Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lygos ketvirtasis turas – 10 intrigų

Nacionalinių rinktinių pertrauka baigėsi ir į Europos stadionus šį savaitgalį sugrįžta klubinis futbolas. Sugrįžimas ypač įdomus ir daug žadantis, nes prieš pat pertrauką užsidarė žaidėjų perėjimų langas, tad klubai pasistiprinę lyg iš naujo pradeda čempionatą. 15min tradiciškai apžvelgia artėjantį, jau ketvirtąjį, „Premier“ lygos turą.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga / 15min koliažas

1. Ar „Man Utd“ pavyks pabėgti?

Šį sezoną Jose Mourinho auklėtiniai kol kas atrodo sunkiai įveikiami ir laimėjo visas tris dvikovas taip ir nepraleidę nė vieno įvarčio, o patys įmušę net 10. Šįkart klubo laukia išvyka į „Britannia“ stadioną, kurio šeimininkai per dvejas sezono rungtynes yra praleidę vos dukart. Tačiau į statistiką kreipti dėmesio nelabai verta, nes iki šiol „Man Utd“ puolimas tiesiog traiškė varžovus į šipulius.

Per rinktinių langą po dvejas rungtynes nuo starto savo nacionalinėse rinktinėse sužaidė dvylika „Raudonųjų velnių“, tad futbolininkų kūnai nuo krūvio atpratę nebus. Kai „Man City“ ir „Liverpool“ žaidžia tarpusavyje, taip pat – dar nepralaimėjusių WBA ir „Hudersfield“ klubų serijos kada nors vis tiek baigsis, galime tikėtis J.Mourinho vyrų pabėgimo. Tiesa, reikia nepamiršti, kad pernai „Man Utd“ irgi startavo trimis pergalėmis, tačiau paskui sėdo į didžiulę duobę – vos 2 pergalės per 11 mačų.

2. Centrinė dvikova: „Man City“ – „Liverpool“

Su trikdžiais, tačiau be pralaimėjimų – taip prasidėjo sezonas šioms komandoms. Josepo Guardiolos miestiečiai dominavo visose rungtynėse, tačiau jų puolimo sistema varžovams paliko vienintelį ginklą – tvirtą ir galingą gynybą. Bent jau kol kas įspūdingai atrodančiai „Man City“ kariaunai pralaužti varžovų gynybines užtvaras sekasi sunkiai, kartais atrodo, kad perdavimų būna per daug ir reikėtų žaisti tiesiog paprasčiau.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sadio Mane

„Liverpool“ sezonas prasidėjo lyg amerikietiškuose kalneliuose. Po trijų praleistų įvarčių prieš „Watford“ ir per plauką pasiektos pergalės prieš „Crystal Palace“, Jurgeno Kloppo vyrai namuose net 4:0 suspardė „Arsenal“. Įdomu, kad po to iš pralaimėjusiųjų stovyklos į Liverpulį persikėlė Alexas-Oxlade'as Chamberlainas. Sezono pradžia atrodo gera, tačiau per perėjimų langą neįsigytas nė vienas rimtesnis gynėjas, o būtent gynyba „Liverpool“ buvo didžiausia praėjusio sezono bėda.

Šios rungtynės turėtų būti puiki pramoga šeštadienio pradžiai. „Liverpool“ tikrai „Etihad“ stadione autobuso neparkuos, o „Man City“ tai turėtų būti paranku. Komandų puolimo pajėgas galime laikyti talentingiausiomis lygoje, tad įvarčių ir gražių momentų tikrai bus. Greičiausiai, laimės tie, kurie geriausiai ginsis.​​​

Šeštadienis
14:30 „Manchester City“ „Liverpool“
17:00 „Arsenal“ „Bournemouth“
17:00 „Brighton“ „West Brom“
17:00 „Everton“ „Tottenham“
17:00 „Leicester“ „Chelsea“
17:00 „Southampton“ „Watford“
19:30 „Stoke City“ „Manchester United“

3. Pasibaigus rugpjūčiui prasidės Uraganas?

„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as
„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as

Rezultatyviausias praėjusio sezono futbolininkas ir „Tottenham“ klubo lyderis Harry Kane'as nuvylė ne tik savus sirgalius, bet ir visame pasaulyje itin populiaraus „Premier“ lygos „Fantasy“ žaidimo mėgėjus. Nors puolėjas turėjo daugybę progų, porą kartų pataikė į virpstus, tačiau pratęsė savo nesėkmingą seriją rugpjūčio mėnesiais.

H.Kane'as per savo karjerą EPL nė karto nėra įmušęs rugpjūtį ir neįmušė vėl. Tiesa, jau rugsėjo pirmąją Anglija žaidė pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Malta ir H.Kane'as pasižymėjo dviem įvarčiais. Kartu su Čempionų lyga H.Kane'as turės net šešis mačus rugsėjį, kad atsidarytų savo įvarčių sąskaitą. Pernai Uraganu (Hurricane) vadinamas anglas sezoną baigė su 29 taikliais smūgiais.

4. Kaip skandalas paveiks Wayne'ą Rooney?

Ilgus metus neliečiamumo burbule „Man Utd“ gyvenęs W.Rooney po sugrįžimo į vaikystės klubą „Everton“ sezoną pradėjo puikiai. Puolėjas kol kas yra įmušęs abu savo komandos sezono įvarčius ir sulaukė daug pagyrų už gerą žaidimą ir gerus sprendimus aikštėje. Tačiau ramybė truko neilgai.

Rugsėjo pirmąją W.Rooney buvo pagautas policijos už vairo neblaivus ir, lyg to būtų negana, mašinoje su juo važiavo ir meilužė. Futbolininkas vairavo jos automobilį. Kilęs skandalas tikrai nepridės veteranui pliusų trenerio Ronaldo Koemano akyse, nors W.Rooney niekada negarsėjo profesionaliam futbolininkui tinkamu gyvenimo būdu. R.Koemanas žiniasklaidai teigė, kad už netinkamą elgesį puolėjas bus nubaustas klubo viduje, tačiau tikrai žais rungtynėse su „Spurs“. Puiki proga išpirkti kaltę?

5. Ruoškitės „West Brom“ kilimui

Grzegorzas Krychowiakas
Grzegorzas Krychowiakas

Tony Puliso vyrai sezoną pradėjo įspūdingai – 7 taškai ir vos vienas praleistas įvartis. Negana to, WBA pavyko išsaugoti gynėją Jonny Evansą, o aikštės vidurį sustiprinti pavydėtinu tokiam klubui pirkiniu – Grzegorzu Krychowiaku. Lenkas yra puikus vidurio saugas, o PSG ekipoje rimčiau pasireikšti progų taip ir negavo. Prie šių žaidėjų pridėtas ir perspektyvus škotas Oliveris Burke'as.

WBA išvykoje žais su viena blogiausių komandų – „Brighton“. Tai viena iš dviejų įvarčių šį sezoną dar nepelniusių komandų, tad sunku tikėtis, kad tai pavyks padaryti prieš „West Brom“ gynybą. Po to WBA irgi laukia palankus tvarkaraštis – iki pat spalio pabaigos nebus susitikimų su galingiausiais klubais (jei tokiu nelaikysime „Arsenal“).

6. Tamsūs debesys virš „Emirates“ – ką dar sugalvos A.Wengeras?

Vieni sirgaliai nemato tokios didelės problemos, kiti jau kone išsižadėjo mylimos komandos. Po „Liverpool“ pasityčiojimo Šiaurės Londone buvo tikros gedulo nuotaikos, tad „Arsenal“ klubui rinktinių pertrauka atėjo pačiu laiku. Šį sezoną Arsene'as Wengeras ne visada iš gero gyvenimo eksperimentavo su startine sudėtimi, maišydavo žaidėjų, ypač gynėjų, pozicijas ir vertė juos jaustis nepatogiai. To pasekmė – du pralaimėjimai iš eilės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arsene'as Wengeras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arsene'as Wengeras

Buvo tikrai sunku suprasti, kodėl gerai sezoną pradėjęs Alexandre'as Lacazette'as mačą su „Liverpool“ pradėjo nuo suolo, Seadas Kolasinačas nuo jo taip ir nepakilo, o dešinysis gynėjas Hectoras Bellerinas žaidė kairėje.

Tiesa, šįkart „Arsenal“ sutinka „Bournemouth“ klubą, kuris pernai finišavo net 9-as, tačiau naują sezoną pradėjo trimis pralaimėjimais. Joshua Kingo ir Jermaino Defoe puolimo duetas su „Man City“ nesuveikė, tačiau futbolininkai turėtų po truputį įsižaisti. Dėl sunkios „Arsenal“ padėties mačas yra sunkiai prognozuojamas, nes pergalės žūtbūt reikia abiem komandoms.

7. Čempionai pagaliau užsikūrė?

Antonio Conte vyrai sezoną pradėjo komiškai, tačiau labai greitai užmiršo nesėkmę prieš „Burnley“ ir nuskynė dvi saldžias pergales prieš labai stiprius varžovus – „Tottenham“ ir „Everton“. Raudonų kortelių žaizdos išlaižytos, pora pirkinių paskutinėmis lango dienomis pagerino atsarginių suolo pajėgas, Alvaro Morata įsibėgėjo, tad visi ženklai prognozuoja trečiąją pergalę iš eilės.

Lesteryje nuotaikos dvejopos. Buvo labai rimtų gandų, kad prieš užsidarant langui Riyadas Mahrezas pareikalavo būti parduotas, o paskutinę dieną ekipa prarado Danny Drinkwaterį (jis perėjo būtent į „Chelsea“). Vis dėlto naujokas Harry Maguire'as jau įrodė, kad yra puikus pirkinys, o dėl sunkaus sezono starto galima kaltinti ir negailestingą tvarkaraštį. Jei tik R.Mahrezas su Kelechi Iheanacho įsižais ir susižais, Lesteryje viskas bus gerai.

Sekmadienis
15:30 „Burnley“ „Crystal Palace“
18:00 „Swansea“ „Newcastle United“

8. Namų komanda pasikeitė?

Praėjusį sezoną „Burnley“ iš 19 namuose žaistų rungtynių pralaimėjo tik 6 ir surinko 33 taškus. Išvykoje ekipa iškovojo vos vieną pergalę ir surinko 7 taškus. Tačiau šį sezoną „Burnley“ kol kas visus keturis taškus išplėšė išvykose ir prieš tokias komandas kaip „Chelsea“ bei „Tottenham“. Susitikimas namie su WBA baigėsi be įvarčių ir be taškų.

Į svečius pas „Burnley“ atvyksta bene prasčiausia naujo sezono ekipa. Trys pralaimėjimai iš eilės ir nė vieno įmušto įvarčio – taip sezoną pradėjo „Crystal Palace“. Lažybų tarpininkai ir tiesiog futbolo mėgėjai jau prognozuoja Franko de Boero atleidimą, mat taškus rinkti ir toliau bus sunku. Ekipa taip ir nepasipildė puolėju, tad atakos smaigalyje lieka vienas Christianas Benteke. Pergalė išvykoje reikalinga kaip oras, tačiau jau minėta, kad „Burnley“ stadione laimėti labai sunku.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Renato Sanchesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Renato Sanchesas

9. Ar gulbės kovos dėl „Top 10“?

Renato Sanchesas – į „Swansea“. Po „Euro 2016“ turnyro toks sakinys būtų atrodęs labai keistas, tačiau praėjusį sezoną „Bayern“ žaidimo laiko negavęs talentingasis portugalas metams parsikėlė į Velsą. Tokio lygio ekipai kaip „Swansea“ tai yra fantastiškas pirkinys. Be to, gulbės į savo gretas susigrąžino Wilfriedą Bony. Toks atsinaujinimas atrodo tikrai galingai.

Į Velsą ketvirtajame ture atvyksta pergalę pagaliau iškovoję Rafaelio Benitezo auklėtiniai, tačiau jie nugalėjo ekipą, turinčią dar daugiau problemų nei jie patys („West Ham“). Visą vasarą treneris R.Benitezas net viešai reikalavo ekipos vadovų naujų pirkinių, tačiau ekipa nepasipildė nė vienu EPL patyrusiu aukšto lygio žaidėju. Labai sunku tikėtis „Newcastle“ pergalės, mat po skaudaus sutriuškinimo prieš „Man Utd“ atsigavusi „Swansea“ pirmą kartą šiemet žais namuose, bus pasistiprinusi ir ištroškusi trijų taškų.

Pirmadienis
22:00 „West Ham“ „Huddersfield“

10. Naujokai džiugins ir toliau?

Pakartokime šį smagų faktą dar kartą – „Huddersfield“ yra vienintelis klubas, „Premier“ lygos istorijoje nepatyręs nė vienos nesėkmės. Komanda žaidžia ne itin gražų, tačiau kokybišką futbolą, atkakliai ginasi, o priekyje turi gerų išpildytojų. Dvi pergalės prieš turnyro lentelės dugne esančias ekipas, lygiosios su vidutinioke „Southampton“ ir visi šansai pratęsti sėkmingą seriją Londone.

Plaktukų gretose sezono pradžia žiauri. Trys pralaimėjimai, net 10 praleistų įvarčių, o vis dar nemažai žaidėjų yra traumuoti. Slaveno Biličiaus komanda kol kas yra toli pernykštės ekipos ir atrodo lyg nelabai kartu žaidusių futbolininkų būrys. Vienu iš lyderių turėjęs tapti Marko Arnautovičius yra gavęs kvailą raudoną kortelę, Chicharito muša įvarčius, tačiau jam verkiant reikia daugiau komandos draugų pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius