-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimiausi Lietuvos futbolo A lygos lyderio persekiotojai tarpusavio dvikovą baigė lygiosiomis

Konkurentai kovoje dėl medalių pirmą kartą šiame sezone išsiskyrė taikiai. „SMScredit.lt A lygos“ XXVI-ojo turo rungtynėse savų žiūrovų palaikomi „Trakai“ nesugebėjo pralaužti patikimos Pakruojo „Kruojos“ gynybos, dvikova pasibaigė be įvarčių 0:0. Po šios akistatos abi ekipas skiria vos vienas taškas, savo ruožtu, į priekį pabėgęs Vilniaus „Žalgiris“ prieš artimiausią varžovą turi susikrovęs keturiolikos taškų persvarą.
„Kruojos“ legionerius  Youbou Dilane'as Thome‘as
„Kruojos“ legionerius Youbou Dilane'as Thome‘as / Sauliaus Čirbos nuotr.

Jau 2-ąją minutę puikią progą išvesti savo komandą į priekį turėjo Dzmitrijus Koubas. Po perdavimo iš kairiojo krašto baltarusis aplenkė savo varžovus ir pavojingai smūgiavo visai šalia vartų. Netrukus kitoje aikštės pusėje stipriai, bet netiksliai smūgį atliko „Kruojos“ saugas Darius Jankauskas.

Teritorinė persvara gana akivaizdžiai priklausė „Trakų“ futbolininkams, savo aikštės pusėje kurį laiką buvo susispietę visi svečių ekipos žaidėjai. 11-ąją minutę kontratakos metu Ričardas Beniušis smūgiavo iš arti, tačiau puolėjo bandymas buvo nevykęs ir Paulius Grybauskas sugavo kamuolį be didesnio vargo.

22-ąją minutę Robertas Vėževičius pasinaudojo ne visai užtikrintu šeimininkų vartininko ir gynėjo žaidimu, bet sulaukęs palankios progos smūgiavo vienu lietimu šalia vartų.

80-ąją minutę vėl savo komandą išgelbėjo P.Grybauskas, nukreipęs į kampinį Nerijaus Mačiulio smūgiuotą kamuolį.

Kėlinio viduryje „Trakai“ suaktyvėjo, dešiniajame krašte varžovus vertė iš peties plušėti greitasis Ronaldas Solominas. Būtent šio saugo smūgis galva privertė Martyną Matuzą pademonstruoti savo meistriškumą. Netrukus „Kruojos“ vartininkas buvo priverstas dar kartą įsitraukti į žaidimą atmušdamas pavojingą varžovo smūgį.

Po pertraukos abi komandos kurį laiką nesukūrė pavojingų epizodų, gynėjai ir saugai savo darbą atliko patikimai. Visgi svečiai blykstelėjo 62-ąją minutę – Ričardas Beniušis puikiai praleido kamuolį Aivarui Bagočiui, kuris įsiveržė į baudos aikštelę bei smūgiavo į vartų plotą, tačiau patikimai sužaidęs P.Grybauskas išsaugojo lygų rezultatą.

Netrukus vėl blykstelėjo žaibas, ir šį kartą jis buvo įsikūnijęs į Vytautą Lukšą. Įspūdingai senosios sostinės riterio smūgiuotas kamuolys sudrebino vartų konstrukciją, po šio epizodo „Trakų“ futbolininkai buvo tarsi įgavę antrą kvėpavimą, bet per tą atkarpą daugiau pavojingų progų nesukūrė.

80-ąją minutę vėl savo komandą išgelbėjo P.Grybauskas, nukreipęs į kampinį Nerijaus Mačiulio smūgiuotą kamuolį. Tiek „Kruojos“ saugo smūgis vienu lietimu, tiek šeimininkų vartininko žaidimas tame epizode buvo verti aukščiausių balų.

Paskutinis gaisras prie svečių vartų kilo 85-ąją minutę, kai Tadas Labukas įsiveržė į baudos aikštelę ir suklaidino vartininką. Puolėjas kiek perlaikė kamuolį šalia vartų, o nuo jo perdavimo „Kruojos“ gynėjai apsigynė.   

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus MFD „Žalgiris“ 26 18 7 1 64:10 61
2. Trakų „Trakai“ 26 13 8 5 46:23 47
3. Pakruojo „Kruoja“ 26 13 7 6 48:24 46
4. Marijampolės „Sūduva“ 26 11 8 7 45:28 41
5. Klaipėdos „Atlantas“ 25 10 7 8 52:30 37
6. Panevėžio „Ekranas“ 25 9 8 8 36:31 35
7. Gargždų „Banga“ 25 8 5 12 22:27 29
8. „Klaipėdos granitas“ 26 7 8 11 31:43 29
9. Šiaulių „Šiauliai“ 25 7 2 16 32:45 23
10.Alytaus „Dainava“ 26 1 2 23 9:123 5

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas – 12 įvarčių – Niko Tokičius („Šiauliai“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius