-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 12 /23:58

Istorinis revanšas Čempionų lygoje įvyko: „Barcelona“ 4:0 nušlavė „Milan“ ir pateko į ketvirtfinalį

„Barcelona“ nebūtų „Barcelona“, jeigu neišsivaduotų iš sunkiausios situacijos gniaužtų. Ši ekipa pirmą kartą UEFA Čempionų lygos istorijoje pasiekė revanšą atsilikdama 0:2 ir palaužusi „Milan“ futbolininkus rezultatu 4:0 pateko į ketvirtfinalį. Kitame stadione tokį pat tikslą pasiekė Stambulo „Galatasaray“ komanda.
Pirmąjį įvartį mače pelnė Lionelis Messi
Pirmąjį įvartį mače pelnė Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Iki šiol nė viena komanda Čempionų lygos istorijoje nebuvo patekusi į kitą atkrintąmųjų varžybų etapą, kuomet pirmąjį mačą pralaimėjo 0:2. Antradienio vakarą istorija buvo perrašyta. 

Geriausia pasaulio ekipa ne vienerius metus vadinta, tačiau pastaruoju metu savo žaidimu gerbėjams nerimą kėlusi „Barcelona“, įrodė, kad apie jos eros pabaigą kalbėti dar anksti. 

„Camp Nou“ stadione šeimininkai diktavo savo sąlygas nuo pirmos iki paskutinės mačo minutės. Užduotis, tekusi katalonams, buvo labai sunki – mušti mažiausiai tris įvarčius į „Milan“ vartus ir nepraleisti nė vieno į savus. 

„Barcelona“ futbolininkai jautį už ragų griebė nieko nelaukdami. Jau 5-ąją minutę pasižymėjo geriausias pasaulio žaidėjas Lionelis Messi. Būtent jis, 40-ą minutę rezultatą padvigubino. Antrajame kėlinyje įtampos buvo dar daugiau, tačiau šeimininkai su tuo susidorojo ir į varžovų vartus pasiuntė dar du įvarčius. 55-ą minutę įvartį įmušė Davidas Villa, o paskutinį vinį į „Milan“ vartus jau per pridėtą laiką smeigė Jordi Alba. Pergalė 4:0 ir bilietas į ketvirtfinalį – „Barcelona“ rankose. 

Ketvirtfinalio burtai bus traukiami kovo 15 dieną Šveicarijoje. Aštuonios komandos burtų tvarka bus suskirstytos į keturias poras. Pirmieji ketvirtfinalio mačai bus žaidžiami balandžio 2-3 dienomis, o atsakomieji – 9-10 balandžio dienomis.

Sporto puslapis „Facebook“ tinkle. Junkitės, spauskite LIKE ir diskutuokite apie Čempionų lygos rungtynes.

„Barcelona“ 4 – 0 AC „Milan“
Pirmosios rungtynės baigėsi 0:2.

5' Lionel Messi [1 – 0]
40' [2 – 0] L. Messi
55' [3 – 0] D.Villa
90' [4 – 0] J. Alba

Statistika

  • „Barcelona“ – „Milan“ 4:0
  • Kamuolio kontrolė: 67 proc. – 33 proc.
  • Smūgiai(į vartų plotą): 14(7) – 10(2)
  • Pražangos: 6 – 19
  • Kampiniai: 6 – 3
  • Nuošalės: 2 – 5
  • Geltonos kortelės: 1 – 3

Kitame stadione saldžios pergalės vaisius nuraškė Stambulo ekipa, kuri palaužė vokiečius ir žengė į ketvirtfinalį. Dvikovos pabaigoje, kai rezultatas buvo lygus 2:2, šeimininkai rizikavo ir bandė pelnyti trečią įvartį, bet patys suklydo ir buvo nubausti. Pirmame šių ekipų mače Turkijoje buvo užfiksuotos lygiosios 1:1.

„Schalke“ 2 – 3 „Galatasaray“

Pirmosios rungtynės baigėsi 1:1.

17' Roman Neustadter [1 – 0]
37' [1 – 1] H. Altintop
42' [1 – 2] B. Yilmaz
63' [2 – 2] M. Bastos
90' [2 – 3] U. Bulut

Statistika

  • Kamuolio kontrolė: 60 proc. – 40 proc.
  • Smūgiai(į vartų plotą): 26(12) – 15(8)
  • Pražangos: 19 – 12
  • Kampiniai: 9 – 3
  • Nuošalės: 0 – 3
  • Geltonos kortelės: 2 – 1

Anksčiau vietas prestižiškiausio Senojo žemyno futbolo turnyro ketvirtfinalyje užsitikrino Madrido „Real“ (Ispanija), Dortmundo „Borussia“ (Vokietija), Turino „Juventus“ (Italija) bei „Paris St Germain“ (Prancūzija) klubai.

Paskutiniai du ketvirtfinalio dalyviai paaiškės po atsakomųjų susitikimų Vokietijoje bei Ispanijoje, kur atitinkamai Miuncheno „Bayern“ klubas priims Londono „Arsenal“ (Anglija) vienuolikę, o „Malaga“ komanda susitiks su „Porto“ (Portugalija) futbolininkais. Pirmosiose rungtynėse Anglijoje „Bayern“ klubas varžovus nugalėjo 3:1, o „Porto“ ekipa savo aikštėje laimėjo 1:0.

2012-2013 metų sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojas paaiškės gegužės 25 dieną Vemblio stadione Londone (Anglija).

Rungtynių eiga Barselonoje:

Antrasis kėlinys

90 min. ĮVARTIS!!! Paskutinis dūris į „Milan“vartus. Jordi Alba užtvirtino „Barcelona“ pergalę ir vainikavo patekimą į kitą Čempionų lygos etapą

80 min. Labai pavojingą progą turėjo Robinho, tačiau „Milan“ ekipai fortūna nesišypsojo. 

66 min. „Milan“ nebebuvo kur trauktis ir svečiai baltos vėliavos nekėlė. Jie rizikavo ir siekė žaisti atakuojantį futbolą. Kol kas jų progos vaisių nedavė.

​55 min. ĮVARTIS!!! Jį mušė Davidas Villa, gavęs puikų perdavimą ir techniškai pasiuntęs kamuolį į „Milan“ vartus.

53 min. Prabėgus septynioms minutėms antrajame kėlinyje „Milan“ neatidavė teritorinės persvaros, bet pažeisdami taisykles stabdė Lionelį Messi. Geltoną kortelę užsidirbo P. Mexesas.

Rungtynių akimirka Barselonoje
Rungtynių akimirka Barselonoje

Pirmasis kėlinys

40 min. ĮVARTIS!!! Neįmuši tu, įmuša tau. Lionelis Messi kaire koja iš labai panašios situacijos pasiuntė antrą įvartį į „Milan“ vartus. 2:0 priekyje „Barcelona“. 

38 min. Rezultatas lygus netapo... Kaip grubiai suklydo „Barcelona“ gynėjas ir kokios progos neišnaudojo vienas prieš vartininką atsidūręs M'Baye Niangas. Jo smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į virpstą. 

30 min. Žaidimo ritmas kiek sulėtėjo, „Barcelona“ rečiau ėmė grasinti varžovų vartams, o „Milan“ ėmė apdairiau valdyti kamuolį.

​20 min. „Milan“ žaidimą lydėjo viena klaida po kitos, vienas prarastas kamuolys po kito. Toks varžovų chaosas labai palankus „Barcelona“ ekipai...

Rungtynių akimirka Barselonoje
Rungtynių akimirka Barselonoje

16 min. „Camp Nou“ stadione – įtampos židiniai. Šeimininkai šturmavo varžovų baudos aikštelę ir kūrė vieną pavojingą ataką po kitos.

12 min. Dar viena „Barcelona“ proga neišnaudota. A.Iniesta iš maždaug 20 metrų siuntė stiprų smūgį, bet jis nuo vartininko rankų atsimušė į virsptą, o pakartotiniu smūgiu L.Messi rezultato nepadvigubino.

5 min. ĮVARTIS!!! Geležinę gynybos sieną pramušė geriausias pasaulio futbolininkas Lionelis Messi. Argentinietis išsivadavo iš varžovų gniaužtų ir fantastišku smūgiu kaire koja išvedė šeimininkus į priekį – 1:0.

1 min. „Barcelona“ rungtynes pradėjo kontroliuodama kamuolį, bet prie baudos aikštelės dar nepriartėjo.

Startinės sudėtys:

„Barcelona“: Victoras Valdesas, Danielis Alvesas, Gerardas Pique, Javieras Mascherano, Jordi Alba, Xavi, Sergio Busquets, Andresas Iniesta, Pedro, Lionelis Messi, Davidas Villa. 

„Milan“: Christianas Abbiati, Ignazio Abate, Philippe Mexes, Cristianas Zapata, Kevinas Constantas, Mathieu Flamini, Massimo Ambrosini, Riccardo Montolivo, M'Baye Niangas, Kevinas Prince-Boatengas, Stephanas El Shaarawy.

Rungtynių akimirka Barselonoje
Rungtynių akimirka Barselonoje

Mačo pradžioje į stadioną susirinkę sirgaliai tribūnas nudažė įspūdinga mozaika. Iš 90 tūkst. spalvotų lapų buvo sudėliota „Seneyera“ vadinama Katalonijos vėliava ir „Blaugrana“ spalvos bei šūkis „Som un Equip“ – „Kartu su komanda”.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius