Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglų futbolo sirgalių gėda Vokietijoje – susimušė gatvėse, stadione įžeidinėjo vietinius

Trečiadienį Vokietijos ir Anglijos rinktinės sužaidė draugiškas rungtynes Dortmunde, kuriose vokiečiai atsisveikino su 13 metų rinktinei atidavusiu Lukasu Podolskiu. Vis dėlto svečiai rungtynių atmosferoje nematė nieko draugiško – jų elgesys aptarinėjamas tiek Anglijos žiniasklaidoje, tiek socialiniuose tinkluose.
Anglijos futbolo fanai Dortmunde
Anglijos futbolo fanai Dortmunde / „Scanpix“/AP nuotr.

Buvęs „Liverpool“ klubo puolėjas, dabar radio pranešėju dirbantis Stanas Collymore'as pavadino Anglijos sirgalių elgesį gėdingu.

Prieš rungtynes anglai kėlė sumaištį Dortmundo gatvėse, kurias patys pavadino mūšio lauku. „The Sun“ teigimu, pagrindinėje Dortmundo aikštėje sirgaliai ne tik dainavo, bet ir kėlė neramumus, į kuriuos teko įsikišti policijai.

Vis dėlto gėdingiausiai anglai elgėsi stadione. Grojant Vokietijos himnui buvo girdėti anglų švilpimas ir triukšmas, o per rungtynes jie ne kartą traukė vokiečius įžeidžiančią skanduotę.

„Dešimt vokiečių bombonešių“ yra Antrojo pasaulinio karo laikų patriotinė vaikiška dainelė apie nacistinės Vokietijos bandymą užkariauti Didžiąją Britaniją, apie vadinamąjį Britanijos mūšį. Dainelę pastaraisiais metais rungtynėse su Vokietija dainuoja futbolo chuliganai.

Daugelį tokia daina ypač papiktino, nes trečiadienį pačiame Londone įvykdytas teroro išpuolis, per kurį žuvo keturi žmonės, tarp kurių – ir policijos pareigūnas.

„Football365“ žurnalistas Danielis Storey teigė, kad anglai jau galėtų pamiršti daugiau nei prieš 70 metų įvykusį karinį konfliktą.

„Kai klausaisi kelių tūkstančių idiotų, dainuojančių „10 vokiečių bombonešių“ ir skanduojančių „kada Vokietija laimėjo kokį nors karą“, tikrai susimąstai apie mūsų visuomenę.

Jokių dainių apie savo žaidėjus aikštėje, jokio inovatyvumo, tiesiog būrys avigalvių, kurie galvoja, kad įžeidinėti kitus sirgalius dėl prieš 72 metus pasibaigusio karo yra gerai. Tie, kurie kariavo šiame kare, ne tik nenori girdėti apie jį dainų, greičiausiai jie jaučia gėdą, kad jų aukos lėmė, jog tokiems žmonėms dabar leidžiama keliauti į kitas šalis“, – savo tautiečius kritikavo D.Storey.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius