-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Anglijos taurė: „Chelsea“ įveikė „Manchester United“ 5:4 išplėšę pratęsimą 94 rungtynių minutę

Trečiadienį buvo sužaistos dar trejos Anglijos futbolo taurės (Capital One Cup) ketvirtojo turo rungtynės. Dar kartą po sekmadienio trilerio, kuris baigėsi kaltinimais rungtynių teisėjui, susitiko Londono „Chelsea“ ir „Manchester United“ klubai. Ir nors atrodė, kad rungtynės pasibaigs lygiai taip pat – 3:2 Mančesterio naudai, 94 minutę buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį „Chelsea“ realizavus žiūrovai džiaugėsi pratęsimu. Galiausiai „Chelsea“ laimėjo rungtynes 5:4.
Oriolis Romeu ir Ryanas Giggsas
Oriolis Romeu ir Ryanas Giggsas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąjį įvartį 22 rungtynių minutę įmušė Ryanas Giggsas, kai grubią klaidą padarė Oriolis Romeu. Jis nesugebėjo priimti kamuolio iš Petro Checho ir Mančesterio futbolininkai tuo pasinaudojo. 

Tačiau jau 31 minutę baudos smūgiu rezultatą išlygino Davidas Luizas. 11 metrų baudinys buvo skirtas, kai Alexanderis Buttneris pargriovė Victorą Moses. 

D. Luizas didvyriu pabuvo neilgai ir kėlinio pabaigoje dėl jo paties klaidos lengvą įvartį pelnė Javieras Hernandezas. 43 minutę „Chelsea“ gynėjui praradus kamuolį po Andersono perdavimo kamuolys atsidūrė vartuose.

Antrajame kėlinyje rezultatą išlygino Gary Cahillas. Po kampinio galva įmuštą kamuolį iš vartų bandė ištraukti Rafaelis, bet kamuolys buvo akivaizdžiai kirtęs vartų liniją ir įvartis buvo įskaitytas. Tačiau jau po 7 minučių turėtą pranašumą vėl atstatė „Manchester United“, kai pasižymėti pavyko Nani.

Įtampos netruko visų rungtynių metu, bet apogėjus buvo pasiektas 94 rungtynių minutę (teisėjas pridėjo 3 minutes prie pagrindinio laiko), kai buvo skirtas 11 metrų baudinys į Mančesterio klubo vartus. Edenas Hazardas sėkmingai jį realizavo ir išplėšė lygiąsias bei pratęsimą mėlyniesiems.

Pirmojo pratęsimo metu, 98 minutę, „Chelsea“ į priekį išvedė Danielis Sturridge'as. Antrojo pratęsimo pabaigoje rezultatą įtvirtino nuostabus Ramireso įvartis, bet netrukus „Manchester United“ uždirbo 11 metrų baudinį ir Ryanas Giggsas sušvelnino rezultatą 4:5, bet išsigelbėti per likusią minutę raudoniesiems velniams nepavyko.

Kitose rungtynėse gana netikėtai Londono „Tottenham Hotspur“ nusileido „Norwich City“. „Tottenham“ pirmavo po Garetho Bale'o įvarčio, bet Įvartį į savus vartus įsimušė Janas Vertonghenas, o vėliau rezultatą „Norwich“ naudai persvėrė Simeonas Jacksonas. Pralaimėjo ir „Liverpool“ futbolininkai, kurie 1:3 nusileido „Swansea City“.

Startinės komandų sudėtys:

Londono „Chelsea“: Petras Cechas, Césaras Azpilicueta, Gary Cahillas, Davidas Luizas, Ryanas Bertrandas, Oriol Romeu, Johnas Obi Mikelis, Victoras Moses, Juanas Mata, Lucas Piazonas, Danielis Sturrigde’as.

„Manchester United“: Andersas Lindegaardas, Rafaelis, Michaelis Keane’as, Scottas Woottonas, Alexanderis Buttneris, Nani, Darrenas Fletcheris, Andersonas, Ryanas Giggsas, Javieras Hernandezas, Danny Welbeckas.

Londono „Chelsea“ – „Manchester United“

22' (0 – 1) Ryanas Giggsas
31' (1 – 1) Davidas Luizas (11 m)
43' (1 – 2) Javieras Hernandezas
52' (2 – 2) Gary Cahillas
59' (2 – 3) Nani
94' (3 – 3) Edenas Hazardas (11 m)
98' (4 – 3) Danielis Sturrige'as
116'  (5 – 3) Ramires
119' (5 – 4) Ryanas Giggsas (11m)

„Tottenham Hotspur“ 1 – 2 „Norwich City“

66' (1 – 0) Garethas Bale'as
84' (1 – 1) Janas Vertonghenas (į savus vartus)
87' (1 – 2) Simeonas Jacksonas

„Liverpool“ 1 – 3 „Swansea City“

34' (0 – 1) Chico
72' (0 – 2) Nathanas Dyer
76' (1 – 2) Luisas Suarezas
90' (1 – 3) Jonathanas De Guzmánas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius