-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 17 /2015 03 18

„Arsenal“ iškrito iš Čempionų lygos, „Atletico“ įveikė „Bayer“ po 11 metrų baudinių

UEFA Čempionų lygoje antradienį tęsėsi atkrintamųjų varžybų aštuntfinalio etapo atsakomosios rungtynės. Ispanijos čempionas Madrido „Atletico“ atsirevanšavo Lėverkuzeno „Bayer“ ekipai už pralaimėjimą, tačiau nugalėtoją lėmė 11 metrų baudinių seriją, kurioje tikslesni buvo ispanai. Dviejų įvarčių deficitą po pirmo mačo turėjusi Londono „Arsenal“ ekipa Monake neišsigelbėjo – 2:0 įveikė „Monaco“, tačiau iš tolesnės kovos pasitraukė.
Olivier Giroud
Olivier Giroud / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Tiek „Arsenal“, tiek „Atletico“ komandos buvo laikomos savo porų favoritėmis, tačiau pralaimėjo pirmąsias rungtynes. Tiesa, anglai žaidė namuose ir pralaimėjo net 1:3, o „Atletico“ svečiuose nusileido tik 0:1. Kaip ir buvo galima tikėtis, Londono ekipa neišsigelbėjo.

Po sėkmingų pastarųjų savaičių Anglijoje „Arsenal“ futbolininkai į Monaką vyko pakilios nuotaikos ir nuo rungtynių pradžios užgulė „Monaco“ vartus. Vis dėlto, progos buvo švaistomos kaip ir pirmajame susitikime, o labiausiai tuo pasižymėjo Olivier Giroud.

VIDEO: AS Monaco vs Arsenal 0-2 All Goals and Match Highlights 17.03.2015

Prancūzas puolėjas žaidė tikrai gerai, tačiau niekaip nesugebėjo įmušti. 36 min. O.Giroud įmušė, tačiau įvartis buvo labiau sėkmės, o ne meistriškumo pasekmė, kai po pirmojo smūgios vartininko atmuštas kamuolys atsitrenkė į puolėją, jis turėjo laiko sustoti ir pasižiūrėti, kur smūgiuoti, kad nepataikytų į du vartuose jau atsidūrusius varžovų gynėjus.

„Arsenal“ žaidėjai atliko 16 smūgių link vartų (7 į vartų plotą), kamuolį valdė daugiau nei 60 proc. laiko, tačiau nerealizavo savo progų. Theo Walcottas pataikė į virpstą, tačiau 79 min. vilties suteikė puikus Aarono Ramsey įvartis. Vis dėlto, geriausią gynybą Čempionų lygos grupių varžybose demonstravusi „Monaco“ atsilaikė ir pateko į ketvirtfinalį.

Rungtynėse Ispanijos sostinėje „Atletico“ irgi griebė jautį už ragų nuo pat mačo pradžios, tačiau itin didelio pavojaus poziciniu žaidimu nesukūrė. Vis dėlto, ispanai turėjo daug galimybių standartinėms situacijoms (kėlė 11 kampinių), o kiekvienas toks epizodas būdavo pavojingas.

27 min. įvartį įmušė Mario Suarezas, kai po baudos smūgio pirmasis pribėgo prie atšokusio kamuolio, o jo smūgiuotas kamuolys rikošetu lietė gynėją ir taip suklaidino vartininką.

Įmušę įvartį „Atletico“ futbolininkai itin neskubėjo – gera gynyba ir po jos einančios staigios atakos yra ekipos arkliukas. Vis dėlto, „Bayer“ labai pavojingų progų nesukūrė, tačiau ispanams taip pat neleido rengti mėgstamų kontratakų.

VIDEO: Atletico Madrid vs Bayer Leverkusen 4-2 All Goals/Highlights 2015 High Quality HD

Nors pavojingų išpuolių buvo, tačiau nė viena komanda nesukūrė epizodo, pokurio reikėtų ypač gailėtis neįmušus. Pratęsimo metu irgi ypatingų gaisrų nebuvo, tad futbolininkai stojo mušti 11 metrų baudinius.

Raulis Garcia šovė virš vartų, tačiau Hakanas Calhanoglu spyrė iš viso nevykusiai – pažeme ir per pat vidurį. Vartininkui tai buvo lngvas grobis. Antoine'as Griezmannas ir Simonas Rolfesas komandos draugams parodė, kaip reikia mušti ir rezultatas buvo 1:1.

Vienintelio įvarčio iš žaidimo autorius Mario Suarezas atliko kone identišką A.Griezmannui smūgį ir įmušė, o „Bayer“ vidurio gynėjas Omeras Toprakas spyrė per aukštai – 2:1. Vokietis Berndas Leno trečio smūgio metu atspėjo, kur muš Koke, ir atmušė kamuolį, o Gonzalo Castro galingas šūvis rezultatą išlygino – 2:2.

Fernando Torresqw stojo mušti lemiamo smūgio ir, nors B.Leno kryptį atspėjo, tačiau atmušti kamuolio neturėjo šansų. Vienas labiausiai patyrusių „Bayer“ žaidėjų Stefanas Kiesslingas paskutinį smūgį taip pat kalė į dangaus vartus ir palaidojo savo ekipą.

„Atletico“ – „Bayer“ 1:0 (1:0)

3:2 Fernando Torreso smūgio kryptį B.Leno irgi atspėjo, bet neatmušė, o Stefanas Kiesslingas spyrė galingai, bet per aukštai, kamuolys nuskriejo į tribūnas.

2:2 Berndas Leno atspėjo Koke smūgio kryptį ir kamuolį atmušė, o Gonzalo Castro galingai smeigė kamuolį į kairįjį kampą.

2:1 Mario Suarezas smūgiavo taikliai į dešinę, o vidurio gynėjas Omeras Toprakas lėtai įsibėgėjo ir šovė virš vartų.

1:1 Antoine'as Griezmannas pataikė į devyniukę. Simonas Rolfesas pasekė prancūzo pavyzdžiu.

0:0 Raulis Garcia šovė gerokai virš vartų. Hakanas Calhanoglu spyrė pažeme tiesiai per vidurį – vartininkui lengvas kąsnelis.

120 min. Teisėjo švilpukas nuskambėjo – komandos muš baudinius.

116 min. F.Torreso smūgis galva problemų B.Leno nesukėlė.

113 min. Pavojingą ispanų išpuolį pražanga sustabdė K.Papadopoulos, tačiau baudos smūgio Koke nepavyko atlikti tinkamai.

111 min. S.Rolfesas atliko puikų tolimą smūgį, tačiau kamuolys skriejo šiek tiek netaikliai.

110 min. Puiki šeimininkų ataka baigėsi labai pavojingu R.Garcia smūgiu, tačiau vartininkas atmušė kamuolį.

106 min. Kairiajame atakos flange kamuolį gavęs F.Torresas buvo bekuriantis pavojingą progą, tačiau užfiksuota nuošalė. 

100 min. Pratęsimo metu komandos dideliu aktyvumu nepasižymėjo. A.Griezmannas gavo perdavimą baudos aikštelėje, tačiau gynėjai kamuolį atėmė.

95 min. Pirmas kelias pratęsimo minutes aštriau žaidė „Bayer“. S.Kiesslingas atliko smūgį į vartus, tačiau jis buvo nevykęs.

90 min. Teisėjas komandoms skyrė dar 4 minutes žaidimo laiko.

84 min. F.Torresas pakeitė M.Mandžukičių.

80 min. Puikiai sužaidė B.Leno, atrėmęs A.Turano smūgį.

75 min. Puikią progą sukūrė A.Griezmannas, prasiveržęs kairiajame krašte ir atlikęs pavojingą perdavimą į baudos aikštelę. Dar kartą vokiečių gynyboje puikiai sužaidė Wendellis.

71 min. Koke pavojingai atliko baudos smūgį, tačiau kamuolys skriejo vos pro šalį.

69 min. „Bayer“ treneris nusprendė pakeisti puolėją. Vietoj J.Drmičiaus į aikštę žengė S.Kieslingas.

65 min. Ispanijos klubas kėlė jau aštuntąjį savo kampinį.

60 min. Žaidimas buvo itin gražus akiai – kamuolys nuo vieno vartininko iki kito atsidurdavo per labai trumpą laiką, nors itin pavojingų progų ir nebuvo sukurta. 

48 min. Antrasis kėlinys prasidėjo aktyviai, o pirmąją pavojingą progą sukūrė šeimininkai. „Bayer“ gynėjai jau baudos aikštelėje išmušė kamuolį iš po A.Griezmanno kojų.

45 min. Labai pavojinga „Bayer“ ataka. Kairėje perdavimą gavęs Wendellis pažeme atliko perdavimą į vartininko aikštelę, tačiau J.Oblakas sureagavo laiku.

40 min. Ispanijos čempionai ir toliau rengė atakas. M.Suarezas pavojingai smūgiavo iš toli, ekipa kėlė tris kampinius. Po vieno jų progą turėjo, tačiau virš vartų galva mušė Miranda.

31 min. Puikus A.Turano perdavimas išvedė M.Mandžukičių vienas prieš vieną su vartininku, tačiau paskutinę akimirką Wendellis iš už nugaros slysdamas išmušė kamuolį.

28 min. ĮVARTIS! MARIO SUAREZAS buvo pirmasis prie kamuolio, kuris atšoko po baudos smūgio. Saugo smūgiuotas kamuolys rikošetu atsimušė nuo gynėjo ir suklaidino vartų sargą.

26 min. E.Spahičius už pražangą gavo pirmąją mačo geltoną kortelę. 

23 min. Traumą patyrė pagrindinis Ispanijos čempionų vartininkas Miguelis Angelis Moya. Jį pakeitė Janas Oblakas.

17 min. Heung-Min Sonas atliko pavojingą smūgį po „Atletico“ vartininko iškumščiuoto kamuolio, tačiau ispanų gynėjai ir vėl buvo vietose.

16 min. Koke mušė baudos smūgį, tačiau gana lėtas ir lengvas smūgis buvo lengvas kąsnelis B.Leno.

10 min. K.Bellarabi atliko gana pavojingą smūgį nuo baudos aikštelės prieigų, tačiau ispanų gynėjai kamuolį atmušė.

6 min. Du iš eilės Koke kelti kampiniai didesnio pavojaus „Bayer“ vartams nesukėlė.


„Monaco“ – „Arsenal“ 0:2 (0:1)

90+5 min. Viskas. „Arsenal“ palieka Čempionų lygą jau po aštuntfinalio.

90+3 min. K.Gibbso ir S.Cazorla skersuoti kamuoliai nepasiekė komandos draugų baudos aikštelėje.

90 min. Teisėjas pridėjo 5 minutes.

85 min. Pagal smūgius į vartus „Arsenal“ priekyje 14:3.

83 min. Progas toliau barstė O.Giroud, kurio galingai galva smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į vartininką. D.Subašičius sužaidė nuostabiai.

79 min. ĮVARTIS! AARONAS RAMSEY į aikštę žengė tik prieš 15 min. ir jau įmušė įvartį.

78 min. Tik aikštėje pasirodęs T.Walcottas sudrebino vartų virpstą.

72 min. Įdomus A.Wengero sprendimas – D.Welbeckas pakeistas T.Walcottu. Pastarasis į žaidimą turėtų įnešti greičio ir pločio, o D.Welbeckas per daug mače nežibėjo.

64 min. Pavojingai smūgiavo, tačiau į vartus nepataikė M.Ozilas.

59 min. Sužaidus kone valandą „Arsenal“ persvara pagal kamuolio kontrolę nesumažėjo – 61:39. Dar nė vienas šeimininkų smūgis nepasiekė vartų, o svečiai į plotą pataikė penkis sykius.

53 min. M.Ozilas atliko puikų baudos smūgį, tačiau D.Subašičius paskutinę akimirką nėrė ir atmušė kamuolį.

51 min. Prasidėjus antram kėliniui svečiai toliau atakavo, o G.Kondogbia užsidirbo geltoną kortelę.

45+1 min. Auksinė O.Giroud proga! Prancūzas iššvaistė dar vieną šansą, atlikdamas galingą smūgį į vartų vidurį, kur stovėjo vartininkas.

42 min. Geltoną kortelę gavo A.Sanchezas.

38 min. Iškart po įvarčio Danny Welbeckas taip pat turėjo puikią progą, bet kamuolys įstrigo tarp gynėjų.

36 min. ĮVARTIS! OLIVIER GIROUD pataikė į vartininką, kuris kamuolį atmušė, tačiau prancūzas pirmasis vėl prišoko prie kamuolio ir vis dėlto įmušė į vartus.

28 min. Sužaidus beveik pusvalandį „Arsenal“ kamuolio kontrolė siekė 60 proc., tačiau šeimininkų gynėjai gerai tvarkėsi su varžovų perdavimais į baudos aikštelę.

21 min. O.Giroud gavo kamuolį baudos aikštelėje, tačiau „Monaco“ gynėjai blokavo smūgį.

19 min. Dar viena „Arsenal“ proga! Alexisui Sanchezui ore skriejęs kamuolys puikiai užkibo ant pėdos, tačiau gynėjai atmušė pavojingą smūgį.

14 min. Koks šansas! Pirmose rungtynėse visą maišą progų išbarstęs O.Giroud po puikaus komandos draugo perdavimo smūgiavo galva visai šalia vartų.

9 min. Po „Arsenal“ pražangos šeimininkai turėjo teisę baudos smūgiui, tačiau J.Moutinho muštas kamuolys atsidūrė vartininko rankose.

5 min. O.Giroud rungtynes pradėjo užsivedęs, tačiau prasižengė puolime, o kitame epizode pateko į nuošalę.


Startinės sudėtys:

„Atletico“: Moya, Juanfranas, Giménezas, Miranda, Jesus Gamezas, Mario Suárezas, Koke, Cani, A.Turanas, A.Griezmannas, M.Mandžukičius.
„Bayer“: B.Leno, R.Hilbertas, O.Toprakas, E.Spahičius, Wendellis, G.Castro, L.Benderis, K.Bellarabi, H.Sonas, H.Calhanoglu, J.Drmičius.

„Monaco“: D.Subašičius, Fabinho, Wallace'as, A.Abdennouras, L.Kurzawa, J.Toulalanas, J.Moutinho, J.Kondogbia, N.Diraras, A.Martialas, D.Berbatovas. 
„Arsenal“: D.Ospina, H.Bellerin, P.Mertesackeris, L.Koscielny, N.Monrealis, F.Coquelinas, S.Cazorla, D.Welbeckas, M.Ozilas, Alexis, O.Giroud.


Madrido „Atletico“ – Lėverkuzeno „Bayer“ (pirmą mačą 1:0 laimėjo „Bayer“)

Vokietijos klubui pirmose rungtynėse pavyko primesti savo žaidimą Ispanijos čempionams ir iškovoti pergalę. „Bayer“ kamuolio kontrolę laimėjo 59:41, atliko daugiau ir kur kas pavojingesnių smūgiu. Galiausiai 75 min. iš aikštės buvo išvarytas Tiago, tad po rungtynių „Atletico“ džiaugėsi, kad nepralaimėjo didesniu skirtumu.

Rungtynėse Ispanijoje šeimininkams be Tiago nepadės ir geltonų kortelių limitą viršijęs Diego Godinas, tad pagrindinė „Atletico“ vidurio gynėjų pora bus išardytas. Tuo tarpu vokiečių gretose jau galės žaisti po traumos pagijęs vidurio gynėjas Omeras Toprakas, kurio sugrįžimas tikrai sustiprins ekipą.

Pet keturis pastaruosius mačus „Atletico“ įmušė vos vieną įvartį ir nelaimėjo nė sykio. Po pralaimėjo „Bayer“ sekė trys iš eilės lygiosios Ispanijos „Primeroje“. Tuo tarpu vokiečiai yra kur kas geresnėje formoje – penkios pergalės iš eilės (įskaitant „Atletico“) nepraleidžiant nė vieno įvarčio.

„Scanpix“ nuotr./„Bayer“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./„Bayer“ futbolininkai

„Monaco“ – Londono „Arsenal“ (pirmą mačą 3:1 laimėjo „Monaco“)

Monako klubas pateikė vieną didžiausių staigmenų grupių varžybose ir pratęsė sėkmę pirmojoje dvikovoje su „Arsenal“. Svečiai Anglijoje jautėsi lyg būtų aikštės šeimininkai, įmušė tris įvarčius ir šventė neeilinę pergalę. Per šešerias grupių etapo rungtynės „Monaco“ buvę įmušęs tik keturis įvarčius, tačiau „Arsenal“ ekipai atseikėjo net tris. O įmušti jiems bus nelengva – grupėje „Monaco“ praleido vos kartą.

„Arsenal“ klubas po pralaimėjimo šiandieniniam oponentui iškovojo keturias iš eilės pergales Anglijoje, viena kurių buvo prieš „Manchester United“. Komanda atrodo atgaunanti pasitikėjimą savo jėgomis ir puikią sportinę formą. „Monaco“ laimėjo pastaruosius du susitikimus, tačiau prieš juo 0:2 nusileido PSG.

Monako ekipa turi rimtų problemų. Jeremy Toulalanas, Geoffrey Kondogbia ir Yannickas Ferreira-Carrasco (du pastarieji įmušė į „Arsenal“ vartus) yra patyrę traumas ir neaišku, ar galės žaisti rungtynėse. Mačo šeimininkai daro viską, kad pastatytų futbolininkus ant kojų. Iš svarbesnių žaidėjų „Arsenal“ versis be Mathieu Debuchy, Alexo Oxlade'o Chamberlaino ir Mikelio Artetos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius