Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentina – Lionelio Messi komanda

Ar be Lionelio Messi Argentina būtų žaidusi šiame čempionate? Veikiausiai, kad ne. Dabartinė „Albiceleste“ priklauso nuo „Barcelona“ ekipos lyderio labiau nei bet kada. Taip bus ir Rusijoje.
Argentinos futbolo rinktinė
Argentinos futbolo rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Klausimų Argentinos vyriausiojo trenerio Jorge Sampaoli galvoje daugiau nei atsakymų.

Gynėjas Javieras Mascherano vos neatsisveikino su komanda, Sergio Aguero ir Lucasą Biglia kamavo traumos, o Paulo Dybala iki paskutinės akimirkos nebuvo tikras, ar bus įtrauktas į komandą.

Turino „Juventus“ lyderis vis dėlto keliauja į Rusiją, o štai kitas Italijos „Serie A“ žibėjęs Argentinos puolėjas Mauro Icardo liko nieko nepešęs.

Rusijoje argentiniečiai pirmiausia norės reabilituotis. 2014-ųjų metų pasaulio čempionatas, 2015 metų „Copa America“, 2016-ųjų „Copa America Centenario“ – trys finalai iš eilės, kuriuos Lionelis Messi ir komanda pralaimėjo, tad šiemet pagrindinis tikslas yra išsklaidyti praeities demonus.

Į pirmenybes Argentina įšoko tik paskutinę akimirką, kai lemiamame mače pranoko Ekvadorą, o visus reikalus sutvarkė tris įvarčius įmušęs L.Messi.

Visgi po to sekęs triuškinantis pralaimėjimas 1:6 prieš Ispanijos rinktinę Argentinos futbolo sirgalius vėl privertė stvertis už galvų.

Treneris

58-erių J.Sampaoli komandos vairą perėmė 2017-ųjų birželį, kai pakeitė nesėkmingai komandai vadovavusį Edgardo Bauzą.

J.Sampaoli niekada nežaidė futbolo profesionaliai ir niekada tėvynėje nevadovavo aukščiausios lygos klubui, o į viršūnę kelią skynėsi Peru ir Čilėje. Sėkmingas darbas su „Universidad de Chile“ leido specialistui perimti Čilės rinktinės vairą 2012-aisiais.

2014-aisiais Čilė su J.Sampaoli pasiekė aštuntfinalį, bet 11m baudinių serijoje nusileido Brazilijai. Visgi po metų ČIlė pirmą kartą istorijoje tapo stipriausia Pietų Amerikos žemyne, laimėjusi „Copa America“ turnyrą namuose.

2016-aisiais treneris persikėlė į „Sevilla“ ir paragavo darbo Europoje, tačiau sulaukęs pasiūlymo stoti prie savo šalies rinktinės vairo nė kiek nedvejojo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jorge Sampaoli
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jorge Sampaoli

Vartininkai

Sergio Romero buvo aiškus Argentinos rinktinės pirmasis numeris, tačiau prieš pat čempionatą paaiškėjo, kad vartininkui prireiks operacijos ir jis liks už borto. Dabar treneriams teks rasti sprendimą ir veikiausiai vieta tarp virpstų priklausys Buenos Airių „River Plate“ atstovui Franco Armani.

Kitos opcijos – Nahuelis Guzmanas iš Meksikos „Tigres“ bei Wilfredo Caballero iš Londono „Chelsea“.

Gynėjai

„Manchester City“ gynėjas Nicolas Otamendi yra vienintelis gynėjas, kuris gali būti tikras, jog turės vietą startinėje sudėtyje. Šalia jo J.Sampaoli veikiausiai statys „Roma“ gynėją Federico Fazio. Savo vietą sudėtyje tikrai turėtų ir Marcosas Rojo („Man Utd“), bet pastaruoju metu jį kamavo traumos.

Saugai

Iki beviltiškos pralaimėjimo ispanams J.Sampaoli aikštės vidurį patikėdavo „Milan“ saugui Lucasui Biglia, bet pastaruoju metu futbolininkas buvo priverstas gydytis nugarą.

Ši aplinkybė vėl gerokai pakėlė 33-ejų veterano Javiero Mascherano akcijas. Savo vaidmenis dabartinėje komandoje taip pat veikiausiai turės ir Everas Benega ir Manuelis Lanzini.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Puolėjai

Viskas, kaip ir daugelį pastarųjų metų, bus L.Messi ir Angelio di Maria kojose. Į komandą taip pat įtrauktas Sergio Aguero, bet pastaruoju metu gydėsi kelio traumą.

Komandoje vėl yra ir Gonzalo Higuainas, tačiau pastarasis futbolininkas progas švaistė visuose trijuose anksčiau minėtuose finaluose.

Argentiniečiai nemažai tikėjosi ir iš Milano „Inter“ kapitono Mauro Icardi, bet J.Sampaoli paliko puolėją už borto, aiškindamas, kad jam reikia kuo įvairesnių žaidėjų.

Grupės rungtynės

Argentinos rinktinė gyvens Maskvoje ir D grupės kovas birželio 16-ąją pradės su Islandija. Vėliau teks kautis su Kroatija (06.21) bei Nigerija (06.26).

Argentinos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Nahuelis Guzmanas („Tigres UANL“, Meksika), Wilfredo Caballero (Londono „Chelsea“, Anglija), Franco Armani (Buenos Airių „River Plate“).

Gynėjai: Gabrielis Mercado („Sevilla“, Ispanija), Cristianas Ansaldi („Torino“, Italija), Nicolas Otamendi („Manchester City“, Anglija), Federico Fazio („Roma“, Italija), Marcosas Rojo („Manchester United“, Anglija), Nicolas Tagliafico (Amsterdamo „Ajax“, Nyderlandai), Marcosas Acuna (Lisabonos „Sporting“, Portugalija).

Saugai: Javieras Mascherano („Hebei China Fortune“, Kinija), Eduardo Salvio (Lisabonos „Benfica“, Portugalija), Lucas Biglia („Milan“, Italija), Giovani Lo Celso („Paris Saint Germain“, Prancūzija), Everas Banega („Sevilla“, Ispanija), Manuelis Lanzini (Londono „West Ham United“, Anglija), Maximiliano Meza (Aveljanedos „Independiente“), Angelis Di Maria („Paris Saint Germain“, Prancūzija), Cristianas Pavonas (Buenos Airių „Boca Juniors“).

Puolėjai: Paulo Dybala (Turino „Juventus“, Italija), Lionelis Messi („Barcelona“, Ispanija), Sergio Aguero („Manchester City“, Anglija), Gonzalo Higuainas (Turino „Juventus“, Italija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius