkurentams „Man City“ į priekį pabėgti neleidžiama.

Visgi P.Pogba ne tik puikiai žaidė, bet ir buvo nubaustas raudona kortele. Tai reiškia, kad jis negalės padėti komandai kito turo centriniame mače – derbyje su mėlynuoju Mančesterio klubu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulis Pogba buvo išvarytas iš aikštės
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulis Pogba buvo išvarytas iš aikštės

Pranašumas – Pepo Guardiolos, kurio vadovaujamas klubas dar ir rungtyniaus namuose, pusėje. Kita vertus, „Man Utd“ šeštadienį parodė, kad kontratakuoja tiesiog fantastiškai, o Jesse Lingardo forma negali nežavėti.

Įvaldytas „Fergie laikas“

„Manchester City“ – Londono „West Ham United“ 2:1

Būtent tai, kad silpnesni klubai nei, pavyzdžiui, „Manchester United“, negeba taip efektyviai kontratakuoti, jau trečias rungtynes iš eilės leido „Manchester City“ ne tik nepralaimėti, bet ir išvengti lygiųjų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Silva išplėšė pergalę prieš „West Ham United“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Silva išplėšė pergalę prieš „West Ham United“

Tris pastaruosius mačus lyderis laimėjo vienodais rezultatais 2:1, o pergalingi įvarčiai buvo mušami rungtynių pabaigoje – žaidžiant tiek su „Huddersfield Town“, tiek su „Southampton“, tiek dabar su „West Ham United“.

P.Guardiola puikiai suvokia, kad net rodant ne geriausią futbolą svarbiausia, jog laimima. Treneris sekmadienį, nors ir pabumbėjęs, kad oponentai nenori žaisti bei tik ginasi, nedvejodamas atidavė duoklę vadinamajam „Fergie laikui“ (Fergie time) – būtent baigiantis mačams dažnai mušdavo sero Alexo Fergusono vadovaujamas „Manchester United“.

Kai titulas virsta miražu

Londono „Chelsea“ – „Newcastle United“ 3:1

Nuostabus sveiko ir visa jėga rungtyniaujančio briliantinio belgo Edeno Hazardo žaidimas padėjo „aristokratams“ palyginti nesunkiai pranokti dantis rodžiusius „Newcastle United“ futbolininkus.

Tačiau „Chelsea“ treneris Antonio Conte po mačo džiaugsmu netryško. Tai suprantama: praėjusį sezoną italas kėlė į viršų čempionų taurę, o šįkart to padaryti, ko gero, nepavyks – „Man City“ rodo naujus, „Premier“ lygos eroje dar nematytus standartus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antonio Conte
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antonio Conte

Spaudos konferencijoje A.Conte pripažino, kad varžybų lyderiai yra „išskirtiniai“, ir leido suprasti, esą laukia dovanų iš Mančesterio klubo varžovų. Kol kas „Chelsea“, nors ir žengia aukštoje trečioje vietoje, nuo „Manchester City“ atsilieka net 11 taškų.

Sirgaliai ragina atsibusti

„Watford“ – Londono „Tottenham Hotspur“ 1:1

Išradingo Marco Silvos treniruojamas „Watford“ šiose pirmenybėse jau įveikė „Arsenal“, iki galo kovėsi su „Man Utd“ ir „Chelsea“. Tad taškas „Vicarage Road“ stadione „Spurs“ nėra labai blogas rezultatas, ypač turint omenyje, kad 40 minučių žaista be iš aikštės išvaryto centrinio gynėjo Davinsono Sanchezo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Spurs“ puolėjas Harry Kane'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Spurs“ puolėjas Harry Kane'as

Tačiau klubo, praėjusį sezoną užėmusio antrą vietą, sirgaliai jau ne pirmą savaitę skambina pavojaus varpais. Apie titulą niekas nekalba jau seniai, tačiau dabar iškilo pavojus, kad nebus prasibrauta ir į pirmąjį ketvertą, o tai reiškia, jog kitą sezoną naujajame stadione „Tottenham Hotspur“ gali tekti žaisti jau ne su madrido realais, o su blankiais Kaukazo klubais UEFA Europos lygoje.

„Spurs“ atstovai dar svarsto, ar teikti apeliaciją dėl D.Sanchezo pašalinimo. Bet jei sprendimas liks galioti, kolumbietis negalės rungtyniauti trijuose mačuose, tarp jų – su „Man City“. Turint omenyje, kad dėl traumos bent iki Naujųjų metų iškritęs ir Toby Alderweireldas, situacija – nepavydėtina.

Penkių žvaigždučių pasirodymas

„Brighton & Hove Albion“ – „Liverpool“ 1:5

Šeimininkai savo naujajame stadione, į kurį įsikraustė prieš šešerius metus, tokio pralaimėjimo dar nebuvo patyrę. Treneris Chrisas Hughtonas net konstatavo, kad „Liverpool“ buvo pajėgiausias jo komandos varžovas – toks komplimentas iškalbingas, nes iš „Amex Stadium“ pergalę prieš tai buvo išsivežęs tik lyderis „Man City“.

Mohamedas Salah, Roberto Firmino ir Philippe Coutinho vėl siautėjo taip, kad statistika dabar pavydėtina – per keturis pastaruosius mačus svečiuose „Liverpool“ įmušė net 15 įvarčių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ futbolininkai pastaruoju metu žaidžia lyg užsiauginę sparnus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ futbolininkai pastaruoju metu žaidžia lyg užsiauginę sparnus

Tiesa, komandos strategas Jurgenas Kloppas po rungtynių ramino džiūgaujančius aistruolius: „Žiūrint į rezultatus gali atrodyti, kad mes skrajojame, bet taip nėra.“

Omenyje vokietis turėjo 10 minučių atkarpą antrajame kėlinyje, kai svečiai praleido įvartį ir rizikavo prarasti rungtynių kontrolę. Tokių atkarpų „Liverpool“ žaidime dar per daug – turbūt tai ekipą ir skiria nuo kur kas stabilesnio „Man City“ mechanizmo.

Samo Allardyce'o efektas

Liverpulio „Everton“ – „Huddersfield Town“ 2:0

Naujasis „Everton“ vyriausiasis treneris S.Allardyce'as Anglijoje vertinamas įvairiai. Tačiau pirmasis strategas „Premier“ lygos istorijoje, treniruojantis jau septintą čempionato komandą, visada garsėjo tuo, kad jo auklėtiniai, net jei nežaidžia itin patraukliai, visada laimi laimėtinas rungtynes – tokias kaip su „Huddersfield Town“ ar 14-ajame ture su „West Ham United“.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Samas Allardyce'as
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Samas Allardyce'as

Komanda atsigavo staigiai – per du mačus įmušti šeši įvarčiai, o vartai abusyk buvo išlaikyti „sausi“. Ir voilà – Liverpulio ekipa žaibiškai paliko rizikingą zoną turnyro lentelės apačioje ir šovė į pirmąjį dešimtuką.

Kas žino, galbūt pagerėjęs žaidimas „Everton“ futbolininkus įkvėps nustebinti Angliją artėjančiame derbyje su „Liverpool“? Juk S.Allardyce'as tikrai turės paruošęs planą.

Eksčempionai kelia galvas

„Leicester City“ – „Burnley“ 1:0

Pačiame „Turf Moor“ apie galimybę, kad „Burnley“ gali visus nustebinti ir sezono pabaigoje džiaugtis vieta europiniame turnyre, aistruoliai kalbėti nebuvo linkę. Bet kadangi kalba visa kiti, klubo sirgaliai irgi užsikrėtė tokia viltimi, kad Seanas Dyche'as atves komandą į naujas aukštumas.

Žinoma, tai vis dar įmanoma, tačiau pralaimėjimas „Leicester City“ parodė, kad svajonės išsipildyti gali tekti palaukti. „Burnley“ ne tik neįmušė, bet ir prarado traumą gavusį talentingą krašto puolėją Robbie Brady.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robbie Brady susižeidė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robbie Brady susižeidė

„Burnley“, per 15 mačų įmušęs vos 14 įvarčių, dabar žengia septintoje vietoje, o klubą sparčiai vejasi būtent Lesterio ekipa, kuri po dviejų pergalių paeiliui pakilo į 9-ąją poziciją.

Atviras pripažinimas

„Stoke City“ – „Swansea City“ 2:1

„Gulbių“ iš Velso strategas Paulas Clement'as po mačo nedaugžodžiavo: „Mes verti paskutinės vietos.“ Būtent 20-ojoje pozicijoje „Swansea City“ dabar ir žengia: vis didesnė galimybė, kad komandą kitą sezoną pakeis kitas Velso klubas „Cardiff City“, puikiai rungtyniaujantis „Championship“.

Wilfriedo Bony įvartis neišgelbėjo „Swansea City“
Wilfriedo Bony įvartis neišgelbėjo „Swansea City“

Ši nesėkmė „Swansea City“ buvo jau devintoji per 12 pastarųjų rungtynių „Premier“ lygoje, o vienintelis Wilfriedo Bony įvartis buvo pirmasis „gulbių“ tikslus smūgis į priešininkų vartus nuo spalio.

Kyla klausimas, ar dar ilgai klubo savininkai toleruos tokį liūdną žygį iškritimo iš čempionato link. „Esame bedantė komanda. Puolime mums labai daug ko trūksta: mes nepakankamai kuriame, nepakankamai įmušame“, – pripažino P.Clement'as.

Teisėjas atsiprašė už klaidą

„Bournemouth“ – „Southampton“ 1:1

Lygiosios nėra blogas rezultatas abiem ekipoms, tačiau „Bournemouth“ strategas Eddie Howe'as po mačo buvo įsiutęs, nes, jo manymu, šeimininkai būtų nugalėję, jei teisėjas Jonathanas Mossas būtų skyręs baudinį į svečių vartus.

E.Howe'o teigimu, J.Mossas netgi jo atsiprašė už tai, kad baudos aikštelėje akivaizdžiai nugriautam gynėjui Adamui Smithui parodė geltoną kortelę už vaidybą, nors turėjo parodyti į 11 m žymę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonathanas Mossas pripažino suklydęs, kai įspėjo Adamą Smithą už vaidybą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonathanas Mossas pripažino suklydęs, kai įspėjo Adamą Smithą už vaidybą

Negana to, tai reiškia, kad A.Smithas, kuris buvo įspėtas jau penktą kartą šį sezoną, dabar turės praleisti kito turo rungtynes. „Smagu, kad jis pripažino klaidą, bet geltonos kortelės atšaukti negalima, tad aš negalėsiu žaisti kitame mače“, – tepasakė futbolininkas.

Pagaliau nebe dugne

„West Bromwich Albion“ – Londono „Crystal Palace“ 0:0

Tik taškas, bet koks svarbus! Po nulinių lygiųjų Vest Bromviče „Crystal Palace“ šį sezoną pirmą kartą pakilo iš paskutinės, 20-osios vietos, o treneris Roy Hodgsonas drąsiai kalba apie galimybę kilti dar aukščiau ir galiausiai išvengti kelionės į silpnesnę lygą.

Kita vertus, Londono ekipai ateityje reikės dar labiau pasitempti rungtyniaujant svečiuose.

„Crystal Palace“ šeštadienį pamušė dar vieną nelinksmą rekordą – klubas tapo pirmuoju „Premier“ lygoje, svečiuose nepelniusiu įvarčio jau 10 rungtynių iš eilės.

Turnyro lentelė:

Vieta

Komanda

R

+

=

Įm.

Pral.

Skirt.

Taškai

1

Manchester City

15

14

1

0

46

10

+36

43

2

Manchester United

15

11

2

2

35

9

+26

35

3

Chelsea

15

10

2

3

28

12

+16

32

4

Liverpool

15

8

5

2

33

19

+14

29

5

Arsenal

15

9

1

5

29

19

+10

28

6

Tottenham Hotspur

15

7

4

4

23

13

+10

25

7

Burnley

15

7

4

4

14

12

+2

25

8

Watford

15

6

4

5

25

26

−1

22

9

Leicester City

15

5

5

5

20

20

0

20

10

Everton

15

5

3

7

19

28

−9

18

11

Southampton

15

4

5

6

15

18

−3

17

12

Brighton & Hove Albion

15

4

5

6

14

19

−5

17

13

Stoke City

15

4

4

7

18

30

−12

16

14

Bournemouth

15

4

3

8

13

17

−4

15

15

Newcastle United

15

4

3

8

14

22

−8

15

16

Huddersfield Town

15

4

3

8

9

26

−17

15

17

West Bromwich Albion

15

2

7

6

12

21

−9

13

18

Crystal Palace

15

2

4

9

8

25

−17

10

19

West Ham United

15

2

4

9

13

32

−19

10

20

Swansea City

15

2

3

10

8

18

−10

9

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius