Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antradienio vakarą Londone – brangiausios rungtynės futbole

Antradienio vakarą Vemblio stadione Londone paaiškės paskutinė kitų metų Anglijos „Premier“ lygos komanda. Maždaug 180 mln. eurų vertės rungtynėse susitiks du Londono klubai – „Brentford“ ir „Fulham“.
„Brentford“ futbolininkas Sadas Benrahma
„Brentford“ futbolininkas Sadas Benrahma / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Premier lyga

Vakarų Londono klubai, kurių stadionus skiria viso labo šeši kilometrai, susirungs antrojo pagal pajėgumą Anglijos diviziono „Championship“ atkrintamųjų finale.

Jo nugalėtojai gaus bilietą į „Premier“ lygą, į kurią jau pakilo pirmąsias dvi vietas „Championship“ užėmusios komandos – „Leeds United“ ir „West Bromwich“.

Lemiama akistata Vemblyje ne be reikalo vadinama brangiausiu maču futbole.

Pakilus į „Premier“ lygą, komandas pasiekia didžiulės finansinės injekcijos už televizijos transliacijos ir reklamos teises.

BBC skaičiavimais, laimėjęs atkrintamųjų finalą „Brentford“ per artimiausius kelerius metus susižertų bent 180 mln. eurų, o „Fulham“ savo sąskaitą papildytų mažiausiai 150 mln. eurų suma.

Pirmą kartą per 73 metus pakilti į aukščiausią šalies futbolo divizioną siekiantis „Brentford“ turėtų būti laikomas rungtynių favoritu, nes užėmė aukštesnę vietą 46 mačų sezone („Brentford“ buvo trečias, kai „Fulham“ – ketvirtas) ir laimėjo abu tarpusavio mačus – 1:0 ir 2:0.

„Scanpix“ nuotr./„Fulham“ futbolininkai Michaelas Hectoras ir Neeskensas Kebano
„Scanpix“ nuotr./„Fulham“ futbolininkai Michaelas Hectoras ir Neeskensas Kebano

Įdomu tai, kad „bitėmis“ vadinama komanda patekti į „Premier“ lygą per atkrintamąsias mėgina jau devintą kartą, tačiau aštuoni ankstesni bandymai buvo nesėkmingi. Jei pralaimėtų ir antradienio vakarą, „Brentford“ tapo nelaimingiausia tokių kovų komanda Anglijos futbolo istorijoje.

„Turime didelių ambicijų ir svajonių. Tikime savimi, bet turime į Vemblį vykti ne tik pasitikėdami savimi, bet ir likdami kuklūs“, – prieš rungtynes kalbėjo „Brentford“ strategas Thomasas Frankas, kurio komanda kitąmet kelsis į naują 17,5 tūkst. vietų stadioną.

Turime į Vemblį vykti ne tik pasitikėdami savimi, bet ir likdami kuklūs

Jei Th.Franko vadovaujamas klubas aukščiausiame Anglijos divizione žaidė dar 1946-1947 m. sezone, tai „Fulham“ į „Premier“ lygą grįžtų vos po metų pertraukos.

Vakarų Londono komanda stipriausiame pasaulio nacionaliniame čempionate žaidė net 13 sezonų iš eilės 2001-2014 m., o vėl sugrįžusi į „Premier“ lygą 2018-aisiais joje neužsibuvo – iš karto užėmė 19-ąją vietą ir vėl iškrito žemyn.

Vis dėlto dabar „Fulham“ vėl turi šansą grįžti ten, kur komanda praleido didžiąją dalį XXI amžiaus.

„Šį sezoną ėjome vingiuotu keliu, kadangi sunku stebuklingai pakeisti mentalitetą iš pralaimėtojų į laimėtojų. Tačiau aš matau progresą ir komandą, kuri žengia į priekį ir yra atspari viskam“, – kalbėjo „Fulham“ vairą antrus metus laikantis Scottas Parkeris, 2019-ųjų vasarį šiame poste pakeitęs Claudo Ranieri.

Brangiausios futbolo rungtynės pasaulyje startuos antradienį 21.45 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius