Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 11 /23:51

Blankiai žaidusi Lietuvos futbolo rinktinė nusileido Graikijai 0:2

Lietuvos futbolo rinktinė antradienį Graikijoje 0:2 pralaimėjo šeimininkų rinktinei ir patyrė pirmą nesėkmę atrankoje į 2014-ųjų pasaulio čempionatą. G grupėje lietuviai su vienu tašku per dvi rungtynes užima ketvirtą vietą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Graikijos rinktinė nuo pat rungtynių pradžios užvaldė kamuolį ir vertė lietuvius gintis, o ne galvoti apie šeimininkų vartų puolimą. Pirmame kėlinyje kelis kartus pavojingai į vartus galva smūgiavo F.Gekas, tačiau visi jo smūgiai lėkė pro šalį. Per pirmas 45 minutes Lietuvos rinktinė gynėsi gana patikimai, tačiau patys aštresnių atakų sukurti nesugebėjo.

Po pirmos dalies Graikijos rinktinės treneris F.Santosas į aikštę išleido K.Mitroglou, kuris iškart tapo tikru siaubu mūsiškių gynybai. Pirėjo „Olympiacos“ priklausančio puolėjo smūgį 48 min. nuo vartų linijos atmušė Ž.Karčemarskas. Vėliau K.Mitroglou pataikė į virpstą, tačiau kamuolys atšoko S.Niniui, kuris pelnė pirmą įvartį (55 min.)

Po 17 minučių tas pats S.Ninis atliko puikų perdavimą K.Mitroglou, kuris išmaudė du lietuvių gynėjus ir pelnė antrą įvartį. Per likusį laiką Lietuvos rinktinė pakeisti rungtynių eigos nesugebėjo, graikai ramiai kontroliavo kamuolį ir rungtynės baigėsi šeimininkų pergale.

AFP/Scanpix nuotr./Graikija - Lietuva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Graikija - Lietuva

Statistika: Graikija 2:0 Lietuva

Smūgiai vartų link – 14:4

Smūgiai į vartų plotą – 7:1

Kampiniai – 6:0

Pražangos – 10:12

Geltonos kortelės – 1:5

Kitose G grupės rungtynėse Bosnija ir Hercegovina namie 4:1 įveikė Latviją, o Slovakija taip pat namuose 2:0 privertė pasiduoti Lichtenšteiną.

G grupė, Europos zonos atranka į 2014 m. pasaulio čempionatą
Vieta Komanda R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. Bosnija ir Hercegovina 2 2 0 0 +10 6
2. Graikija 2 2 0 0 +3 6
3. Slovakija 2 1 1 0 +2 4
4. Lietuva 2 0 1 1 -2 1
5. Latvija 2 0 0 2 -4 0
6. Lichtenšteinas 2 0 0 2 -9 0

Rungtynių eiga:

Antrasis kėlinys:

90 min. Mačas baigėsi graikams ramiai kontroliuojant kamuolį ir laikant žaidimo vadžias savo rankose. Lietuviai paskutinio šturmo sukurti nesugebėjo.

87 min. Lietuvos rinktinė tik trečią kartą šiame mače sugebėjo atlikti smūgį, kuris pralėkė aukštai virš vartų. Graikai jau smūgiavo 13 kartų, iš kurių į vartų plotą pataikė 7 kartus.

84 min. Geltoną kortelę gavo S.Mikoliūnas.

77 min. A.Novikovas pakeitė A.Veličką.

76 min. Pirmą kartą iš tiesų pavojingą progą sukūrė lietuviai, tačiau graikų gynėjai su A.Rimkevičiumi susitvarkė gana lengvai.

Graikijos treneris F.Santosas po pirmo kėlinio atliko labai gerą keitimą – į aikštę žengęs K.Mitroglou įnešė daug gyvybės į šeimininkų žaidimą, pelnė įvartį, o vienas smūgis atšoko nuo virpsto.

72 min. ĮVARTIS!!! K.Mitroglou apsivarė du lietuvių gynėjus ir, atsidūręs vienas prieš Ž.Karčemarską, pasiuntė kamuolį į mūsiškių vartus. 

69 min. Graikijos ekipoje K.Fortounis pakeičiamas J.Holebasu.

62 min. Geltoną kortelę gavo K.Papadopoulos.

56 min. C.Laszlo D.Šerną pakeitė A.Rimkevičiumi, kuris tik išėjęs į aikštę užsidirbo geltoną kortelę.

55 min. ĮVARTIS!!! Iš pradžių į virpstą smūgiavo K.Mitroglou, o atšokus kamuoliui įvartį įmušė S.Ninis.

54 min. Į aikštę mestas puolėjas pagyvino Graikijos žaidimą, tačiau lietuviai ir toliau stengiasi nepalikti laisvo užnugario ir visų pirma galvoja apie gynybą.

48 min. Tik pasirodęs aikštėje K.Mitroglou vos nepasiuntė kamuolio į vartus – mūsiškius išgelbėjo nuo vartų linijos kamuolį numušęs Ž.Karčemarskas.

Keitimai: Lietuvos rinktinėje vietoj V.Borovskio pasirodė D.Česnauskis, Graikijos rinktinėje vietoj G.Miniatiso žais K.Mitroglou

Pirmasis kėlinys:

45+2 min. Teisėjas pirmajame kėlinyje pridėjo dvi minutes. Paskutinėmis sekundėmis graikai buvo surengę gana pavojingą ataką, tačiau po nepavykusio smūgio į vartus teisėjas paskelbė pirmo kėlinio pabaigą.

43 min. Geltoną kortelę gavo Darvydas Šernas.

41 min. Labai pavojingai į Ž.Karčemarsko vartus smūgiavo S.Ninis, tačiau lietuvių vartininkas ir vėl sužaidė užtikrintai.

36 min. S.Gekas ir vėl gana laisvas galva smūgiavo į lietuvių vartus, tačiau lietuvių gerbėjai ir vėl gali atsikvėpti. Ž.Karčemarskas jau pradėjo pykti ant komandos gynėjų.

33 min. Lietuviai kamuolio kontrolę atidavė priešininkams ir pralaimi šioje statistikos kategorijoje 40:60.

30 min. Aikštės viduryje ant žolės gulėjo Marius Žaliūkas, oro dvikovoje galvomis nestipriai susidūręs su S.Niniu. Lietuvos rinktinės medikai suteikė futbolininkui pagalbą ir jis galėjo tęsti rungtynes.

26 min. Lietuvių baudos aikštelės prieigose ant žolės kritęs graikas išprovokavo teisėją A.Vičiui parodyti geltoną kortelę, nors iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad graikas vaidino. S.Ninio smūgiuotą kamuolį puikiai atrėmė Ž.Karčemarskas.

23 min. Fanis Gekas gavo dar vieną progą beveik visiškai laisvas galva smūgiuoti į lietuvių vartus, tačiau pabaiga ta pati – kamuolys pralėkė šalia virpsto.

21 min. Geltoną kortelę užsidirbo Edgaras Česnauskis.

18 min. Lietuviai turėjo pirmą progą pelnyti įvartį standartinėje situacijoje, tačiau bandymas nepavyko.

15 min. Graikijos rinktinė stengiasi žaisti aukštais perdavimais į baudos aikštelę, tačiau juos visus lietuviai kol kas lengvai atremia. Kiek stebina greitas lietuvių perėjimas į kontratakas.

12 min. Abi ekipos daugiau žaidžia aikštės viduryje. Itin pavojingų išpuolių, be smūgio į vartus 5-ą min., nebuvo. Britas teisėjas šiandien leidžia žaisti gana kietai.

5 min. Pirmoji iš tiesų pavojinga graikų ataka – galva į vartus smūgiuotas kamuolys praskriejo visai šalia Ž.Karčemarsko vartų.

3 min. Pirmoje pavojingesnėje Graikijos rinktinės atakoje arbitras užfiksavo nuošalę.

Startinės sudėtys:

Lietuva: Žydrūnas Karčemarskas, Deividas Šemberas, Marius Žaliūkas, Edgaras Česnauskis, Darvydas Šernas, Saulius Mikoliūnas, Gediminas Vičius, Arūnas Klimavičius, Andrius Velička, Egidijus Vaitkūnas, Valdemar Borovskij.

Graikija: Orestis Karnezis, Giannis Maniatis, Nikos Spyropoulos, Kyriakos Papadopoulos, Alexandrso Tziolis, Vassilis Torossidis, Fanis Gekas, Sotiris Ninis, Sokratis Papastathopoulos, Kostas Katsouranis, Kostas Fortounis.

-------------------

Graikijos rinktinės treneris Fernando Santosas prieš mačą teigė, kad lietuviai yra kur kas pavojingesni nei latviai.

„Sprendžiant iš to, ką mačiau, lietuviai žaidžia panašiai kaip latviai, bet yra pavojingesni, – sakė F.Santosas. – Tai komanda, kuri moka greitai kontratakuoti – tokių futbolininkų yra keturi ar penki. Todėl privalome būti susikoncentravę ir pasirengę reikiamu metu apsiginti.“

Primename, kad Graikijos ekipoje dėl traumos negalės rungtyniauti atakų lyderis Georgios Samaras, o lietuvių gretose nebus traumą patyrusio Tomo Danilevičiaus ir raudoną kortelę mače su Slovakiją gavusio Tado Labuko.

Europos zonos atrankos G grupėje antradienį taip pat žais Bosnija ir Hercegovina su Latvija bei Slovakija su Lichtenšteinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius