Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Atsakomasis „El Clasico“ Madride – „Barcelona“ neturi jokių šansų?

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį lygiai vidurnaktį Lietuvos laiku Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione antrą kartą šį sezoną į kovą stos „Real“ ir „Barcelona“ klubai. Atsakomosiose Ispanijos Supertaurės rungtynėse katalonams reikia sukurti dar vieną stebuklą, jeigu jie nori neatiduoti trofėjaus į amžinųjų varžovų gretas.
Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi
Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Ispanijos „Supercopa“ | II rungtynės | „Real“ „Barcelona“ | Madridas, „Santiago Bernabeu“ | 00:00 LT laiku

Viskas – „Real“ rankose

Daugiausia kartų istorijoje (12) „Supercopa“ titulą laimėję „Barcelona“ futbolininkai šiame turnyre „Real“ yra nugalėję tik vieną kartą per šešis bandymus.

Praėjusį sekmadienį „Barcelona“ savame stadione pralaimėjo „Real“ ekipai 1:3 ir vėl atsidūrė ant prarajos krašto. Madride reikės mušti mažiausiai tris įvarčius ir nepraleisti nė vieno, nes pergalė 2:0 netinka dėl išvykos įvarčių taisyklės.

Vis dėlto tai padaryti bus labai sunku. Nors „Real“ dėl raudonos kortelės skandalingame pirmajame mače prarado Cristiano Ronaldo, tačiau portugalas aikštėje pasirodė tik 78-ąją minutę. Jau iki jo atėjimo „Real“ atrodė pranašesnė komanda.

C.Ronaldo yra komandos didžiausia žvaigždė, tačiau „Los Blancos“ jau ne kartą įrodė, kad gali puikiai žaisti be portugalo.

Be to į aikštę grįžta dėl diskvalifikacijos pirmąjį mačą praleidęs saugas Luka Modričius, o „Barcelona“ gretose nebus traumą patyrusio Andreso Iniestos. Šių dviejų žaidėjų situacija gali tapti lemiamu faktoriumi, mat ispanas yra labai svarbus katalonų žaidėjas ir be jo valdyti aikštės vidurį bus kur kas sunkiau.

Sirgaliai nusisuka nuo prezidento

Neymarą praradusi „Barcelona“ išgyvena vieną bene blogiausią laikotarpį nuo Josepo Guardiolos išvykimo. Ekipa desperatiškai bando įsigyti „Liverpool“ lyderį Philippe'ą Coutinho arba „Borussia“ talentą Mousa Dembele, tačiau niekaip nepasiekia susitarimo.

Klubo sirgaliai socialinį tinklą „Twitter“ pirmadienio vakarą užtvindė žinutėmis su žyma #BartomeuDimiteYa, reikalaujančia klubo prezidento Josepo Maria Bartomeu atsistatydinimo.

Prognozuojamos starto sudėtys:

„Real“: K.Navasas; Marcelo, S.Ramosas, R.Varane'as, D.Carvajalis; L.Modričius, Casemiro, T.Kroosas; Isco, K.Benzema, G.Bale'as.

„Barcelona“: M.A Ter Stegenas; J.alba, S.Umtiti, G.Pique, A.Vidalis; I.Rakitičius, S.Busquetsas, A.Gomesas; D.Suarezas, L.Suarezas, L.Messi.

Pirmadienį iškart po skaudaus pralaimėjimo „Real“ ekipai „Barca“ oficialiai užbaigė brazilo Paulinho įsigijimą. Tai ypač keistas sandėris, mat saugas visiškai neatitinka „Barcelona“ žaidėjo profilio, o sirgaliai jau rado paaiškinimą, kodėl jis įsigytas. Su futbolu tai nesusiję.

Fanams taip pat nepatinka, kad įsigijus Paulinho, laiko aikštėje sumažėja dviems „Barcelona“ akademijos auklėtiniams – Sergi Roberto ir Sergi Samperui. „Barca“ ilgus metus buvo žinoma už savo akademiją, kuri išaugino tokius futbolininkus kaip Xavi, A.Iniesta, Gerrardas Pique, Cescas Fabregasas, Carlesas Puyolis ir pan.

Vis dėlto tokių žaidėjų kaip Arda Turanas ar Paulinho pirkimas, o ne paieška tarp jaunųjų akademijos auklėtinių, sirgalių nuomone, pamina „Barcelona“ vertybes.

„Barcelona“ oficialios socialinių tinklų paskyros pastarosiomis dienomis bando pakurstyti sirgalių tikėjimą komanda, tačiau komentaruose daugelis reiškia nepasitenkinimą ekipos valdymu. Akivaizdu, kad žaidėjai aikštėje susidurs ne tik su varžovų, bet ir su psichologiniu spaudimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje