Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrojo šalies futbolo diviziono naujokai skambiais pažadais nesisvaido

Kovo 7-ąją startuojanti „TOPsport Pirma lyga“ gerbėjus džiugins ir naujais, ir gerai pažįstamais vardais. Antrajame pagal pajėgumą Lietuvos futbolo divizione šiemet varžysis 16-ka komandų, atstovausiančių 13-kai šalies miestų bei rajonų, rašo LFF.lt.
Mažeikių „Atmosferos“ futbolininkai
Mažeikių „Atmosferos“ futbolininkai / fkatmosfera.eu nuotr.

Pernykštė Pirmos lygos nugalėtoja Vilniaus rajono „TransINVEST“ komanda jau skina pergales „TOPsport A lygoje“, sidabro medalių laimėtoja Kauno „Be1“ komanda persikėlė į Jonavą, o bronzos medalininkas Kėdainių „Nevėžis“ pakeitė vyriausiąjį trenerį.

Nesnaudė ir didesnes ambicijas puoselėjantys lygos vidutiniokai. Tuo tarpu „TOPsport Pirma lyga“ naujokai tarpsezoniu turėjo atlikti dar daugiau darbo.

Mažeikių „Atmosfera“ į Pirmą lygą pakilo sportiniu principu – laimėjusi antrosios lygos pirmenybes. Pernai panašiai lygos duris pravėrė „TransINVEST“ ekipa, vienu ypu nušuoliavusi iki pat elitinio diviziono ir sukūrusi futbolo stebuklą LFF taurės turnyre. Vilniečiai iki padangių iškelė kartelę ir būsimiems pirmosios lygos naujokams. Tačiau „Atmosferos“ klubas pakartoti pirmtakų žygį nesitiki – žemaičiai realiai vertina savo galimybes ir kelia kur kas žemiškesnius tikslus.

Kitas naujokas – Tauragės „Tauras“ antrojoje lygoje užėmė tik ketvirtąją vietą, tačiau sėkmingai susiklosčius aplinkybėms sulaukė kvietimo kilti į aukštesnį divizioną ir tuo šansu mielai pasinaudojo.

Apie startuojantį sezoną pasikalbėjome su „Atmosferos“ klubo vadovu Gediminu Konteniu ir „Tauro“ direktoriumi Robertu Jurkšaičiu.

– Kokios nuotaikos pasitinkate „TOPsport Pirmos lygos“ startą?

Gediminas Kontenis: – Kaip visada – trūksta paskutinės nakties. Atrodo, kad kažkuriais aspektais esame pasirengę tikrai gerai, o kažkur dar trūksta. Manau, pasipildysime sezono eigoje. O šiaip prieš startą esame nusiteikę kovingai. Norime kautis su visais varžovais, jei kažkam ir pralaimėsime, tai turime padaryti kovoje.

Robertas Jurkšaitis: – Darbingos. Pirmiausia, turėjome rimtai padirbėti, kad čia patektume. Buvo ir sėkmės, be kurios sporte neišsiversi. Mūsų tiksluose buvo Pirma lyga, bet buvome nusiteikę dar metus pažaisti antrojoje ir ten iškovoti kelialapį. Taip būtų ir atsitikę, jei iš A lygos būtų iškritęs Telšių „Džiugas“. Kadangi nepasisekė Vilniaus „Riteriams“, jie užėmė „Riteriai“ B komandos vietą, o jų vieta atiteko mums.

– Kokie buvo jūsų žingsniai formuojant šio sezono komandą?

G.K.: – Išsaugojome trenerį Marių Šlutą, turintį ir darbo A lygoje patirties. Liko ir mūsų pagrindinis snaiperis Sebastianas Vasquezas (puolėjas iš Kolumbijos), taip pat jau senbuviu tapęs gynėjas iš Japonijos Shuto Asano, lieka ir Deividas Gineitis („Torino“ klubo saugo Gvido Gineičio brolis). Į Mažeikius iš Telšių „Džiugo“ grįžta mūsų gynėjas Adomas Mika. Buvo ir netekčių, į kitus miestus studijuoti išvyko būrys 2004 metais gimusių jaunuolių. Atvyko naujų legionierių iš Japonijos, Pietų Korėjos, Ukrainos, liko įdomus žaidėjas iš Sakartvelo.

R.J.: – Prie komandos vairo stojo Darius Gvildys – patyręs treneris, dirbęs ne viename A lygos klube, o pernai laimėjęs medalius su Kėdainių „Nevėžiu“. Į gimtąjį miestą sugrįžo vartininkų treneris Žydrūnas Mačaitis, dirbęs Kauno rajono „Hegelmann“ kolektyve. Kalbant apie žaidėjus, nuo pernai turime šaunaus vietinio jaunimo – 19-21 metų vaikinus. Pridėjome ir keletą patyrusių naujokų iš Kauno apskrities – Aurimą Raginį, Luką Čerkauską, Karolį Gvildį. Bus ir keli legionieriai – iš Ukrainos, Izraelio, Pietų Korėjos ir Afrikos. Tauragėje turime du neblogus stadionus – natūralios ir dirbtinės dangos. Tad sezonui esame pasirengę.

– Pernai į lygą atėję naujokai iš Vilniaus rajono – „TransINVEST“ futbolininkai iškart nuskynė aukso medalius. Kokius tikslus savo komandai keliate jūs?

G.K.: – Mūsų klubo filosofija yra kitokia. Pradedame šeštąjį savo sezoną po sugrįžimo į didįjį futbolą. Neturime tikslo susipirkti pajėgius žaidėjus ir žūtbūt nueiti į A lygą. Norime pamažu augintis vietinį jaunimą, todėl užuot pirkę žaidėjus su vardais, jaunimui palikome tam tikras pozicijas. Be abejo, šalia to sieksime ir sportinių tikslų. Patekimas į stipriausiųjų aštuntuką šiemet būtų geras rezultatas.

R.J.: – Pirmais metais stengsimės neiškristi iš lygos bei tapti stipriais vidutiniokais. Jei pasiseks – įžengti į penketuką.

– Kaip vertinate varžovus pirmajame ture?

G.K.: – Tvarkaraštis mūsų nelepina. Jau pirmame ture išvykoje laikysime Klaipėdos „Neptūno“ egzaminą. Iškart po mūsų laukia susitikimai su lygos prizininkais Kėdainių „Nevėžiu“ ir Jonavos „Be1“. Bet mes – žemaičiai. Turime parodyti savo charakterį.

R.J.: – Žaisime Vilniuje su „Riteriais“ – tikrai ne pačiu palankiausiu priešininku. Susikauti su buvusia A lygos komanda LFF stadione bus labai įdomu. Juo labiau, kad rungtynes rodys LRT internetinė platforma. Mums tai – papildomas stimulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius