-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atvykęs į rinktinę kapitonas pranešė – jis nutrauks kontraktą su Maskvos „Dinamo“

Fiodoras Černychas dar niekada nėra vykęs į Lietuvos futbolo rinktinę tokiu keistu maršrutu. Ir jo paties karjeroje klubiniame futbole atėjo laikas pokyčiams.
Fiodoras Černychas
Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prie F.Černycho pavardės Lietuvos futbolo rinktinės kandidatų oficialiame sąraše dega prierašas: be klubo.

Dabar dar tai nėra tikslu, bet greitai bus, – įsitikinęs mūsų šalies rinktinės kapitonas, atvykęs į Vilnių ruoštis Tautų lygos rungtynėms.

„Dar esu „Dinamo“ žaidėjas, bet per artimiausią savaitę nutrauksiu kontraktą ir ieškosiu kitos komandos“, – 15min paklaustas apie neapibrėžtą padėtį klube sakė F.Černychas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė

29 metų puolėjas 2018 metais sudarė sutartį su Maskvos „Dinamo“ po trejų sėkmingų metų Balstogės „Jagiellonia“ komandoje.

Tačiau „Dinamo“ gretose F.Černychas sužaidė tik 31 mačą ir pelnė 3 įvarčius, dažniau pradėdamas rungtynes ant atsarginių suolo, o ne aikštėje.

Praėjusį sezoną jis buvo paskolintas kitai Rusijos komandai „Orenburg“, o dabar nuomos sutartis baigėsi.

Ketvirtą vietą Rusijos čempionate užimantis „Dinamo“ klubas įsigijo naujų žaidėjų, treneris Kirilas Novikovas vietos pagrindinėje sudėtyje F.Černychui nemato.

„Dabar pasikeitė legionierių limitas, rungtynėms gali būti registruojami aštuoni iš vienuolikos. Dėl to su treneriu pasikalbėjome, kaip būtų geriau“, – sakė F.Černychas.

„Scanpix“ nuotr./Fiodoras Černychas
„Scanpix“ nuotr./Fiodoras Černychas

Jis atvyko į Lietuvą sekmadienį vakare, pasiekęs mūsų šalį tuo neįprastu būdu, kaip užėjus pandemijai keliavo ir Lietuvos krepšinio treneriai Rimas Kurtinaitis ir Kazys Maksvytis iš Rusijos.

„Sunkiausia kelionė per visą mano karjerą. Turėjau iš Maskvos skristi į Kaliningradą, važiuoti dvi valandas iki sienos, pereiti ją pėsčiomis, o tada dar tris valandas iki Vilniaus“, – neįprastą maršrutą nubraižė F.Černychas.

Prieš kelionę F.Černychas davė drąsų interviu Baltarusijos žiniasklaidai, pabrėžęs Aliaksandro Lukašenkos pareigūnų smurtą prie laisvą tautą.

„Žiūriu bet kurį vaizdo įrašą, kur rodomi sulaikymai arba mušimai, ir darosi silpna. Jūsų jėgos struktūroms buvo nesvarbu, prieš ką panaudoti jėgą: vyrus, moteris, senukus, paauglius. Tai – baisu. Nežinau, kokiu būdu, bet kažkaip reikia tai nutraukt, – by.tribuna.com sakė F.Černychas. – Žinote, aš tiesiog žaviuosi žmonėmis, kurie gina savo pozicijas. Jie nebijo eiti į gatves ir reikalauti permainų. Duok Dieve, kad jiems viskas pavyktų.”

Karjeros pradžioje Baltarusijos klube Mogiliovo „Dnepr“ žaidęs F.Černychas dabar teigė, kad po viešų pasisakymų nesulaukė didelių atgarsių, nors dauguma vietos futbolininkų tyli, kai tūkstančiai jų tautiečių trečią savaitę rengia protestus, reikalaudami naujų skaidrių Prezidento rinkimų ir teisingumo aiškinantis smurtavusius pareigūnus.

„Gal klubai draudžia. Kai kurie klubai yra pasirašę įvairius dokumentus“, – paklaustas, kodėl tokie vangūs yra Baltarusijos futbolininkai, svarstė F.Černychas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė

53 rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs ir 9 įvarčius pelnęs F.Černychas nuo pirmadienio treniruojasi su nacionaline komanda ir rengiasi Tautų lygos rungtynėms.

Šį penktadienį Valdo Urbono treniruojami lietuviai žais namie su Kazachstanu, o pirmadienį Tiranoje laukia akistata su Albanija.

Tautų lygos C diviziono grupėje taip pat dar yra Baltarusijos rinktinė, bet dabar F.Černychui labiausiai rūpi Kazachstanas.

„Kelis žaidėjus pažįstu, kartais pasikalbame, esu matęs kelis kartus ir jų komandą. Laukia neblogos rungtynės, – apie penktadienio varžovus sakė puolėjas. – Planuojame kuo geriau sužaisti ir su kiekvienu varžovu kautis dėl pergalės.“

Dėl pandemijos pagal UEFA reikalavimus žiūrovai į rungtynes nebus įleidžiami.

Nors futbolininkai po truputį įpranta, žaisti prie tuščių tribūnų F.Černychui nepatinka.

„Jausmas ne koks. Ne tai, kad rungtynės bus draugiškos, bet žiūrovų palaikymas yra reikalingas. Be jų sunku žaisti, nors reikia kažkaip įprasti“, – sakė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė

Praėjusią Vilniaus savivaldybė pasirūpino suolais, dezinfekciniais skysčiais ir dideliu ekranu ištikimiausiems „Žalgirio“ sirgaliams prie LFF stadiono per Europos lygos rungtynes su Estijos ekipa „Paide“.

Aistruolių nebuvo daug, bet jų balsai girdėjosi tuščiame 5 tūkst. vietų stadione, o po rungtynių keli „Žalgirio“ futbolininkai peršoko tvoras ir užlipo aukštyn, kad iš arčiau padėkotų už paramą savo sirgaliams.

„Daug medžių dar yra laisvų, gal kažkas ateis palaikyti, – apsidairęs aplink stadioną šyptelėjo F.Černychas. – Būtų super“.

Suprasti akimirksniu

  • Vartininkai: Džiugas Bartkus („Kiryat Smona“, Izraelis), Tomas Švedkauskas („Lommel“, Belgija), Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“);
  • Gynėjai: Rolandas Baravykas (Famagustos „Nea Salamis“, Kipras), Mindaugas Palionis („Regensburg“, Vokietija), Linas Klimavičius (be klubo), Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“), Edvinas Girdvainis („Eerdingen 05“, Vokietija), Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“), Dominykas Barauskas (Vilniaus „Riteriai“), Markas Beneta (Sosnovieco „Zaglebie“, Lenkija);
  • Saugai: Domantas Šimkus (Vilniaus „Žalgiris“), Modestas Vorobjovas (Vilniaus „Žalgiris“), Donatas Kazlauskas (Vilniaus „Riteriai“), Justas Lasickas („Voždovac“, Serbija), Martynas Dapkus („Kauno Žalgiris“), Domantas Antanavičius („Celje“, Slovėnija), Ovidijus Verbickas („Taraz“, Kazachstanas), Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“), Tautvydas Eliošius („Panevėžys“), Danielis Romanovskis (Donecko „Olimpik“, Ukraina);
  • Puolėjai: Fiodoras Černychas (Maskvos („Dinamo“), Karolis Laukžemis („Istra“, Kroatija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius