Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atnaujinamam „Sūduvos“ stadionui – generalinio klubo rėmėjo iš Kinijos vardas

Marijampolės „Sūduvos“ stadionas taps modernesnis, o šalies futbolo gerbėjams teks įprasti ir prie naujo jo pavadinimo. Antradienį Lietuvos čempionų prezidentas Vidmantas Murauskas pristatė klubo biudžetą ir papasakojo, kokie darbai šiuo metu vyksta „Sūduvos“ namų tvirtovėje.
Futbolo sirgaliai renkasi į rungtynes: Sūduva - Tel Avivo Maccabi.
Futbolo sirgaliai renkasi į rungtynes: Sūduva - Tel Avivo Maccabi. / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kinijos valdžios valdoma kompanija „Hikvision“ antradienį Vilniuje pristatyta kaip nauja generalinė „Sūduvos“ rėmėja.

Būtent „Hikvision“ vardu ir bus pavadintas Marijampolės stadionas. Kompanijos būstinė yra įsikūrusi Hangdžou mieste, o kontrolinį jos akcijų paketą valdo šalies vyriausybė. „Hikvision“ yra didžiausia pasaulyje vaizdo stebėjimo įrangos gamintoja ir tiekėja, dirba ir dirbtinio intelekto srityje.

Kompanijoje daugiau nei 30 tūkst. darbuotojų, jos produkciją pasaulyje siūlo daugiau nei 2400 partnerių 155 šalyse.

Naujieji „Sūduvos“ partneriai taip pat remia tokius garsius pasaulio futbolo klubus kaip Amsterdamo „Ajax“ ir San Paulo „Corinthians“.

2019 m. rudenį JAV tarp „juoduosiuose sąrašuose“ atsidūrusių kompanijų įtraukė ir vaizdo stebėjimo kompaniją „Hikvision“. Ši ir kitos kompanijos į sąrašus pateko dėl to, jog yra įtariamos dėl daugiausiai musulmoniškų mažumų teisių pažeidimų Sindziango regione. Kinija tvirtina, kad tokie kaltinimai yra „nepagrįsti“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Dapkevičius ir Vidmantas Murauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Dapkevičius ir Vidmantas Murauskas

Koks bus šio rėmėjo indėlis, „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas neįvardino, tačiau pabrėžė, kad dėl naujų partnerių kažkiek padidės ir klubo biudžetas.

1,2–1,3 milijono eurų – tokio storio piniginę turės Lietuvos čempionai šiais metais. Tiesa, ji dar gali išsipūsti.

Pavyzdžiui, prieš praėjusį sezoną biudžetas buvo 1 milijonas, bet sėkmingas kelias Europos turnyruose lėmė, kad pinigų kapšas padvigubėjo ir tapo 2 milijonais eurų.

Gali būti, kad „Sūduva“ šiemet bus turtingiausia komanda Lietuvoje, o ir tikslas jai keliamas paprastas – tapti šalies čempione.

„Čempionai negali kelti kito tikslo kaip tik tapti čempionais ir apginti titulą. Europoje siekiame maksimalaus rezultato, bet tai nėra priklausoma tik nuo komandos ir trenerio. Yra dideli skirtumai tarp klubų, todėl įtaką daro ir burtai“, – kalbėjo V.Murauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas

Šiuo metu „Sūduvos“ vadovai ne tik dėlioja paskutines gaires prieš artėjantį sezoną, bet ir rūpinasi stadionu.

Trejus metus iš eilės Marijampolės komanda pasiekė paskutinįjį Europos lygos atrankos etapą ir buvo per žingsnį nuo istorinio grupių turnyro.

Dėl to Marijampolėje lankėsi ir UEFA atstovai, kurie vertino stadiono tinkamumą aukščiausio lygio futbolo turnyrui. Jie turėjo daug pastabų, mat iki ketvirtos kategorijos Lietuvos čempionų tvirtovei trūko nemažai.

V.Murauskas pasakojo, kad stadione bus įrengta 15 naujų turniketų, taip pat yra atnaujinama apšvietimo sistema, padidintas parkavimo vietų skaičius, vykdoma daug darbų, susijusių su žiniasklaidos ir operatorių darbu ir t.t.

Tiesa, kaip minėjo „Sūduvos“ prezidentas, liks neįgyvendinta 1,5 reikalavimo.

15min.lt montažas/Eilė į Marijampolės „Sūduvos“ rungtynes
15min.lt montažas/Eilė į Marijampolės „Sūduvos“ rungtynes

Visų pirma, vietoje dabartinių 6,5 tūkst. vietų turėtų būti 8 tūkst. Tai yra įmanoma, tačiau šiemet šis darbas atliktas nebus. Tiesa, UEFA, atsižvelgusi į Marijampolės dydį, turėtų padaryti išimtį.

Antra kliūtis – aikštės šildymas. Kaip pasakojo V.Murauskas, jis netikėtai sužinojo, kad Lietuvos futbolo federacija (LFF) turi specialų tam skirtą kupolą, kuriuo aikštė yra uždengiama iki rungtynių, o mačo dieną – atidengiama.

Tad marijampoliečiai iš LFF galėtų kupolą išsinuomoti ir taip išspręsti klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius