Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjanti grandų dvikova: „Manchester United“ – „Liverpool“

Šeštadienio vakarą Anglijos „Premier“ lygos turą papuoš šiaurės vakarų Anglijos derbis – jame susitiks „Manchester United“ ir „Liverpool“ komandos.
Luisas Suarezas
Luisas Suarezas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiandien ginklus surems dvi ekipos, turinčios nuostabią konkurencijos istoriją. Komandos, kurios dar prieš kelius metus konkuravo dėl čempionų titulo, tačiau vis dar aršiai nusiteikusios ir žengia motyvuotos, kovojant dėl pergalės šiame mače.

Turnyras: „Premier“ lyga
Teisėjas: Howardas Webbas
Stadionas: „Old Trafford“
Data: 2013 m. sausio 13, 18:00 val.

„Manchester United“

Šis sezonas „raudoniesiems velniams“ klojasi kaip „peiliu per sviestą“. „Premier“ lygoje jie žengia pirmoje pozicijoje, kur turi 52 taškus ir jau septyniais lenkia kaimynus „Manchester City“ klubą.

Europoje šį sezoną „Manchester United“ nepadarė klaidos, kuri praeitais metais lėmė jų iškritimą – jie grupėje užėmė pirmą vietą ir aštuntfinalyje jų lauks kiek sunkesnis barjeras iš Ispanijos, Madrido „Real“ klubas.

Anglijos taurių turnyruose Mančesterio ekipa iškrito anksti „Capital One“ taurėje, tačiau prestižiniame FA taurės turnyre yra užstrigę 3 etape, kur turės sužaisti atsakomąsias rungtynes su Londono „West Ham“ komanda.

Rezultatyviausias „Manchester United“ futbolininkas šiame sezone yra Robinas van Persie, kuris yra pelnęs 16 įvarčių ir yra rezultatyviausių lygos žaidėjų pirmoje vietoje.

Rungtynėms prieš „Liverpool“ nebus pasiruošęs tik Wayne‘as Rooney, turintis problemų jau dvi savaites. Visgi, dar neaišku ar žais, jau kelis mėnesius be futbolo praleidęs“ Philas Jonesas.

Alexo Fergusono komentaras: „Čia susitiks du sėkmingiausi klubai šalies istorijoje. Be abejonės, prieš jį visada surandama tema, kurią bando gvildenti žurnalistai. Čia manau, kad laikas pamiršti Luiso Suarezo sagą, nes viskas yra praeityje ir tiesiog turime galvoti apie rungtynes.“

Paskutinios penkios „Manchester United“ rungtynės:

„West Ham“ 2 – 2 „Manchester United“
„Wigan“ 0 – 4 „Manchester United“
„Manchester United“ 2 – 0 „West Browmich“
„Manchester United“ 4 – 3 „Newcastle“
„Swansea“ 1 – 1 „Manchester United“

Prognozuojama startinė „Manchester United“ sudėtis:

De Gea
Rafael – Evans – Vidič – Evra;
Carrick – Cleverley;
Kagawa;
Valencia – Van Persie – Young.

„Liverpool“

Šį sezoną „Liverpool“ pasitiko jau su nauju treneriu – ambicinguoju Brendanu Rodgersu, kuris bando ekipą sugrąžinti į Anglijos geriausiųjų ketvertą. Tačiau, suprantama, tai nėra pati lengviausia užduotis.

„Premier“ lygoje „raudonieji“ žengia aštuntoje pozicijoje, nuo 4 vietoje esančių Londono „Tottenham“ atsilikdami devyniais taškais. Sezonui kirtus pusiaukelę, Mersisaido klubas chronologiškai yra surinkęs aštuonias pergales, septynias lygiąsias ir šešis pralaimėjimus.

UEFA Europos lygoje „Liverpool“ išsikapstė iš grupės varžybų, tačiau didelis išbandymas jų laukia šešlioliktfinalyje, kur susigrums su Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda.

Vietiniame fronte „raudonieji“ išliko vienoje taurėje – „Capital One Cup“ turnyre kovas pabaigę anksti, trečiajame FA taurės etape jie susitvarkė su „Mansfield“ komanda 2:1, ir laukia savo varžovų ketvirtajam etapui.

Šį sezoną „Liverpool“ gretose rezultatyviausias yra Luisas Suarezas, surinkęs 15 įvarčių ir vejasi pirmoje pozicijoje esantį R.Van Persie, turintį vienu įvarčiu daugiau.

Šiandienos mače jie neturės traumuotų Jose Enrique ir Martino Kelly. Rungtynėse veikiausiai nepasirodys ir Fabio Borini, atsigaunantis po sunkios traumos.

Transferų lange, klubas kol kas yra pasyvus, tačiau pasirinko vieną stambų pirkinį - komandą papildė „Chelsea“ komandai nereikalingas Danielis Sturridge'as.

Brendano Rodgerso komentaras: „Tai bus dvikova tarp dviejų didžiausių klubų pasaulyje, ne tik Britanijoje. Klubai, kurie užkariavo pasaulį. Viską padaro turima istorija. Gerbiu „Manchester United“, žinoma, kad mes jiems toli gražu neprilygstame, tačiau tokiuose mačuose viskas yra įmanoma ir mes kovosime dėl pergalės.“

Paskutinės penkios „Liverpool“ rungtynės:

„Mansfield“ 1 – 2 „Liverpool“
„Liverpool“ 3 – 0 „Sunderland“
„Queens Park Rangers“ 0 – 3 „Liverpool“
„Stoke“ 3 – 1 „Liverpool“
„Liverpool“ 4 – 0 „Fulham“

Prognozuojama startinė „Liverpool“ sudėtis:

Reina
Johnson – Agger – Skrtel – Wisdom;
Lucas – Gerrard;
Shelvey
Sterling – Suarez – Downing;


Įdomus faktai:

- Šį sezoną „Liverpool“ atliko 412 smūgį į vartus, palyginus su „Manchester United“ 333 smūgiais. Visgi, pastarieji yra įmušę 20 įvarčių daugiau.

- „Manchester United“ yra vienintelė „Premier“ lygos komanda, nepraradusi taškų namuose, pirmaudama.

- Jeigu Tomas Cleverley šiandien žais, jis sužais 50-ąsiais „Premier“ lygos rungtynes.

- Stevenas Gerrardas atliko 8 rezultatyvius perdavimus šį sezoną – tik vienu mažiau nei per visą praeitą sezoną.

- Luisas Suarezas yra įmušęs ankščiausią (1 min. 7 sek.) ir vėliausią (91 min. 33 sek.) komandos įvartį šiame sezone.

Tarpusavio rungtynių statistika:

„Manchester United“ pergalės: 62
Lygiosios: 51
„Liverpool“ pergalės: 53.

HalfTime.Lt verdiktas:

Futbolo mylėtojai šiandien turėtų sulaukti tikro deserto, kadangi susitiks du ambicingi Anglijos klubai, kurių fanų priešprieša yra viena didžiausių šalyje. Tačiau, žvelgiant į pačias rungtynes, jų tikrai galėtume laukti rezultatyvių.

Pastaruosiuose penkiuose komandų mačuose, mes sulaukėme 15 įvarčių. Neabejotina, kad ekipos norės laimėti prieš vadinamuosius „rivalsus“, kadangi tai yra principinis mačas, tad galime tikėtis atviro ir atakuojančio futbolo.

Futbolo žiūrovams turėtų būti įdomi ir tai, kaip komandos sustabdys du pavojingiausius priešininkų žaidėjus – tai yra L.Suarezas ir R.Van Persie, kurie yra rezultatyviausi lygos futbolininkai.

Visgi, rungtynių favoritai yra „Manchester United“, ir būtų sunku tikėtis jų suklupimo namuose, kai jie rodo labai gerą atakuojantį žaidimą ir gerą formą.

HalfTime.Lt prognozė: „Manchester United“ 2 – 1 „Liverpool“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius