-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 10

Atsisveikinimas su Čempionų lyga: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir V.Čeburinui

Vilniaus „Žalgiris“ garbingai baigė kovą UEFA Čempionų lygos atrankoje, antradienio vakarą 1:1 sužaidęs su stipriausia Norvegijos komanda „Bodø/Glimt“, bet stebuklo nesukūrė ir iš Norvegijos parsivežto penkių įvarčių deficito nepanaikino. 15min tradiciškai vertina žalgiriečių pasirodymą atsakomajame mače ir Vladimiro Čeburino darbą.
Vladimiras Čeburinas ir jo auklėtiniai
Vladimiras Čeburinas ir jo auklėtiniai / Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.

Edvinas Gertmonas – 7

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas

Solidus mačas, nors „sausų“ vartų išsaugoti nepavyko. 51-ąją minutę norvegams mušant įvartį, dar pirštų galais lietė kamuolį, tačiau jis patogiai nukrito Joeliui Mugishai, šis nesuklydo ir savo progos nepaleido. Į vartų plotą Budės komanda atliko septynis smūgius, bet vartininkas žaidė užtikrintai. Maža to, Edvinas tradiciškai išsiskyrė solidžiais ilgais perdavimais komandos draugams, laukusiems kamuolių prie šoninės linijos. 66-ąją minutę paslydo išmušdamas kamuolį – jis atiteko priešininkui ir norvegas kaipmat atliko tolimą smūgį, bet pataikė į virpstą.

Petaras Mamičius – 6

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Petaras Mamičius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Petaras Mamičius

Dviprasmiškas mačas, dviprasmiškas ir vertinimas. Iš vienos pusės Petaras buvo vienas matomiausių žaidėjų aikštėje, iš kitos – ir daugiausiai klydusių (8 klaidos). 9-ąją minutę atliko labai gerą perdavimą iš kairio krašto, po kurio Renanas Oliveira pasiuntė kamuolį į varžovų vartus, bet teisėjas užfiksavo Francio Kyeremeh pražangą. Pirmoje rungtynių pusėje savo kairiajame krašte buvo labai aktyvus ir kėlė nemažai grėsmės. 39-ąją minutę būtent kroatas atliko skersą perdavimą, kuris po rikošeto virto pirmuoju „Žalgirio“ įvarčiu. Budės komandai mušant įvartį sužaidė pernelyg pasyviai ir leido varžovui atlikti perdavimą į vartininko aikštelę, po kurio rezultatas švieslentėje tapo 1:1. 55-ąją minutę baudos aikštelės prieigose nugriovė J.Mugishą ir po VAR peržiūros teisėjas geltoną kortelę pakeitė į raudoną, futbolininkui teks praleisti kitą mačą.

Nemanja Ljubisavljevičius – 6,5

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nemanja Ljubisavljevičius

Gana solidus mačas. Serbas nebuvo labai matomas, bet ir didelių klaidų beveik nedarė. Dalyvavo daugiausiai dvikovų iš žalgiriečių – 19-oje (68 proc. laimėtų), sėkmingai susirinko 8 „antrus“ kamuolius ir buvo gana solidus antrajame aukšte. Gynėjas galvomis susidūrė su varžovu antrajame kėlinyje ir, nors bandė žaisti toliau, galiausiai priverstinai paliko aikštę.

Mario Paveličius – 6

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius

Pradedant „Žalgirio“ atakas tradiciškai buvo kur kas svarbesnis netgi nei N.Ljubisavljevičius. Atliko net 62 perdavimus (tikslumas 82 proc.) ir tai yra aukščiausias rodiklis šeimininkų komandoje. Kai kurie iš tų perdavimų buvo labai sėkmingi, efektingi ir ilgi. Susirinko 10 antrųjų kamuolių, 7 kartus „apvogė“ priešininkus, bet dalyvavo tik šešiose dvikovose. Pastarasis rodiklis, kaip vidurio gynėjui, kiek per kuklus. Kita vertus, galime prisiminti, kad austras į Vilnių atvyko kaip krašto gynėjas. Tikėtina, kad krašte jis žais ir būsimuose mačuose su Razgrado „Ludogorec“, nes V.Čeburinui teks maskuoti šią vietą praradus diskvalifikuotus P.Mamičių ir Joelį Bopesu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius