Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienio UEFA Čempionų lygos kovos – antrame etape liko trys laisvos vietos, o „Manchester City“ gėdingai paliko turnyrą

UEFA Čempionų lygos grupių varžybose atėjo lemiamų kovų metas. Antradienį ir trečiadienį iš 32 grupių etape dalyvaujančių komandų turi likti 16. Kitame etape liko vos trys neaiškios vietos, o dėl jų kovoja 6 komandos.
Rungtynių akimirka
Dortmundo „Borussia“ kiek netikėtai laimėjo D grupės varžybas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį į kovą stojo A-D grupių ekipos. Šiose grupėse jau buvo aiškūs visi 8 į kitą etapą pateksiantys klubai, tačiau A, B ir C grupėse dar galėjo pasikeisti pirmų dviejų vietų savininkai. C ir D grupėse buvo neaišku, kurie klubai iš Europos turnyrų visai pasitrauks, o kurie dar varžysis UEFA Europos lygoje.

Pasibaigus akistatoms sulaukta didelės sensacijos: „Manchester City“ komandai antri metai iš eilės sezonas Europos turnyruose baigėsi fiasko. Ekipa šiemet baigė savo pasirodymą po pirmojo varžybų etapo. Anglų klubas išvykoje 0:1 nusileido Dortmundo „Borussia“ ir Čempionų lygos D grupėje užėmė paskutinę vietą. Kelialapis į Europos lygą atiteko Amsterdamo „Ajax“, kuris Madride 1:4 nusileido Madrido „Real“.

Anglijos čempionai taip ir nesugebėjo laimėti nė vieno grupės mačo.

A grupėje „Paris Saint Germain“ klubas Thiago Silvos ir Ezequelio Lavezzi įvarčių dėka nugalėjo „Porto“ ekipą ir  užėmė pirmą vietą grupėje.

B grupėje Pirėjo „Olympiakos“ 2:1 įveikė visiškai pasikeitusia sudėtimi žaidusį Londono „Arsenal“ ir taip atėmė iš jų galimybę užimti pirmą vietą grupėje. Tuo tarpu Gelsenkircheno „Schalke“ svečiuose 1:1 sužaidė su „Montpellier“ ir tapo grupės nugalėtojais.

Kriterijai, pagal kuriuos išaiškinama, kokias vietas grupėse užėmė komandos ir kuri komanda yra aukščiau (išrikiuoti pagal svarbą):

1. Komanda, turinti daugiau taškų
2. Komanda, kurios tarpusavio rungtynių įvarčių santykis yra geresnis
3. Komanda, kuri tarpusavio rungtynėse įmušė daugiau įvarčių
4. Komanda, kuri įmušė daugiau įvarčių tarpusavio dvikovose išvykose
5. Komanda, kurios bendras įvarčių santykis yra geresnis
6. Komanda, visose grupės rungtynės įmušusi daugiau įvarčių

A grupė:

Zagrebo „Dinamo“ – Kijevo „Dynamo“ 1:1 (0:1)

Šių ekipų dvikova vyko 22 min. kaip priklauso, tačiau po to mačo arbitras sustabdė akistatą 17-ai minučių – prasidėjo labai stipriai snigti ir tik aprimus pūgai rungtynės vyko toliau. Baigiantis pirmam kėliniui – 45 min. pasižymėjo „Dynamo“ atstovai – taikliai smūgiavo Andryjus Jermolenka.

Zagerbo klubas, kuris per visą Čempionų lygos pirmąjį etapą nebuvo pelnęs įvarčio, siekė bet trinktelėti durimis – įmušti įvartį. Ir tai „Dinamo“ atstovams pasisekė padaryti per 5-ąją teisėjo pridėtą minutę – herojumi tapo Ivanas Krstanovičius.

Andryjaus Jermolenkos įvartis

 

 

Reuters/Scanpix nuotr./Thiago Silva pelnė pirmąjį įvartį Paris Saint Germain ekipai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thiago Silva pelnė pirmąjį įvartį „Paris Saint Germain“ ekipai

„Paris Saint-Germain“ – „Porto“ 2:1 (1:1)

Ilgai dominavę aikštėje paryžiaus futbolininkai savo pranašumą realizavo 30-ąją minutę: po kampinio galva kamuolį į svečių vartus įmušė Thiago Silva.

Nors atrodė, kad po įvarčio intriga šiame mače baigėsi, itin retai varžovų baudos aikštėje besisvečiavę „Porto“ atstovai vis dėlto surengė rezulatyvią ataką ir išlygino rezultatą – taikliai 33 min. galva vartininko baudos aikštėje smūgiavo Jacksonas Martinezas.

Blankiai vykusios 20-mt antrojo kėlinio minučių baigėsi netikėtu įvarčiu, kurį  įmušė Paryžiaus klubo žaidėjas Ezequielis Lavezzi. Tiesa, tai buvo ne jo, o vartininko „nuopelnas“ – iš vartininko baudos aikštės krašto smūgiuotą kamuolį „Porto“ vartų sargas nepagavo ir šis 61 min. įslydo į vartus.

Situacija: Ukrainos čempionai jau užsitikrino vietą Europos lygoje, kroatai iš europinių turnyrų po antradienio pasitrauks, o Prancūzijos ir Portugalijos klubai kausis dėl pirmos grupės vietos. „Porto“ užtenka lygiųjų, PSG reikia pergalės. Pirmąjį mačą Portugalijoje šeimininkai laimėjo 1:0.

A grupė
Vieta Komanda R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. PSG 6 5 0 1 14/3 15
2. „Porto“ 6 4 1 2 10/4 13
3. „Dynamo“ 6 1 2 3 6/10 5
4. „Dinamo“ 6 0 1 5 1/14 0

B grupė:

Pirėjo „Olympiakos“ – Londono „Arsenal“ 2:1 (0:1)

Graikijos klubas laikėsi beveik 40 min., tačiau kamuolys vis dėlto krito į šeimininkų vartus – įvartį įmušė Tomašas Rosicky.

Antrasis kėlinys prasidėjo šeimininkų atakomis ir „Olympiakos“ net du kartus taikliai smūgiavo – pradžioje 64 min. pasižymėjo Giannis Maniatis, o po 9 minučių šeimininkus į priekį išvedė  Kostas Mitroglou.


 

„Montpellier“ – Gelzenkircheno „Schalke“ 1:1 (0:0)

Vokietijos klubas privalėjo pulti ir siekti pergalės, tad 57-ąją min. svečių pastangas vainikavo  Benediktas Howedesas. Tačiau vokiečiai džiaugėsi neilgai – jau po 3 minučių rezultatą išlygino Herrera.

Situacija: Prancūzijos čempionų kelias Europos futbolo turnyruose jau baigtas, o „Olympiakos“ kovas tęs Europos lygoje. Grupės lyderiai dar pretenduoja į pirmą grupės vietą: „Schalke“ užtenka iškovoti pergalę prieš „Montpellier“, o „Arsenal“ reikia įveikti „Olympiakos“ ir tikėtis, kad vokiečiai pralaimės prancūzams.

B grupė
Vieta Komanda R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. „Schalke“ 6 3 3 0 10/6 12
2. „Arsenal“ 6 3 1 2 10/8 10
3. „Olympiakos“ 6 3 0 3 9/9 9
4. „Montpellier“ 6 0 2 4 5/11 2

C grupė:

„Malaga“ – Briuselio „Anderlecht“ 2:2 (1:0)

Jau atrodė, kad teisėjo švilpukas skelbs, jog po pirmojo kėlinio rezultatas bus lygus, tačiau paskutinėmis sekundėmis pasižymėjo šeimininkai: 45 min. įvartį įmušė Duda. Tačiau antrame kėlinyje sužaidus 5 min. rezultatą išlygino Milanas Jovanovičius.

Tačiau tas pats Duda 61 min. vėl išvedė „Malaga“ atstovus į priekį. Vis dėlto, šeimininkams nepasisekė išlaikyti persvaros – 89 min. rezultatą vėl išlygino Briuselio atstovai. Pasižymėjo Mbokani.

 

„Milan“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ 0:1 (0:1)

Po greitos atakos Rusijos čempionas 40-ąją min. pelnė įvartį į šeimininkų vartus – pasižymėjo Danny.

Situacija: „Malaga“ jau yra užsitikrinusi pirmą grupės vietą, o „Milan“ – antrą. „Zenit“ ir „Anderlecht“ tarpusavio mačų santykis yra lygus – abi komandos namuose laimėjo vienodais rezultatais 1:0. Į kitą etapą išeis tas klubas, kuris po paskutinių rungtynių turės daugiau taškų. Jei bus lygiosios – viską lems bendras įmuštų įvarčių santykis. 

C grupė
Vieta Komanda R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. „Malaga“ 6 3 3 0 12/5 12
2. „Milan“ 6 2 2 2 7/6 8
3. „Zenit“ 6 2 1 3 6/9 7
4. „Anderlecht“ 6 1 2 3 4/9 5

D grupė: 

Dortmundo „Borussia“ – „Manchester City“  1:0 (0:0)

Ilgai ieškoję kelių anglų vartų link, 57-ąją min. vokiečiai vis dėlto pramušė „Manchester City“ gynybinius redutus – pasižymėjo Julianas Schieberis.


 

 

 

Reuters/Scanpix nuotr./C.Ronaldo pelnė įvartį į Ajax vartus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./C.Ronaldo pelnė įvartį į „Ajax“ vartus

Madrido „Real“ – Amsterdamo „Ajax“ 4:1 (2:0)

Įvartį jau 13-ąją kėlinio minutę pelnė Cristiano Ronaldo.

Ir toliau atakavę Madrido futbolininkai varžovus kamuolį iš savo vartų privertė traukti jau po 15 min.  – įvartį 28 min. pelnė Jose Callejonas.

Vos tik prasidėjus antram kėliniui – 49 min. pasižymėjo Kaka ir rezultatas tapo triuškinantis. „Ajax“ nenuleido rankų ir jau 65 min. sušvelnino rezultatą – taikliai smūgiavo Boerrigteris. Paskutinį įvartį šiame mače ir antrąjį dienos rungtynėse 88 min. pelnė J.Callejonas.

Kaka įvartis

 

Situacija: Vokietijos čempionai jau užsitikrino pirmą vietą grupėje, Ispanijos čempionai – antrą. Anglijos čempionams reikia laimėti prieš „Borussia“ ir tikėtis, kad „Ajax“ nelaimės prieš „Real“. Jeigu „Ajax“ laimi – „Manchester City“ rungtynių rezultatas jiems nesvarbus. Olandų ir anglų tarpusavio mačų įvarčių santykis – 5:3 „Ajax“ naudai. Olandai namie laimėjo 3:1, o Anglijoje klubai sužaidė lygiosiomis 2:2.

D grupė
Vieta Komanda R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. „Borussia“ 6 4 2 0 11/5 14
2. „Real“ 6 3 2 1 15/8 11
3. „Ajax“ 6 1 1 4 8/16 4
4. „Manchester City“ 6 0 3 3 7/11 3

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius