Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Atsivėrusią 7 taškų prarają „Sūduvos“ ir „Žalgirio“ treneriai mato vienodai

Vilniaus komandoms – slogus sekmadienis. Jei „Ryto“ krepšininkų beviltiškumas pirmoje sezono dvikovoje su principiniu oponentu iš Kauno iš esmės nieko nereiškia, tai „Žalgirio“ futbolininkų nesėkmė prieš pagrindinę konkurentę Marijampolės „Sūduvą“ kainavo ypač brangiai. Galimybė po dvejų metų pertraukos susigrąžinti A lygos titulą slysta iš sostinės klubo rankų – abi stipriausias šalies futbolo ekipas jau skiria 7 taškų praraja.
Vilniaus „Žalgiris“ - Mariampolės „Sūduva“
Saulius Mikoliūnas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Prieblandoje, bet gausų sirgalių būrį sutraukusi lygos lyderių dvikova prasidėjo audringai. Jau pirmosios „Žalgirio“ atakos metu po Livio Antalio smūgio kamuolys pabučiavo virpstą.

Įmušti nepavyko, o po akimirkos kamuolį iš savų vartų tinklo teko jau traukti „Žalgirio“ vartininkui Martinui Berkovecui.

Josipo Tadičiaus perdavimas iš dešinio krašto baigėsi Ovidijaus Verbicko smagiu šūviu. Kamuolys irgi lietė vartų konstrukciją, bet nuo skersinio suspurdėjo tinkle.

Sužaidus pusvalandį, suvalkiečių pozicijos tapo dvigubai solidesnės. „Žalgirio“ vidurio gynėjo iš Rumunijos Andrei Cordoso avantiūra ir slalomas varžovų aikštės pusėje baigėsi prarastu kamuoliu ir žaibiška suvalkiečių kontrataka. O.Verbickas atliko puikų perdavimą J.Tadičiui, o šis smūgiu į tolimą vartų kampą persvarą padvigubino – 2:0.

38-ąją minutę Donovano Slijngardo perdavimas į baudos aikštelę „išeigine“ dešine koja baigėsi atsitiktiniu šeimininkų įvarčiu ir atgimusia viltimi, tačiau išplėšti bent taško ir lygiųjų „Žalgiris“ neįstengė, o jau per pridėtą laiką „Sūduvos“ superatsarginis Eligijus Jankauskas įmušė trečią sykį ir svečių atsarginių suolelį pasiuntė į euforiją – 3:1.

VIDEO: Rungtynių santrauka

„Nuo pirmųjų minučių matėsi, kad abi komandos yra maksimaliai nusiteikusios bei sukūrė nemažai gerų progų. Visi puikiai suprato, kiek šis mačas reiškia. Tas reginys turėjo patikti tiek sirgaliams, tiek patiems žaidėjams. Abi komandos turėjo savo strategijas, savo progas, galbūt mūsiškės buvo kiek realesnės. Svarbiausia, kad rezultatas buvo pasiektas“, – po mačo svarstė „Sūduvos“ strategas Vladimiras Čeburinas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas

Bandydamas gelbėtis, antrajame kėlinyje „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą, tačiau „Sūduvos“ strategas dėl to pernelyg neišgyveno.

„Mes ir toliau laikėmės savo plano, žaidėme savo futbolą, gal kiek pakeitėme taktinį išsidėstymą ir kiek daugiau gynėmės, tačiau „Žalgiris“ pernelyg daug progų neturėjo“, – kalbėjo „Sūduvos“ vairą laikantis Kazachstano specialistas.

A lygos turnyro letelė
Vieta Komanda Sužaista Įv. sant. Taškai
1. „Sūduva“ 27 +58 72
2. „Žalgiris“ 27 +46 65
3. „Riteriai“ 27 +11 43
4. „Kauno Žalgiris“ 27 +6 41
5. „Panevėžys“ 27 -8 31
6. „Atlantas“ 27 -26 26
7. „Palanga“ 27 -42 16
8. „Stumbras“ 27 -45 15

Paklaustas apie komandas po šio mačo skiriančią 7 taškų distanciją, V.Čeburinas išliko kategoriškas.

„Dar tikrai niekas nėra baigta, atstumas jokiu būdu nėra saugus. Kitą savaitgalį mūsų laukia mačas Marijampolėje. Manau, kad abi komandos į aikštę išeis maksimaliai nusiteikusios ir kovos tik dėl pergalės“, – kalbėjo „Sūduvos“ strategas.

Panašios nuomonės po sekmadienio dvikovos buvo ir „Žalgirį“ treniruojantis Joao Luisas Martinsas. Anot portugalo, jo auklėtiniai ir toliau bandys kovoti dėl savo svajonės.

„Nesutinku, kad kova dėl čempiono titulo jau baigta. Žinoma, situacija yra sunki ir po šios dienos mačo ji tapo dar sunkesnė, bet mes turime svajonę ir kiekviename mače bandome link jos keliauti. Norime kiekvieną kartą būti vis geresni ir geresni. Mūsų tikslas išlieka tas pats – laimėti lygą. Ir toks jis buvo nuo pat tos akimirkos, kai čia atvykau“, – kalbėjo J.L.Martinsas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joao Luisas Martinsas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Joao Luisas Martinsas

Trenerio teigimu, optimizmo suteikia tai, kad sekmadienio mače jo auklėtiniai tikrai nežaidė prasčiau už A lygos čempionus.

„Mano nuomone, rezultatas kiek neteisingas. Šį kartą mums tikrai stipriai stigo sėkmės. Sukūrėme daug progų, tačiau įmušti nesugebėjome, o varžovai mūsų klaidomis pasinaudojo. Turėjome šansą jau pirmąją minutę. Jei būtume įmušę, viskas galėjo pakrypti kur kas kitaip, tačiau ir be to momento turėjome užtektinai galimybių. Gaila, šį kartą Fortūna nebuvo mūsų pusėje. Organizuoti atakas prieš taip žaidžiančią „Sūduvą“ nėra lengva, tačiau šį kartą mums sekėsi neblogai. Mes jas kūrėme, tačiau kamuolys į vartus neskriejo“, – guodėsi treneris.

Kitą šeštadienį šios abi komandos dar kartą susitiks Marijampolėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius