Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštuonkojo futbolo prognozėse rabinas įžiūrėjo Vakarų moralinį krachą

Vienos jaunosios religinio sionizmo kartos lyderis rabinas Dovydas Stavas sukritikavo europiečių visuomenę dėl mėgavimosi aštuonkojo orakulo Paulio futbolo prognozėmis. Jis moliusko ir kitų gyvūnų prognozes pavadino nesąmone ir Vakarų moralės bankrotu, rašo NEWSru.co.il.
Aštuonkojis orakulas Paulis
Aštuonkojis orakulas Paulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Futbolas Judaizmas

Rabinas priminė, kad tikintiems žydams negalima kreiptis patarimo dėl ateities į jokį gyvūną, o juo labiau į prie nekošerinių priskiriamą aštuonkojį. D.Stavo žodžiais, Izraelio gyventojai gali patys išspręsti savo problemas, be gyvūnų pagalbos.

Prognozės per pasaulio futbolo čempionatą Pietų Afrikos Respublikoje paplito kone visose šalyse. Orakulais tapo daugybė gyvūnų, tačiau populiariausias – aštuonkojis Paulis iš vokiečių miesto Oberhauzeno. Moliuskas tapo daugelio numylėtiniu, nes nė karto nesuklydo spėdamas rungtynių nugalėtoją.

Po pasaulio čempionato susidomėjimas Pauliu nesumažėjo. Į Oberhauzeno okeanariumą pradėjo plūsti laiškai, siūlantys pirkti aštuonkojį. Pirkti ar išsinuomoti Paulį pareiškė norą Madrido zoologijos sodas ir rusų Nacionalinė lažybų asociacija.

Vis dėlto okeanariumo atstovai griežtai atsisakė parduoti aštuonkojį. Dėl tokio susidomėjimo Pauliui parūpinta papildoma apsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius