-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apvali sukaktis: Barselona mini dvidešimtąsias L.Messi atvykimo metines

Po vos skyrybomis nesibaigusios dramos galiausiai „Barcelona“ klube pasilikęs Lionelis Messi ketvirtadienį mini ypatingą sukaktį – sueina lygiai 20 metų nuo dienos, kai argentinietis atvyko į savo namais tapusį miestą.
Lionelis Messi – 20 metų Barselonoje
Lionelis Messi – 20 metų Barselonoje / „Scanpix“ nuotr.

Dabar 33-ejų futbolininkas į Kataloniją su šeima pirmąsyk atkeliavo 2000 m. rugsėjo 17-ąją, kai būsimajai žvaigždei tebuvo vos 13-ka.

Messi šeima turėjo artimųjų Katalonijoje ir sugebėjo suorganizuoti peržiūrą jaunajam futbolininkui „Barca“ klube.

Kaip buvo atskleista po daugelio metų, tuometinis komandos direktorius Charly Rexachas jau tada norėjo pasirašyti sutartį su jaunuoliu, bet „Barcelona“ valdyba nuo tokio sprendimo susilaikė – tuo metu Europoje dar nebuvo įprasta pasirašinėti sutartis su paaugliais iš užsienio.

Visgi L.Messi šeimos nariai nepasidavė ir gruodį įteikė „Barca“ vadovams ultimatumą – jei argentiniečiui nebus pasiūlytas kontraktas, 13-metis puolėjas bus siūlomas kitoms komandoms. Katalonai nusileido.

Popieriaus lapo po ranka neturėjęs Ch.Rexachas surašė kontrakto sąlygas ant popierinės servetėlės, o jau kitų metų vasarį L.Messi su šeima persikėlė gyventi į Barseloną.

Prisijungęs prie „La Masia“ jaunimo akademijos L.Messi ne iš karto įsiliejo į naują aplinką – paauglys iš Argentinos turėjo problemų ne tik dėl itin mažo savo ūgio, bet ir dėl bendravimo su bendraamžiais. Kai kurie jo tuometiniai komandos draugai net manė, kad L.Messi nemoka kalbėti.

Visgi galiausiai visi barjerai dingo – 2002-2003 m. sezone L.Messi buvo bene geriausios visų laikų „Barca“ jaunimo komandos, kurioje žaidė ir Cescas Fabregasas bei Gerardas Pique, lyderis, o 2003 m. lapkritį debiutavo ir pagrindinėje „Barca“ komandoje – tuo metu argentiniečiui buvo vos 16 metų ir 4 mėnesiai.

Jau 17 sezonų Katalonijos klube sužaidęs L.Messi laimėjo viską, kas įmanoma – tiek klubiniu, tiek individualiu lygmeniu.

Puolėjas net keturis kartus laimėjo UEFA Čempionų lyga, 10 sykių tapo Ispanijos čempionu, šešiskart į viršų kėlė Ispanijos Karaliaus taurę, triskart laimėjo FIFA pasaulio klubų čempionatą ir tiek pat sykių iškovojo UEFA Supertaurę.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

L.Messi taip pat šešis kartus buvo išrinktas geriausiu pasaulio futbolininku, tiek pat sykių laimėjo „Auksinį batelį“ ir šešis kartus buvo pripažintas geriausiu „La Liga“ sezono žaidėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius