-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madrido „Real“ gėdingai palaidojo „Bayern“ ir žengė į Čempionų lygos finalą

Antradienio vakarą paaiškėjo pirmasis Čempionų lygos finalo dalyvis. Atsakomosiose pusfinalio rungtynėse Miunchene Madrido „Real“ ekipa be jokių skrupulų 4:0 sutriuškino praėjusio sezono čempionus „Bayern“ futbolininkus ir bendru rezultatu 5:0 pateko į finalą. Neabejotinai čempionų vardo vertas pasirodymas iš ispanų.
Sergio Ramosas
Sergio Ramosas / „Scanpix“ nuotr.

Matyt, mažai, kas tikėjosi, kad Miucheno „Bayern“ taip lengvai atiduos bilietą į Čempionų lygos finalą. Tačiau „Real“ varžovus jų pačių tvirtovėje sudorojo jau per pirmąsias 20 minučių. „Real“ gynėjas Sergio Ramosas atliko dublį du kartus galva nukreipdamas kamuolį į „Bayern“ vartus.

Tačiau tai buvo tik pradžia labai apmaudžių „Bayern“ sirgaliams rungtynių. Cristiano Ronaldo pirmajame kėlinyje mušė penkioliktą įvartį šio sezono Čempionų lygoje ir pagerino per vieną sezoną įmuštų įvarčių rekordą. Pasimėgavimui portugalas paskutinę rungtynių minutę pridėjo dar vieną nuostabų įvartį, įmuštą apsukriu baudos smūgiu.

Finale Madrido „Real“ susitiks su Londono „Chelsea“ ir Madrido „Atletico“ poros nugalėtoju, kuris paaiškės trečiadienį.

Į Čempionų lygos finalą Ispanijos klubas pateko po 12 metų pertraukos.

Antrasis kėlinys: „Bayern“ – „Real“ 0:4

90 min. ĮVARTIS. Cristiano Ronaldo mušė antrą įvartį. Žemu baudos smūgiu portugalas pramušė „Bayern“ gynybos sieną. Dar vienas vinis į „Bayern“ karstą.

84 min. Casemiro pakeitė Angelį di Marią.

80 min. Isco pakeitė Karimą Benzemą. „Real“ liko dešimt minučių iki patekimo į Čempionų lygos finalą.

75 min. R.Varane pakeitė rungtynių didvyrį Sergio Ramosą.

72 min. Dar du keitimai šeimininkų ekipoje. Mario Gotze pakeitė Francką Ribery, o Pizzaro pasirodė vietoj T.Mullerio.

70 min. Ankstyvas „Real“ šturmas atėmė visą žavesį iš šių rungtynių. Antrajame kėlinyje nieko įspūdingo sukurta nebuvo. „Real“ jau nebebuvo dėl ko stengtis, o „Bayern“ tiesiog nesugebėjo pergudrauti Madrido ekipos gynybos. Dar 20 minučių, kurios jau nieko nepakeis.

64 min. Toni Kroosas pabandė įmušti pirmąjį „Bayern“ įvartį šiose rungtynėse, bet Ikeras Casillas užtikrintai sužaidė ir atmušė kamuolį nuo savų vartų.

57 min. Arjenas Robbenas atliko kol kas pavojingiausią smūgį šiame kėlinyje.

53 min. Sergio Ramosas gerai dirbo ir gynyboje. Jis blokavo Davido Alabos bandymą smūgiuoti į vartus. „Bayern“ pradėjo agresyviau atakuoti, tačiau įvarčiu kol kas nekvepia.

46 min. „Bayern“ kėlinį pradėjo keitimu. Vietoj Mario Mandžukičiaus pasirodė Javi Martinezas.

Pirmas kėlinys: „Bayern“ – „Real“ 0:3

45 min. Pirmojo kėlinio pabaiga, po kurio „Bayern“ yra itin sudėtingoje situacijoje.

38 min. Kvaila Xabi Alonso pražanga. Ispanas užsidirbo geltoną kortelę po pražangos prieš Bastianą Schweinsteigerį. Jam teks praleisti kitas rungtynes, kurios greičiausiai bus Čempionų lygos finalas.

34 min. ĮVARTIS. Cristiano Ronaldo toliau žlugždė Miuncheno ekipą. Po Garetho Bale'o perdavimo portugalas įmušė penkioliktą įvartį šio sezono Čempionų lygoje. Tai yra naujas rekordas. „Bayern“ ekipai reikia mušti penkis įvarčius, kad išsaugotų viltis žaisti finale.

20 min. ĮVARTIS. Siaubinga rungtynių pradžia „Bayern“ komandai. Iš labai panašios padėties antrą kartą pasižymėjo Sergio Ramosas. Baudos smūgio metu kamuolį į baudos aikštelę pasiuntė Angelis di Maria, o Sergio Ramosas galva pasiuntė kamuolį į vartus.

17 min. Po susidūrimo su Dante ant žolės atsidūrė Cristiano Ronaldo. Teisėjas už tai Dantei skyrė geltoną kortelę, o futbolininkai apsistumdė.

15 min ĮVARTIS. „Real“ į priekį išvedė Sergio Ramosas. Perdavimą atliko kampinį pakėlęs Luka Modričius. Gynėjas Sergio Ramosas galva nukreipė kamuolį į vartus ir priartino savo komandą prie finalo.

9 min. Pirma „Real“ proga. Į vartus smūgiavo Garethas Bale'as, bet kamuolys skriejo virš vartų.

8 min. Miuncheno futbolininkai anksti pradėjo demonstruoti, kad vilčių žaisti finale dar neprarado. Jie rengė vieną ataką po kitos ir užtikrintai kontroliavo kamuolį. „Real“ buvo besiginančiojo vaidmenyje.

1 min. Prasidėjo žūtbūtinė kova dėl vietos Čempionų lygos finale. Prieš rungtynes tylos minute buvo pagerbtas neseniai miręs buvęs „Barcelona“ treneris Tito Vilanova.

Komandų sudėtys:

„Bayern“: Manuelis Neueris; Philippas Lahmas, Dante, Jerome'as Boatengas, Davidas Alaba; Bastianas Schweinsteigeris, Toni Kroosas; Arjenas Robbenas, Thomas Mülleris, Franckas Ribéry; Mario Mandžukičius.

„Real“: Ikeras Casillas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramosas, Fabio Coentrao; Luka Modričius, Xabi Alonso, Angelis Di María; Garethas Bale'as, Cristiano Ronaldo ir Karimas Benzema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius