Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienį pasaulio čempionate – intriguojantis pusfinalis tarp Prancūzijos ir Belgijos

Antradienį pasaulio futbolo čempionate prasideda žūtbūtinės kovos – Sankt Peterburge paaiškės pirmasis šių metų planetos pirmenybių finalo dalyvis. Dėl svajonių bilieto tarpusavyje susikaus dvi viena kitą gerai pažįstančios komandos – Prancūzija ir Belgija.
Raphaelis Varane'as smūgiu galva išvedė Prancūziją į priekį mače su Urugvajumi.
Prancūzija sieks pirmą kartą nuo 2006 metų žengti į finalą / „Scanpix“ nuotr.

Abi rinktinės šiame pasaulio čempionate dar nėra patyrusios pralaimėjimo skonio – belgai žygiuoja tik pergalėmis nusėtu taku, o prancūzai be pergalės skonio liko tik nieko nelėmusiose grupių etapo rungtynėse su Danija. Prancūzija ir Belgija savo sudėtyje turi neįtikėtiną potencialą turinčius futbolininkus, todėl tikimasi išvysti atakuojantį futbolą ir atkaklią kovą. Jos pradžia – 21 valandą Lietuvos laiku.

Prancūzija

Didier Deschamps'as treniruojamos komandos kelias pasaulio čempionate prasidėjo nuo C grupės – joje, be prancūzų, taip pat varžėsi Peru, Australija ir Danija.

Prancūzijos rinktinės žygis pirmose trejose rungtynėse buvo sėkmingas – iš pradžių rezultatu 2:1 įveikta Australija, vėliau minimaliu skirtumu nugalėta Peru komanda ir paskutinėse grupės rungtynėse sužaista nulinėmis lygiosiomis su Danijos futbolininkais.

„Scanpix“ nuotr./Prancūzijos sirgaliai
„Scanpix“ nuotr./Prancūzijos sirgaliai

Aštuntfinalyje prancūzų laukė pasaulio vicečempionės išbandymas – Argentina su Lioneliu Messi. Grupių etape prastą žaidimą demonstravę pietų amerikiečiai rodė ragus europiečiams, tačiau laimėjo Senojo žemyno vicečempionai – po permainingos ir rezultatyvios kovos jie triumfavo rezultatu 4:3.

Kovoje dėl patekimo į pusfinalį jų laukė dar vienas rimtas išbandymas – savo „geležine“ gynyba garsėjęs Urugvajus. Prancūzai šiose rungtynėse pademonstravo vieną geriausių savo pasirodymų šiame turnyre ir po Raphaelio Varane‘o bei Antoine‘o Griezmanno įvarčių džiaugėsi pergale rezultatu 2:0.

Tik rungtynės su Argentina parodė spragas prancūzų gynyboje – be argentiniečių juos šiame turnyre nuginklavo tik australai, pasižymėję nuo 11 metrų žymos.

„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe yra viena ryškiausių čempionato žvaigždžių
„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe yra viena ryškiausių čempionato žvaigždžių

Prancūzija pastaruoju metu neturi didelių problemų nei gynyboje, nei puolime – nuo pat atkrintamųjų etapo savo pozicijose pradėjo žibėti Kylianas Mbappe ir Antoine‘as Griezmannas. Iš šių dviejų futbolininkų daugiausiai tikisi ir rinktinės gerbėjai, kuriuos šiose rungtynėse tenkins tik pergalė.

Belgija

Belgijos rinktinė kartu su Kroatija yra vienintelės komandos, kurios šiame turnyre šventė tik pergales – belgai laimėjo visas rungtynes tiek grupių, tiek atkrintamųjų etape.

Roberto Martinezo kariaunos kelias pasaulio čempionate prasidėjo nuo rungtynių su Panama – antrajame kėlinyje variklį užkūrę belgai rezultatu 3:0 nugalėjo turnyro debiutantus. Vėliau po belgų kojomis taip pat krito Tunisas (5:2) ir Anglija (1:0).

„Scanpix“ nuotr./Triumfuojantys belgai
„Scanpix“ nuotr./Triumfuojantys belgai

Aštuntfinalyje Belgijai atiteko gana parankus varžovas – Japonija. Visgi, azijiečiai Belgijos žvaigždynui sukėlė šoką – japonai buvo arti to, kad išmestų juos iš turnyro, tačiau savo jėgą puolime pademonstravę belgai antrajame kėlinyje panaikino dviejų įvarčių deficitą ir sensacingai paskutinę pridėto laiko minutę išplėšė pergalę rezultatu 3:2.

Ketvirtfinalyje specialisto iš Ispanijos vadovaujamos ekipos laukė rimčiausias iššūkis šiame turnyre – susitikimas su favorite laikyta Brazilija. Taktiškai gerus sprendimus priėmęs R.Martinezas džiaugėsi istorine pergale – Kevino de Bruyne ir varžovo įvartis į savus vartus nulėmė Belgijos pergalę 2:1 bei patekimą į pusfinalį.

„Scanpix“ nuotr./Belgai tikisi palaikymo iš savo sirgalių
„Scanpix“ nuotr./Belgai tikisi palaikymo iš savo sirgalių

Belgai yra vieninteliai iš likusių komandų, kuriems pavyko pasižymėti kiekvienose rungtynėse – jie įmušė bent vieną įvartį visose penkeriose rungtynėse.

Belgijos rinktinės niekas nesmerks, jeigu ji neprasibraus į pasaulio čempionato finalą, tačiau ši komanda jau įrodė, kad gali kovoti su bet kuria rinktine ir Prancūzijai lengva nebus – Romelu Lukaku, Edenas Hazardas, Kevinas De Bruyne ir kiti jau yra užtaisę savo taikiklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius