Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asmeninis Cristiano Ronaldo žavesys užtemdė Francko Ribery ir Lionelio Messi taurių ir medalių spindesį

Nors su teiginiu, kad futbolas – komandinis žaidimas, nepasiginčysi, šiais laikais nebūtina ką nors laimėti, kad taptum geriausiu pasaulio futbolininku. Tai įrodo FIFA „Aukso kamuolys“ iš laimės apsiašarojusio portugalo Cristiano Ronaldo rankose.
Cristiano Ronaldo ir Pele
Cristiano Ronaldo ir Pele / „Scanpix“ nuotr.

Geriausias be titulų

Prisiminkime C.Ronaldo 2013-uosius. Su Madrido „Real“ Ispanijos čempionu futbolininkas netapo. Į šiuos metus karališkasis klubas įžengė įsitaisęs pastarųjų sezonų klubo įpročių neatitinkančioje kuklioje trečioje „Primera“ lygos pozicijoje, į priekį praleidęs ne tik čempionę „Barcelona“, bet ir Madrido „Atletico“. Išeitų, kad „Real“ dabar nėra stipriausia komanda ne tik Ispanijoje, bet ir šios šalies sostinėje.

Pasaulio čempionato atrankos grupėje Portugaliją į antrąją vietą nusodino rusai, o bilietą į Braziliją C.Ronaldo ir kompanija iškovojo paskutinę akimirką – atkrintamosiose varžybose palaužę švedus. Po viso to FIFA ir žurnalo „France football“ suburta nacionalinių rinktinių trenerių ir kapitonų bei sporto žurnalistų komisija skelbia verdiktą: C.Ronaldo – geriausias metų žaidėjas pasaulyje.

Portugalas aplenkė 2013-ųjų Ispanijos čempioną argentinietį L.Messi, o prancūzas Franckas Ribery, su Miuncheno „Bayern“ Vokietijoje laimėjęs viską, ką įmanoma, ir kėlęs virš galvos UEFA Čempionų lygos laimėtojų taurę, buvo nustumtas į trečią vietą. Voila – kaip pasakytų prancūzai.

Franckas Ribery
Franckas Ribery

Neįvertintas F.Ribery talentas ir darbas

Suprantama, neįmanoma abejoti komisijos autoritetu ar kompetencija. Juolab kad C.Ronaldo gerbėjai gali pateikti nenuginčijamų argumentų, įrodančių jo pranašumus prieš L.Messi – portugalas daug geriau ginasi ir žaidžia galva už argentinietį, o įvarčius štampuoja panašiu, greičiausiam automatiniam ginklui gėdos nepadarysiančiu, ritmu. Tačiau taip pat teisus yra F.Ribery, kuris, vardydamas savo privalumus, sako, kad jo gynybiniai sugebėjimai yra rimtesni ir už C.Ronaldo, ir už L.Messi.

Vadovaujantis tokia logika derėtų pripažinti, kad „Real“ ir „Barcelona“ – nevykėlių sambūriai, o įveikti darnaus Miuncheno „vidutinybių“ skruzdėlyno jie nesugeba net ir padedant ryškiausioms futbolo žvaigždėms.

Prancūzo talento negerbėjai, lygindami ryškiausias pasaulio futbolo žvaigždes, dažniausiai mini vieną argumentą: „Bayern“ – komanda, kuri neturi ryškių žvaigždžių, jiems patiems neaišku, kas yra komandos lyderis. Tačiau vadovaujantis tokia logika derėtų pripažinti, kad „Real“ ir „Barcelona“ – nevykėlių sambūriai, o įveikti darnaus Miuncheno „vidutinybių“ skruzdėlyno jie nesugeba net ir padedant ryškiausioms futbolo žvaigždėms.

Taip, žinoma, nėra. Bet pasaulis, iki užkimimo ginčydamasis dėl to, kas yra geriausias, dažniausiai svarsto tik dvi kandidatūras – C.Ronaldo ir L.Messi. Prieš „Aukso kamuolio“ laimėtojo paskelbimą apie F.Ribery buvo kalbama maždaug tiek pat, kiek apie L.Messi rėmėjo „Adido“ komercinius ryšius su FIFA.

Nieko asmeniško, tik verslas?

Atsitiktinumas? Kažin. Tai, kad futbolas vis labiau tampa verslu – faktas. Faktas yra ir tai, kad C.Ronaldo ir L.Messi ne tik kainuoja daugiau už F.Ribery – jie sugeneruoja daug gausesnius pinigų srautus nei mažas ir neišvaizdus prancūzas.

Tiesioginės sąsajos tarp megakoncernų milijardų ir FIFA rinkimų rezultatų nėra. Bet ryškiausių futbolo žvaigždžių įvaizdžiu prekiaujama taip meistriškai, kad pergalės ir titulai yra priversti trauktis į antrą planą.

Liūdna? Skonio reikalas. Bet jei jums futbolo komercializavimas nepatinka, galite guostis bent tuo, kad pas mus tradicinės vertybės pozicijų dar neprarado. Jei FIFA rinkimuose būtų balsavę tik Lietuvos rinktinės treneris Igoris Pankratjevas, kapitonas Tadas Kijanskas ir žurnalistas Giedrius Janonis, „Aukso kamuolį“ būtų gavęs F.Ribery.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius