Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrasis UEFA čempionų lygos pusfinalis: kas ką? „Borussia“ prieš „Real“

Trečiadienį vakare Vokietijoje bus žaidžiamas antrasis UEFA Čempionų lygos pusfinalis tarp šį sezoną jau susipažinusių klubų – Dortmundo „Borussia“ ir Madrido „Real“.
Madrido „Real“ ekipa vedama Cristiano Ronaldo.
Madrido „Real“ ekipa vedama Cristiano Ronaldo. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai dar viena akistata tarp dviejų galingų futbolo valstybių Vokietijos ir Ispanijos. Ir pirmajame pusfinalyje susitiko šioms šalims atstovaujantys klubai „Bayern“ ir „Barcelona“.

Dortmundo „Borussia“

Jurgeno Kloppo vadovaujami Dortmundo futbolininkai pirmajame iš dviejų pusfinalių susitikimų jaus į „Westfalenstadion“ areną susirinkusių savų sirgalių palaikymą. Ši futbolo tvirtovė pasižymi puikia atmosfera ir įspūdingomis dėlionėmis tribūnose, todėl karališkojo „Real“ klubo laukia dar vienas išbandymas kelyje į elitinio turnyro finalą.

„Borussia“ klubo kelias iki Čempionų lygos pusfinalio nebuvo rožėm klotas. Jau grupės etape Dortmundo ekipa turėjo nemenkų išbandymų – „geltonai-juodi“ pateko į D grupę, kuri iškart po burtų buvo praminta „mirtininkų“. Čia J.Kloppo auklėtiniai kartą patiesė tuometinius Anglijos čempionus „Manchester City“, kartą nugalėjo ir šiandienos varžovą „Real“, o autsaiderė Amsterdamo „Ajax“ pasipriešinti vokiečiams nesugebėjo nei sykio.

Aštuntfinalio etape Dortmundo futbolininkams teko suremti ginklus su savo lyderio Williano netekusia Donecko „Shakhtar“ ekipa, kuri namuose prilygo „Borussia“ ekipai (2:2), tačiau išvykoje patyrė triuškinamą pralaimėjimą (0:3).

Itin dramatiškas „geltonai-juodiems“ buvo ketvirtfinalis. J.Kloppo kariauna iš Ispanijos grįžo nieko nepešusi, mat rungtynės baigėsi 0:0. Tačiau Vokietijoje buvo užfiksuotas reto grožio futbolo spektaklis – iki 90-osios rungtynių minutės rezultatu 1:2 atsilikusi „Borussia“, per teisėjo pridėtą laiką išplėšė pergalę ir istorinį kelialapį į stipriausio Senojo žemyno futbolo turnyro pusfinalį.

Vokietijoje Dortmundo klubas beveik nebeturi dėl ko kovoti. „Bundesliga“ titulo apginti „geltonai-juodiems“ nepavyko. Jį iš anksto užsitikrino Miuncheno „Bayern“ klubas, nuo kurio antrojoje vietoje žygiuojanti „Borussia“ šiuo metu atsilieka 20 taškų. Šalies taurėje („DfB-Pokal“) J.Kloppo auklėtiniai iškrito jau ketvirtfinalyje, kur pralaimėjo tai pačiai Juppo Heynckeso bavarų ekipai.

Dortmundo klubas prieš pusfinalio etapą netekčių neturi. Neseniai po pakinklinės sausgyslės traumos atsigavęs Mattsas Hummelsas pastaruoju metu gavo žaidybinės praktikos, todėl bus pasiruošęs pirmajam pusfinalio susitikimui. Liūdnos žinios „Borussia“ aistruolius pasiekė antradienį – paaiškėjo, kad po sezono vienas komandos lyderių Mario Gotze pereis į principinių varžovų „Bayern“ gretas. Tačiau ekipai trečiadienį padėti dar galės.

Madrido „Real“

Ekstravagantiškasis karališkojo klubo treneris Jose Mourinho savo kalbomis jau spėjo įpilti žibalo į ugnį ir jo laukia dar vienas nelengvas išbandymas. Grupės etape iš dviejų bandymų savo oponento J.Kloppo apgudrauti nesugebėjo.

Madrido „Real“ kelias iki UEFA Čempionų lygos pusfinalio taip pat buvo nelengvas. „Los Blancos“ žaidė toje pačioje mirtininkų grupėje D, kaip ir jų pusfinalio varžovai. Karališkasis klubas ten nei karto neįveikė „Borussia“, vieną sykį nugalėjo „Manchester City“ ir nepaliko vilčių „Ajax“ futbolininkams.

Aštuntfinalyje J.Mourinho laukė tikras iššūkis – Sero Alexo Fergusono treniruojama „Manchester United“ ekipa. Po lygiųjų 1:1 „Santiago Bernabeu“ stadione, „Old Trafford“ tvirtovėje Madrido futbolininkams reikėjo bent jau vieno įvarčio. Darbą karališkajam klubui ten palengvino teisėjas, pašalinęs „raudonųjų velnių“ futbolininką Nani, ir tuo pasinaudoję „Real“ futbolininkai įveikė varžovus 2:1 bei iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį.

Jame Ispanijos sostinės futbolininkams teko sustiprėjusio Stambulo „Galatasaray“ klubo išbandymas. Pirmajame mače „Real“ ekipa nesunkiai, rezultatu 3:0, įveikė turkų klubą, tačiau išvykoje Didier Drogba ir Wesley Sneijderio vedama komanda vos neprivirė košės karališkajam klubui. Vis dėlto, J.Mourinho ir kompanija žengė į pusfinalio etapą.

Šalies čempionate Madrido „Real“ likimas panašus kaip ir jų varžovų. „Primera“ pirmenybių čempionų titulo, panašu, kad apginti taip pat nepavyks, mat likus 6 turams iki čempionato pabaigos, pirmaujanti „Barcelona“ turi 13 taškų pranašumą prieš J.Mourinho kariauną. Tiesa, taurės varžybose „Los Blancos“ pateko į finalą, kuriame susitiks su Madrido „Atletico“ futbolininkais.

Komandai padėti negalės kairiojo krašto gynėjas Marcelo, todėl šioje pozicijoje turėtume išvysti Fabio Coentrao. Nežinia, ar rungtyniaus Luka Modričius ir Karimas Benzema, kurie gydosi smulkias traumas.

Pastarieji tarpusavio susitikimai:

„Real Madrid“ 2 – 2 „Borussia Dortmund“ (Čempionų lyga, 2012)
„Borussia Dortmund“ 3 – 2 „Real Madrid“ (Čempionų lyga, 2012)
„Borussia Dortmund“ 0 – 5 „Real Madrid“ (Draugiškas mačas, 2009)

Portalo „Eurofooball.lt“ draugų prognozės:

Mantas Katleris: „Borussia“ 1 – 1 „Real Madrid“
Paulius Ambrazevičius: „Borussia“ 1 – 1 „Real Madrid“
Paulius Jakelis: „Borussia“ 1 – 3 „Real Madrid“
Valdas Dambrauskas: „Borussia“ 1 – 2 „Real Madrid“
Artūras Rimkevičius: „Borussia“ 1 – 2 „Real Madrid“
Gediminas Reklaitis: „Borussia“ 1 – 1 „Real Madrid“
Tomas Langvinis: „Borussia“ 1 – 3 „Real Madrid“

Eurofootball.lt prognozė: Nors papildomos motyvacijos J.Mourinho auklėtiniams netrūks, tačiau savos sienos bei jauna, ambicinga komanda leis Dortmundo „Borussia“ ekipai ir vėl bent prilygti galingiems varžovams – 1:1.

VIDEO: "Real" prieš "Borussia"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius