Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atgimstantį „Žalgirio“ klubą „Šiauliai“ pasiuntė į nokdauną

Vilniaus „Žalgirio“ naujajam strategui Igoriui Pankratjevui oficialus debiutas komandoje susiklostė itin nesėkmingai. Kontrolinėse rungtynėse sostinės ekipa neatsitiesė po įspūdingo „Šiaulių“ ekipos starto ir nusileido varžovams 1:5 (1:3).
 Igoris Pankratjevas
Igorio Pankratjevo debiutas prie „Žalgirio“ vairo apkarto / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šeimininkų ekipoje šiame mače pasirodė keturi nauji žaidėjai  – į komandą po metų pertraukos grįžę gynėjai Egidijus Vaitkūnas ir Tomas Sirevičius, pernai „Bangoje“ žaidęs buvęs „Šiaulių“ gynėjas Davydas Arlauskis ir „Šilutei“ praėjusį sezoną atstovavęs Artūras Jeršovas.

Tačiau ketvertui vos spėjus apšilti kojas „Žalgiriui“ teko vytis varžovus.  „Šiauliai“ įspūdingai išnaudojo abi savo standartines padėtis ir per 16 minučių pelnė du įvarčius. Iš pradžių po kampinio smūgiu galva įmušė Deivydas Lunskis, o netrukus kamuolį į viršutinį vartų kampą baudos smūgiu užsuko Mantas Kuklys.

Aktyviai pirmajame kėlinyje žaidusio A.Jeršovo vienas iš reidų baigėsi smūgiu, kurį atrėmė T.Simaitis. Tačiau vilniečių gynyba strigo ir M.Kuklys iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo šalia vartų, o 35 min. svečiai pasinaudojo varžovų vartininko klaida. Po Viliaus Lapeikio smūgio Pavelas Leusas nesėkmingai atmušė kamuolį į virpstą ir Saimonui Burkšaičiui beliko įmušti į tuščius vartus.

Prieš pertrauką „Žalgiris“ sumažino atsilikimą – po T.Sirevičiaus perdavimo iš krašto atšokusį kamuolį į vartus iš arti pasiuntė Igoris Morinas.

Tačiau antrojo kėlinio pradžioje po keitimo aikštėje pasirodęs Tadas Špukas gavęs perdavimą iš krašto pažeme nukreipė kamuolį į vartus ir atstatė „Šiaulių“ trijų įvarčių pranašumą. Netrukus šanso įmušti iš arti neišnaudojo A.Jeršovas, kuriam vėl sutrukdė T.Simaitis.

Teritorinę persvarą didelę mačo dalį turėjo šeimininkai, tačiau skirtingai nei varžovai, „Šiauliai“ savo progų nepraleido. 56 min. S.Burkšaičio spirtas kamuolys nuo žemės atšoko T.Špukui ir puolėjas smūgiu galva pelnė penktą savo komandos įvartį.

Mačo pabaigoje komandos dar apsikeitė baudos smūgiais, o gerą progą įmušti galva turėjęs D.Arlauskis į savo buvusios komandos vartus nepataikė. „Žalgiris“ patyrė nokdauną, o „Šiauliai“ po pergalės prieš „Taurą“ 3-0 džiaugėsi antru įspūdingu rezultatu iš eilės.

„Rungtynės buvo sunkios fizine prasme, nes šiuo metu rimtai treniruojamės. Tačiau pasisekė išnaudoti progas ir dėl to pasidarė lengviau. Rezultatas dabar nėra svarbiausias ir nesureikšminu to, kad laimėjome dideliu skirtumu. Labiau džiugina tai, kad vyrai atkreipė dėmesį į praėjusių rungtynių klaidas ir šiandien žengėme žingsnį į priekį“, – sakė „Šiaulių“ vyriausiasis treneris Deivis Kančelskis.

Anot jo, ekipos peržiūroje dalyvaujantis ukrainietis Viktoras Raskovas kol kas palieka neblogą įspūdį: „Mums trūksta puolėjų, kurie galėtų sužaisti nugara į vartus ir sugebėtų sulaikyti kamuolį. Galbūt iš jo norėtųsi daugiau, bet viskas krypsta į teigiamą pusę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius