Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arminas Narbekovas tarp prizininkų nemato nei Brazilijos, nei Argentinos

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Arminas Narbekovas laidoje „Vieni vartai“ prognozavo, kad pasaulio futbolo čempionate medaliais pasipuoš Europos komandos.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vokietija, Ispanija, Portugalija – tokios yra A.Narbekovo favoritės planetos pirmenybėse, kurios birželio 14 dieną prasidės Rusijoje.

Portugalai prieš dvejus metus tapo Europos čempionais, bet A.Narbekovas labiau tiki vokiečiais ir ispanais.

„Šios dvi komandos rodo išskirtinį žaidimo braižą“, – savo finalininkus išsirinko Lietuvos legendinis futbolininkas per interviu 15min portalo naujai laidai „Vieni vartai“, skirtai futbolo čempionatui.

A.Narbekovo argumentai – trys Ispanijos rinktinės titulai 2008–2012 metais per dvejas Europos pirmenybes ir vieną pasaulio čempionatą.

Tuo tarpu Vokietija ne tik laimėjo planetos čempionų titulą 2014 metais Brazilijoje, bet pernai Rusijoje į kolekciją pridėjo ir Konfederacijų taurę.

Olimpiniam čempionui nė motais, kad Vokietija atakos smaigalyje neturi didelio pasirinkimo – veikiausiai pagrindiniu puolėju bus veteranas Mario Gomezas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mesutas Ozilas ir Mario Gomezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mesutas Ozilas ir Mario Gomezas

„Manau, kad tokio puolėjo pakanka, nes kitų pozicijų žaidėjai – saugai ir krašto gynėjai – daug atakuoja – tad su tokiu puolėju kaip tik galima pelnyti daug įvarčių, – dėstė A.Narbekovas. – Matėme, kad daug metų ispanai žaidė be tikro puolėjo, bet vis tiek atsirasdavo žaidėjų, kurie mušdavo įvarčius.“

Tarp čempionato favoričių dažnai minimos Brazilijos ir Argentinos komandos, bet A.Narbekovas Pietų Amerikos rinktinėmis šįsyk pernelyg nepasitiki.

„Brazilų negalima išmesti iš favoritų, bet jie dažnai suklumpa viename iš atkrintamųjų varžybų etapų – vis užlipa ant to paties grėblio. Mano nuomone, brazilų neturėtų būti trejete“, – sakė jis.

Argentinos sėkme A.Narbekovas netiki nepaisant simpatijų Lioneliui Messi. Šis argentinietis jam patinka kiek labiau už portugalą Cristiano Ronaldo.

„Simpatijų turiu Lioneliui Messi, bet abi žvaigždės metai po metų rodo išskirtinį futbolą, muša begalę įvarčių, beveik nebūna traumuotos – tai gal skonio reikalas, juk vienam labiau patinka vienoks filmas, kitam kitoks. Bet šiuo atveju, abu yra labai geri“, – kalbėjo buvęs žalgirietis.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Tačiau L.Messi didybės aikštėje gali pritrūkti.

„Argentina daug priklauso nuo L.Messi, – kalbėjo A.Narbekovas. – Bet aš manau, kad šiai komandai trūksta pagrindinių ašių kitose pozicijose – vartininko, gynėjų, saugų – ten Argentina neturi tokių žaidėjų, kaip kitos stipriausios rinktinės.“

Kalbėdamas apie nustebinti galinčias ekipas A.Narbekovas paminėjo Afrikos komandą: „Mane nustebino Egiptas, tapęs Afrikos čempionu. Jie turi tokį ypatingą žaidėją, kaip Mohamedas Salah – jis šiais metais tapo žvaigžde, kuri pakilo labai aukštai. Jei trauma, gauta Čempionų lygos finale, netrukdys jam, Egiptas parodys savo galią. Vis dėlto Afrikos čempionais tampama ne dėl vieno mačo, ten žaidžiama daug rungtynių.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mohamedas Salah
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mohamedas Salah

Nemanau, kad Rusijos rinktinė nustebins ar sublizgės.

1988 metais Seule su buvusios SSRS rinktine olimpinį auksą laimėjęs lietuvis mano, kad nuo birželio 14 d. iki liepos 15 dienos Rusijos miestuose vyksiantis čempionatas praeis sklandžiai ir gerai organizuotai, tačiau iki geros šventės šeimininkams trūks savo komandos rezultato.

„Tikiu, kad čempionatas bus aukšto lygio, nes matėme, kad rusai gali surengti aukščiausio lygio renginių. Tačiau nemanau, kad Rusijos rinktinė nustebins ar sublizgės, – dėstė 53 metų futbolo specialistas. – Keista, bet iš tokio potencialo futbolo mėgėjų ir profesionalų jie nesukuria nieko ypatingo.“

VIDEO: „Vieni vartai“: pasaulio čempionato favoritai, šeimininkė Rusija ir mafijos įspėjimas atvykstantiems

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius