-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Novikovas apie rinktinės atgimimą: „Mes kaifuojame nuo to, ką darome“

Klubinėse varžybose nė vienos minutės šį sezoną nesužaidęs Arvydas Novikovas Lietuvos rinktinėje, neabejotinai, yra vienas svarbiausių Edgaro Jankausko ginklų. Šis ginklas antradienio vakarą  iššovė – A.Novikovas realizavo 11 metrų baudinį ir padvigubino Lietuvos rinktinės persvarą bei papildė nacionalinėje komandoje įmuštų įvarčių skaičių iki keturių.
Arvydas Novikovas
Arvydas Novikovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prieš mušdamas baudinį, Arvydas turėjo išlaukti arbitro leidimo, kuris delsė dėl susistumdymo visai kitoje aikštės vietoje.

„Tiesą sakant, pagalvojau apie tai, kad ta pauzė gali mane išderinti. Tada sau pasakiau, kad įmušiu ir viskas. Žinojau, kur turiu mušti, ir mušiau (šypsosi)“, – portalui futbolas.lt po rungtynių sakė A.Novikovas.

– Arvydai, pirmajame kėlinyje jūsų žaidime netrūko broko, netrūko netikslių perdavimų. Kaip galvojate, su kuo tai susiję?

– Man asmeniškai pirmasis kėlinys buvo labai sunkus. Mūsų tokia grupė, kad su visais, išskyrus Maltą, turime žaisti nuo gynybos. Tikrai reikėjo laiko, kad įsivažiuotumėm. Mes nei vieneriose rungtynėse iki šiol neturėjome tiek kamuolio. Po pertraukos buvo žymiai lengviau.

– Ir kaip tas žaidimas su kamuoliu?

– Visai nieko. Mes žinojome, kad jų priekinė linija tikrai nebloga, tad jei duosime jiems žaisti futbolą, jie ir žais. Turėjome tikslą neutralizuoti jų kelis vedančius žaidėjus ir, manyčiau, kad mums visai neblogai pasisekė tai padaryti.

– Kaip viduje jautėtės, kai laikas bėgo, o įvarčio nebuvo?

– Septyniasdešimtą minutę situacija jau vertė mus skubėti, tačiau mes, net ir labai norėdami laimėti, neskubėjome. Tiesiog laukėme savojo šanso, nes žinojome, kad įmušime.

– Lietuva turnyro lentelėje – antra. Prieš atrankos ciklo pradžią įsivaizdavote, kad po trejų rungtynių būsite iškart po Anglijos?

– Juk galėjo būti dar geriau. Dabar mes galėjome turėti jau devynis taškus. Kai pagalvoji apie tai, apmaudu. Kita vertus, rezultatai ateis su laiku. Esame nauja komanda su nauju treneriu ir einame teisingu keliu. Mes kaifuojame nuo to, ką darome. Mes žinome planą A. Taip pat žinome planą B. Todėl visi yra patenkinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius