Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydas Novikovas karjerą tęs Vokietijos antrojoje Bundeslygoje

Praėjusiais metais antrojoje Vokietijos Bundeslygoje 15-ąją vietą užėmęs Aujė „Erzgebirge“ futbolo klubas pranešė, kad įsigijo 22 metų Edinburgo „Hearts“ klubui priklausiusį Lietuvos rinktinės atakuojančio saugo ir krašto puolėjo pozicijose rungtyniaujantį Arvydą Novikovą.
Arvydas Novikovas (dešinėje)
Arvydas Novikovas (dešinėje) / fc-erzgebirge.de nuotr.

„Labai puiku, kad sugebėjome įsigyti tokį jauną ir perspektyvų, bet kartu tarptautinio futbolo patirties turintį žaidėją. Manau, kad indėlį į komandos pergales jis įneš jau netrukus“, – džiaugėsi „Erzgebirge“ treneris Falko Goetze.

Iš griūvančio „Hearts“ klubo išvykęs A.Novikovas šeštadienį jau treniravosi su nauja komanda. Su Lietuvos rinktinės nariu Vokietijos ekipa pasirašė trijų metų sutartį.

„Mums labai pasisekė, kad sugebėjome jį įsigyti. Tikiuosi, kad jis greit pritaps prie komandos“, – sakė klubo viceprezidentas Jensas Stoppas.

22 metų A.Novikovas praėjusiame Škotijos „Premier“ lygos sezone sužaidė 30 rungtynių, per kurias įmušė 3 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvos rinktinės gretose A.Novikovas yra žaidęs 12 rungtynių.

Aujė miestelis yra Saksonijos žemėje, įsikūręs netoli Vokietijos sienos su Čekija, o jame gyvena apie 18 tūkst. gyventojų.

Miestelio klubas „FC Erzgebirge“ į antrąją Bundeslygą pirmą kartą iškopė 2003 metais ir iki 2008-ųjų buvo stiprus lygos vidutiniokas, du iš eilės sezonus (2004-2006 m.) užėmęs 7-ąją vietą. 2008 m. komanda iškrito į trečiąją Bundeslygą, tačiau po dviejų sezonų grįžo atgal į antrąją. 

Po sugrįžimo „Erzgebirge“ 2010-11 metais užėmė aukščiausią klubo istorijoje – penktąją vietą. Tačiau pernai ir užpernai buvo per žingsnį nuo iškritimo ir finišavo 15-oje pozicijoje.

Praėjusiame sezone komandai atstovavo vos keturi legionieriai – norvegas, austras, rumunas ir slovakas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius