Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki baudinių pasaulio vicečempionus nusitempę japonai dar vienos sensacijos nesukūrė

Vokietiją ir Ispaniją pasaulio futbolo čempionate parklupdę japonai buvo arti dar vienos sensacijos, bet iki baudinių serijos nusitempę planetos vicečempionus kroatus joje Azijos atstovai turėjo pripažinti oponentų pranašumą.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 1:1, o baudinių serijoje kroatai triumfavo 3:1.

Grupių etape ir Vokietiją, ir Ispaniją vienodu rezultatu (2:1) nugalėję ir juos lentelėje aplenkę japonai buvo arti triumfo ir aštuntfinalyje, kai 43-ą minutę juos į priekį išvedė Daizenas Maeda.

„Scanpix“/AP nuotr./Japonija – Kroatija
„Scanpix“/AP nuotr./Japonija – Kroatija

Vis dėlto planetos vicečempionai kroatai atsitiesė ir 55-ą minutę išlygino rezultatą, kai tolimu smūgiu galva pasižymėjo Ivanas Perišičius.

Antro kėlinio pabaigoje ir pratęsime daug progų komandos neturėjo, o rungtynės galiausiai nusikėlė į baudinių seriją, kurioje veteranų pilna Kroatijos rinktinė pademonstravo savo pranašumą prieš Japoniją.

Nikola Vlašičius, Marcelo Brozovičius ir Mario Pašaličius smūgiavo tiksliai, kroatų vartininkas Dominikas Livakovičius atrėmė net tris japonų smūgius ir Kroatija antrą kartą iš eilės žengė tarp aštuonių stipriausių komandų planetos pirmenybėse.

Ketvirtfinalyje kroatai yra žaidę dar ir 1998-aisiais. Tiek prieš 24-erius, tiek prieš ketverius metus Balkanų atstovai šį barjerą perlipo.

Dėl vietos pusfinalyje kroatai penktadienį grumsis prieš Braziliją arba Pietų Korėją. Šios komandos tarpusavyje žais vėlesnį pirmadienio vakarą.

Savo ruožtu daug simpatijų Katare susilaukę japonai ketvirtą kartą žaidė aštuntfinalyje ir ketvirtą kartą liko be pergalės.

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius.

Japonija – Kroatija 1:1
43' Daizenas Maeda [1:0]
55' Ivanas Perišičius [1:1]

Baudinių serija
Takumi Minamino smūgį atremia vartininkas! [0:0]
Nikola Vlašičius užtikrintas! [0:1]
Kaoru Mitomos smūgį irgi atremia kroatų vartų sargas! [0:1]
Marcelo Brozovičius didina kroatų persvarą! [0:2]
Takuma Asano pagaliau atidaro japonų sąskaitą! [1:2]
Marko Livajos smūgis į virpstą! Japonų viltis gyva [1:2]
Mayos Yoshidos smūgis irgi atremiamas! [1:2]
Mario Pašaličius įtvirtina kroatų pergalę! [1:3]

120+1 min. Paskutinę akimirką kroatai dar turi šansą išplėšti pergalę, bet smūgis netikslus ir rungtynės keliasi į baudinių seriją.

105 min. Jau kiek prisnūdusį stadioną budina Kaoru Mitoma – galingą japono smūgį atremia D.Livakovičius.

98 min. Audringais plojimais iš aikštės palydimas Luka Modričius. Kroatų veteranui 120 minučių aukščiausiu tempu jau yra per daug.

91 min. Pratęsimas prasidėjo.

90+5 min. Viskas antrajame kėlinyje – turėsime pirmąjį šio čempionato pratęsimą.

77 min. I.Perišičius dar sykį atakuoja po japonų klaidos, bet jo stiprus smūgis kaire koja prašvilpė pro virpstą.

66 min. Vos aikštėje pasirodęs Ante Budimiras buvo arti įvarčio – kroatas bandė pataikyti mušdamas galva iš labai artimo nuotolio.

63 min. Japonai akimirką pamiršo apie Luką Modričių, kuris užsimojo ir smogė varžovų vartų link, bet nuostabiai sužaidė vartų sargas Shuichi Gonda.

57 min. Japonai iš karto bando susigrąžinti persvarą, bet D.Livakovičius atrėmė Wataru Endo smūgį.

55 min. ĮVARTIS! Ivanas Perišičius galva pykšteli iš nemažo atstumo ir nepalieka šansų japonų vartininkui – Kroatija lygina rezultatą 1:1!

46 min. Prasideda antras kėlinys.

45 min. Pirmasis kėlinys baigiasi minimalia japonų persvara.

43 min. ĮVARTIS! Daizenas Maeda užbaigia nuostabią japonų ataką po įžaisto kampinio ir Japonija tęsia savo sensacingą pasirodymą – 1:0!

41 min. Koks japonų šansas! Daichi Kamada atsidūrė atakos smaigalyje, bet paleido kamuolį virš vartų.

26 min. Į labai pavojingą išpuolį pasileidžia kroatai, bet Bruno Petkovičius pagaili perdavimo komandos draugui ir nieko išpešti Balkanų atstovams nepavyko.

12 min. Labai aštrus Junya Ito perdavimas, bet baudos aikštelėje buvusiems japonams „uždaryti“ jo smūgiu į vartus nepavyko.

8 min. Neįtikėtina Takehiro Tomiyasu klaida, kuria bandė pasinaudoti vienas prieš vartininką atsidūręs Ivanas Perišičius, bet patyrusiam kroatų veteranui išvesti savo komandos į priekį nepavyko.

3 min. Labai aktyvi japonų pradžia ir Shogo Taniguchi smūgis po kampinio, o netrukus vos neprisižaidžia ir kroatų vartininkas Dominikas Livakovičius.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius