-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apkartęs startas Tautų lygoje: Lietuva pralaimėjo Liuksemburgui 0:2

Lietuvos futbolo rinktinė per UEFA Tautų lygos C diviziono 1 grupės pirmąsias rungtynes namie pralaimėjo pavojingesnes atakas susikūrusiai ir jomis pasinaudojusiai Liuksemburgo komandai 0:2 (0:1).
UEFA Tautų lyga: Lietuva – Liuksemburgas
Arvydas Novikovas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Abu įvarčius nugalėtojams pelnė Danelis Sinani, 44 ir 78 min. lietuvių baudos aikštelėje gavęs daug laisvės ir dukart nuginklavęs Ernestą Šetkų.

Lietuvos rinktinės pozicinės ar greitos atakos šį kartą buvo ne tokios pavojingos, kaip varžovų, o didžiausią pavojų LFF stadiono šeimininkai kėlė po standartinių padėčių. Pirmajame kėlinyje po kampinių pavojingus smūgius atliko Edgaras Utkus ir Linas Mėgelaitis, o antrajame greta virpsto kamuolį pasiuntė Ignas Kružikas.

Be to, antrojo kėlinio pradžioje pavojingu smūgiu akrobatiniame šuolyje pasižymėjo Rolandas Baravykas, tačiau jo spirtas kamuolys atskriejo tiesiai varžovų vartininkui į rankas.

Šioje grupėje Lietuvos ir Liuksemburgo ekipoms taip pat teks susigrumti su Turkijos ir Farerų salų ekipomis, o Lietuvos futbolo federacija savo ekipai yra iškėlusi tikslą užimti antrąją vietą.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais birželio 7 d. (antradienį) 21.45 val. Vilniuje su Turkijos komanda.

Rungtynių įvykių tiesioginė transliacija:

RUNGTYNIŲ PABAIGA. Pavojingesnes progas sukūrusi ir jomis pasinaudojusi Liuksemburgo rinktinė švenčia pergalę rezultatu 2:0. Kitas rungtynes Lietuvos ekipa žais birželio 7 d. (antradienį) 21.45 val. Vilniuje su Turkijos komanda.

84 min. Artūras Dolžnikovas keičia V.Slivką.

83 min. Dar vienas tolimas svečių smūgis, po kurio E.Šetkus nukreipia kamuolį virš vartų.

78 min. ĮVARTIS: pozicinė Liuksemburgo komandos ataka baigiasi visiška Lietuvos ekipos gynybos įgriuva – šeimininkų žaidėjų ignoruotas D.Sinani gauna kamuolį baudos aikštelėje ir, pasinaudojęs didžiuliu gautu laiko ir erdvės kiekiu, dvigubina rezultatą – 0:2.

75 min. Lietuvos rinktnė vėl sukuria pavojų prie svečių vartų po kampinio. Šį kartą kamuolys po rikošeto atšoka I.Kružikui, o puolėjas iš labai aštraus kampo šauna greta tolimojo virpsto.

70 min. Lietuviai šiurkščiai klysta savo aikštės pusėje, tuo bando pasinaudoti Gersonas Rodriguesas, bet jo iš toli smūgiuotas kamuolys atskrieja E.Šetkui tiesiai į rankas.

63 min. Lietuvos rinktinėje į aikštę žengia Ignas Kružikas ir Nauris Petkevičius, keičiantys A.Klimavičių ir P.Golubicką.

60 min. Po sumaišties svečių baudos aikštelėje kamuolys atitenka P.Golubickui, bet Lietuvos rinktinės saugas galingu smūgiu jį siunčia aukštai virš vartų.

52 min. Po įžaisto kampinio kamuolys pasiekia Christopherį Martinsą Pereirą, bet Liuksemburgo rinktinės kapitonas galva iš nepatogios padėties siunčia jį virš vartų. Jau kitoje atsakoje itin aštriai atsako lietuviai, tačiau R.Baravyko akrobatiniame šuolyje smūgiuotas kamuolys skrieja tiesiai į svečių vartininko rankas.

II kėlinio pradžia: Antrąjį kėlinį Lietuvos rinktinė pradėjo tuo pačiu žaidėjų vienuoliktuku, koks žaidė nuo pirmųjų mačo minučių.

45 min. Per likusį iki kėlinio pabaigos laiką aikštėje nieko svarbaus nenutinka ir komandos keliauja į rūbinę pirmaujant svečiams – 0:1.

44 min. ĮVARTIS: Liuksemburgo rinktinės futbolininkai žaidžia sienelę ir laisvas kamuolio baudos aikštelėje sulaukęs Danelis Sinani smūgiu po skersiniu į artimą kampą pramuša E.Šetkų – 0:1.

40 min. Svečiai ataką užbaigia pavojingu smūgiu iš 13 metrų atstumo, tačiau Yvandro Borgesas Sanchesas vienu lietimu siunčia kamuolį virš vartų.

27 min. Po dar vieno kampinio kamuolys atitenka L.Mėgelaičiui, kuris iš toli šauna visiškai greta svečių vartų virpsto – vis dar 0:0.

22 min. Po kampinio kamuolys pasiekia E.Utkų, tačiau gynėjui smūgis nepavyksta ir Liuksemburgo rinktinės vartininkas be vargo apgina savo tvirtovę.

10 min. Rungtynių pradžioje kamuolį ilgiau kontroliuoja svečiai, tačiau rimtesnio pavojaus prie lietuvių vartų nesukuria. E.Šetkui tik 7 min. teko gaudyti kamuolį po tolimo ne itin pavojingo smūgio. Lietuvos rinktinė atsakė gražia ataka, kurios metu kamuolys pasiekė visiškai laisvą V.Slivką, bet saugas galva kamuolį pasiuntė gerokai virš vartų.

0:00 min. Lietuvos rintinėje rungtynes pradeda šie žaidėjai: Ernestas Šetkus, Dominykas Barauskas, Benas Šatkus, Edgaras Utkus, Rolandas Baravykas, Vykintas Slivka, Linas Mėgėlaitis, Paulius Golubickas, Justas Lasickas, Arvydas Novikovas ir Augustinas Klimavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius