Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Anglų rinktinės žvaigždė pareiškė: „Aš norėjau mušti 11 metrų baudinį“

Anglijos rinktinė sudegė Europos futbolo čempionato finale, nerealizavusi iš eilės trijų 11 metrų baudinių. Dar daugiau benzino į ugnį įpylė Anglijos rinktinės puolėjas Jackas Grealishas. Jis teigė, jog buvo pasiruošęs smūgiuoti baudinį.

Sulig talentingo 19-mečio Anglijos rinktinės futbolininko Bukayo Sakos smūgiu dužo Anglijos rinktinės viltys pirmą kartą per šalies istoriją laimėti Europos pirmenybių auksą.

B.Saka stojo mušti penktojo baudinio, italams pirmaujant serijoje 3:2, bet jaunojo anglo smūgiuotą kamuolį atrėmė Italijos rinktinės vartininkas Gianluigi Donnarumma.

B.Saka puolė į ašaras, jo komandos draugai bandė guosti žaidėją, bet Londono „Arsenal“ talentas neatrodė esąs paguodžiamas.

„Scanpix“ nuotr./Bukayo Saka ir Garethas Southgate'as
„Scanpix“ nuotr./Bukayo Saka ir Garethas Southgate'as

Daug futbolo specialistų pabrėžė, kad Anglijos rinktinės treneris Garetthas Southgate'as suklydo rinkdamasis žaidėjus serijai.

Buvusi „Manchester United“ legenda Roy Keane'as sukritikavo Jacką Grealishą ir Raheemą Sterlingą, kad jie neprisiėmė atsakomybės ir nestojo smūgiuoti 11 metrų baudinio vietoj B.Sakos.

„Jei esi Grealishas ar Sterlingas, negali leisti jaunam žaidėjui smūgiuoti anksčiau už save“, – sakė buvęs Mančesterio komandos žaidėjas.

Netrukus vienas šių žaidėjų atsiliepė.

„Aš norėjau mušti baudinį! Treneris priėmė daug gerų sprendimų per turnyrą ir jis tai darė ir paskutinį vakarą! Tačiau aš nesutinku dėl to, kad žmonės kalba, jog nenorėjau prisiimti atsakomybės, kai aš sakiau, kad galėčiau tai padaryti“, – parašė J.Grealishas „Twitter“.

Pats Anglijos rinktinės treneris G.Soutgate'as po rungtynių vertė kaltę sau ir teigė, kad tai buvo jo atsakomybė.

„Jie buvo geriausi baudinių mušėjai iš tų, kuriuos turėjome aikštėje. Mes laimime ir pralaimime kartu, bet aš prisiimu visą atsakomybę. Tai buvo mano sprendimas. Žaidėjus atrinkau pagal jų smūgius treniruotėse, – savo pasirinkimą komentavo G.Southgate'as. – Nenoriu, jog dabar Bukayo būtų paliktas vienas, privalome jį palaikyti ir būti šalia. Esu tikras, kad praėjus kuriam laikui žaidėjas sulauks daug meilės ir palaikymo.“

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: italų triumfas finale, kodėl Rytis neteko amo, „Copa America“ ir mūsų klubai Europoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius